ZAKAJ GREM DANES NA 2. VSESLOVENSKO LJUDSKO VSTAJO

| 11/01/2013

zakaj-grem-danes-na-protesteDanes bo v Ljubljani, na Kongresnem trgu, ob 16.30 začetek 2. Vseslovenske ljudske vstaje.

Če danes ostanem doma, sem za to, da Sloveniji še naprej vlada skorumpirana politična oligarhija. Če danes ostanem doma, potem sem za vlado, ki jo vodi predsednik, ki je kršil protikorupcijski zakon, ki ne zna, noče ali ne zmore dokazati izvora svojega premožanja in ki je do svojega premoženja prišel na način, ki vzbuja resne sume, da je bilo pridobljeno na koruptiven način. Če ostanem doma, pristanem na nadaljnje uničevanje slovenskega delavca, slovenske šole, slovenskih vrtcev, slovenskih bolnic in slovenske ekonomije. Če ostanem doma, pristanem na to, da bo naša skupnost dokončno razpadla. Ne, zato ne bom ostal doma, šel bom na proteste in se pridružil tisočim.

Ni več izgovorov. Z objavo poročila KPK je dokazano: v Sloveniji imamo opravka s tem, da so najbolj odgovornih položajih ljudje, ki jim vladajo najbolj nizkotni nagibi po politični moči in po prekomernemu bogatenju. Za to, da uresničijo te nagibe, so pripravljeni postaviti pod vprašaj usode skupnosti.

 

Politična elita je zmedena in ne ve, kaj hoče. Ve samo to, da želi ostati na oblasti. Zadnji odzivi SDS in PS jasno kažeta na to. Elita Slovenske demokratske stranke je očitno ocenila, da je njeno politično preživetje odvisno od ohranitve ljubljenega vodje Janše na položaju. In prav enak refleks se očitno sprožil pri Pozitivni Sloveniji. Ta stranka temelji na Jankovićevi osebnosti. Izračunali so, da njegov odstop pomeni konec Pozitivne Slovenije. Se pravi, da smo se znašli v situaciji, ko več kot polovica slovenskega parlamenta na odgovornih položajih podpira človeka, ki sta kršila protikorupcijsko zakonodajo in pri katerih obstajajo resni sumi, da sta zagrešila koruptivna in klientelistična dejanja.

Protesti na drugi strani niso zmedeni  in še kako vedo, kaj hočejo. Protesti hočejo vlado, ki jo bodo vodili ljudje, ki imajo nesporno integriteto. Hočejo temeljit in demokratičen, državljanski pogovor o tem, na kakšnih temeljih bo v prihodnosti slonela Slovenija. Hočejo pravo demokracijo. Hočejo perspektivo in hočejo upanje. Zahtevajo delovna mesta in ohranitev javnih dobrin, kot so javno šolstvo, zdravstvo in kultura. Hočejo več vpliva na to, kdo bo sedel v državnem zboru. Hočejo, da vsi, ki so v zadnjih dvajsetih letih okradli državo, pridejo pred sodišče in da se pokradeno skupno premoženje vrne skupnosti. In hočejo še mnogo drugih stvari in imajo še mnogo drugih idej.

Se pravi, da drži, kar so zapisali uporniki. Obstaja samo še ena „inštitucija“, ki nas lahko reši. Obstaja samo še en „organ“, ki lahko pripelje to državo iz krize. Obstaja samo še en obraz, ki je čist. In to je obraz naroda, ki mora pokazati svojo voljo in svojo moč. Danes bodo državljani pokazali, da se zavedajo svoje odgovornosti in da poznajo svojo državljansko dolžnost.

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Komentar

Komentiranje je zaključeno.