5. VSESLOVENSKA LJUDSKA VSTAJA BO 27. APRILA

| 17/03/2013 | 190 komentarjev

3-vseslovenska-ljudska-vstaja (62)Vstajniško gibanje Vseslovenska ljudska vstaja je prek protestnih spletnih skupnosti Kričač in Janez Janša naj odstopi kot premier Republike Slovenije napovedalo 5. vseslovensko ljudsko vstajo. Zgodila se bo čez dober mesec dni, in sicer 27. aprila 2013 v Ljubljani. Ob tem so protestniki zapisali, da tudi do takrat ne bodo mirovali.

“POMLAD LJUDSTVA, KI SE PREBUJA”

Protestno gibanje je v najavi dogodka zapisalo: „27. aprila bo pomlad spet tu. Pomlad ljudstva. Pomlad ljudstva, ki se znova prebuja! Pomlad ljudstva, ki bo vzel tisto, kar mu pripada! 5. vseslovenska ljudska vstaja se bo zgodila na dan, ko smo vstali! 27. april 2013. Dan, ko se bomo znova združili!“

OBUJANJE SPOMINOV NA SLAVNO PRETEKLOST

„Mnogi so nas poskusili zlomiti, a nikomur ni uspelo. Slovenke, Slovenci in vsi tukaj živeči se od Prešerna naprej dvigujemo kot narod. Še nikoli nismo popustili pred okupatorjem. Leta 1941 smo se dvignili. Združili smo moči. Desni in levi. Moški in ženske, starejši in otroci. V mestih in v vaseh, v hribih in dolinah, ob rekah in ob jezerih. Pregnali smo jih, zmagali smo ter ustvarili zametke suverene države,“ pravijo vstajniki.

IZGUBA ZAUPANJA V OSAMOSVOJITELJE

„Leta 1991 smo z nepopustljivostjo, z enotnostjo in s pametjo ustvarili državo Republiko Slovenijo. Svobodno in suvereno. Tokrat plenilci niso prišli od zunaj, ampak od znotraj. Izdali so nas tisti, ki smo jim najbolj zaupali. Temelji naše suverenosti izginjajo. Kar smo skupaj gradili štirideset let, so razprodali v dvajsetih letih samostojne države. Sedaj hočejo uničiti še tisto malo, kar je ostalo. Naše ceste, naše vode, našo elektriko, našo energetiko, naše gozdove, naša semena, naše mleko! Naša polja in našo zemljo! Iz Slovenije hočejo narediti avtocestno postajališče. Bencinsko črpalko za tiste, ki gredo preko naše dežele na jug.“

„Razpredli so se globoko v vse sfere naše države. V vlado in v parlament. V pozicijo v in v opozicijo. V občine. V gospodarstvo in v javne zavode. V banke in v zavarovalnice. Ne bodo nam kar tako vrnili države. Ne bodo nam kar tako vrnili tistega, kar nam pripada.“

NAPOVED NADALJEVANJA BOJA

„A tudi mi nismo končali. Nismo se vdali. Ne bomo se vdali. Ljudsko gibanje se bo nadaljevalo. Skupaj gremo do konca. Vrnili bomo Maribor, vrnili bomo Ljubljano, vrnili bomo Novo mesto. Tudi Bela krajina bo spet naša, Primorska in Koroška, Prekmurje in Gorenjska! Notranjska in Posavje!“

„Zato se bomo zbrali v soboto, 27. aprila 2013. V Ljubljani. Na 5. vseslovenski ljudski vstaji. Zato da pokažemo, da hočemo suvereno državo Republiko Slovenijo. Da hočemo pravno in da hočemo socialno državo. Da hočemo vladavino ljudstva.“

„Ne levi ne desni. Tukaj smo. In tukaj bomo ostali,“ zaključujejo protestno gibanje v najavi dogodka.

DO 27. APRILA NE BODO MIROVALI

Ob tem so zapisali še: “Za vse tiste, ki negodujejo nad mogoče malo dolgim časovnim zamikom do 5. vseslovenske ljudske vstaje: Tudi malo ne bomo počivali! Akcije se bodo nadaljevale vse do 27.04. in to zelo intenzivno! Da pa bomo presenetili oblastnike in jih ujeli nepripravljene bosta čas in kraj vsake planirane akcije sporočena največ 24-48 ur pred samo izvedbo. Računamo na participacijo vstajnic in vstajnikov po vsej Sloveniji!”

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

 • http://pravastran! Čuvar Miha

  Jaz bom tam!

 • suhec

  jaz tudi. Čeprav bi bilo bolje, da bi bili že danes, večraj…najpozneje jutri

 • Dvom

  Zdaj, ko smo odstranili Janšo, demonstracije niso več potrebne!

  • Jakob

   Aja, sedaj je vse OK, Slovenija je postala raj, sedaj ko so na oblasti nesposobni pingvini, ki podpirajo Jankoviča je pa vse OK ?!! Se vidimo v LJ, GOTOVI STE, IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA !!!

 • Slavko

  1. Slovenski Punt

  Pričetek: 27.3.2013 ob 15. uri

  Program: demonstracije pred RTV SLO, MOL-om, Parlamentom

  Zahteve:

  1. RTV SLO je javni medij, v lasti državljanov. Kot tak ne sme več prikrivati informacij, manipulirati s podatki ali celo širiti laži, kar počne v korist sedanjih političnih elit. Če se hoče kdo od zaposlenih iti politični aktivizem, naj to počne v privatnih medijih. Prikrivanje tega, da obstajajo alternative sedanjim kvazi elitam in vzdrževanje sedanjega stanja s strani medijev škodi celi državi, še posebej pa večini državljanov, ki jim jemlje pravico do poštenega informiranja. RTV SLO je v lasti državljanov, zato mora začeti služiti državljanom.

  2. MOL še vedno vodi oseba, za katero pooblaščene osebe javno ugotavljajo, da je vpletena v korupcijo, nepotizem in klientelizem, morda tudi v organiziran kriminal narko-mafije. Ista oseba nam je postavila marionetno vlado, ki bo potopila državo v bankrot, hujši od grškega. Zato zahtevamo, da se g. Janković takoj in nepreklicno trajno umakne iz vseh političnih in upravnih funkcij in s tem odpre možnost, da se začne zdraviti našo državo. Njegovo ravnanje direktno siromaši celo državo, soustvarja revne in lačne ter onemogoča izhod iz krize. Zato za naše zahteve ni alternativ, samo takojšno in celovito upoštevanje.

  3. PARLAMENT nam vsem kroji usodo, vpliva na kvaliteto in bogastvo naših življenj. Parlament je naša last, last ljudstva, politične elite so nam ga samo zasedle in ukradle. Zahtevamo odhod vseh političnih elit, kamor štejemo večne poslance, ki se samo sprehajajo od stranke do stranke, kmot tudi večne stranke, ki na vrh strankarskih list, po sistemu negativne selekcije, postavljajo najbolj ubogljive in najbolj nesposobne ljudi. Vsi ti v parlamentu so danes del problema in ne del rešitve.

  Zato zahtevamo takojšnje nove, neposredne volitve poslancev, brez strankarskih list. Elite imajo priložnost prvič v življenju nekaj narediti za narod, sprejeti zakon o neposrednih volitvah in razpustiti parlament, ljudi pa poklicati na predčasne volitve.

  • Slavko

   dobimo se pred rtv

 • pragmatik

  Kaj vas ni sram?
  Delajte raje, s tem boste največ prispevali k razvoju države. Postopanje po ulicah in uničevanje lastnine, je stvar huliganov.
  A ste morda to?

  • katica

   Ljudje hodimo na proteste v svojem prostem času, ne vem kje ste videli protestnike postopati in ne vem kje ste v zadnjem času videli, da se uničuje lastnina.

   • pragmatik

    Torej hodiš zato, ker imaš čas, ker rada postopaš. Če bi v tem času delala, bi lepše živela.

  • Jakob

   pragmatik@
   Jaz bi delal toda ne dobim zaposlitve, sem dipl.inž.el. in znam ogromno. Vem pa tudi, da če pišeš takšne komentarje imaš bolj malo v glavi !!! Če bi bil v sorodu z Janšo, Kučanom ali bi bil v kakšni stranki bi že imel službo, dobro plačano za nič dela !!

   • pragmatik

    Če bi hotel delati in bi kaj znal, bi delal.
    Za začetek se lahko samozaposliš in začneš ….
    Jasno ti bi bil rad v službi, ne bi delal.

  • ka

   Hm hm….tole je pa najbolj idiotska izjava…

   • pragmatik

    Očitno si tudi ti eden od brezposelnih lenuhov, ki hodi na proteste.
    Kako bedno, delaj raje.

  • za lepši jutri

   Seveda bomo delali, tudi tistih 120.000 brezposelnih. Zato se PRAGMATIK malce zamisli, ko trosiš komentarje, ki ne pijejo vode.

   Mi bomo kar delali in banke dokapitalizirali v nedogled, zato ker so tudi naši tajkuni in politiki dobro delali… in svoj zaslužen dobiček preusmerjali v neobdavčene oaze.

 • Me res zanima

  Zadnjič sem srečal fanta, ki je pred par leti komaj komaj s kupom popravcev dokončal 3 letni program elektrikarja. Danes ima svoj s.p., svoje avtomobile, svoje delavce. Izvaja elektroinštalaterska dela.
  Jakob, ti si diplomirani inženir elektro stroke. Torej “znaš” neskončno več od tistega fanta. Kje je torej ovira, da si brezposeln? Je res kriva država? Janša? Bratuškova? Plimni valovi na Tahitiju? Ali pa si edini krivec TI?

  • za lepši jutri

   Spoštovani “Ki te res zanima”. Sam sem v podjetništvu 20 let in vem kako se tej stvari streže zato bom tudi JAKOBA zagovarjal.

   Vsi niso rojeni SPji, managerji, podjetniki… so pa vseeno strokovnjaki na svojem področju. In če si nad 40 potem je lahko problem tudi že tvoj EMŠO.

   Delati dobro je eno, iskati posel v teh čudnih časih, ko je plačilna nedisciplina, slaba zakonodaja, trg ne deluje pravilno, dumping do onemoglosti in predvsem, če si pošten in se politično ne udejstvuješ… potem ne misli, da je dovolj da si samo odpreš s.p. in obogatiš.

   Če pa sam imaš podjetniško žilico in veš kako se dela posel v kriznih časih – napiši priročnik in ga trži. Pametnjakovič!

 • ka

  …ni vse crno belo…razlicne izkusnje in moznosti,vcasih ,dalmatinci recejo,tale je pa ena sama “pegula”…
  Vendar vztrajnost ,vztrajnost, vendar mi vsem ,da bi imeli avtomobile ,delabnice..eccc…stvari so vecplastne…!

 • Vega

  Slavko says: 26/03/2013 at 10:29

  Se povsem strinjam s tabo.

  Ljubljano še vedno vodi osebek, ki je vpleten v toliko nelegalnih rabot, pa se vam lepo smehlja, ker ve, da se njega ne boste dotaknili. Že veste zakaj.
  Napis: “Zoki, lopov, radi te imamo” pove vse.

  Če je Janković res vaš bodite pošteni in to povejte.
  Ste mu pač (na podlagi poročila KPK) pomagali na oblast. Sliši se tudi, da so vse te vstaje financirane s strani Jankovića in narkiča Tosića.
  Po vaših odzivih sodeč to ni daleč od resnice.
  Vaša dejanja vas izdajajo.

 • Vega

  Jakob says: 26/03/2013 at 17:14

  Ti se samo včlani v eno stranko, ki ti je blizu, pa boš videl, ali se res potem takoj dobi dobra služba.

 • Vega

  Lubej – upam, da nisi podaljšana roka Gregorja Golobiča, kot se piše. Če si, si tudi ti gotof.

 • ka

  Hm hm….tole je pa najbolj idiotska izjava…@pragmatik…
  Pa clouk ne more verjeti ,kaj si ljudje vse dovolijo izjavljati…
  Mah …skoda komentarja..!

  • pragmatik

   ..torej s tudi ti eden od pocestnežev, ki dražijo državljane namesto, da bi delal.

 • http://www.alternativasmo.si GorazdL

  Upam, da ne boste nasedli ‘pragmatiku’, saj po njegovi retoriki vidimo, kam sodi.
  Verjetno je sam dobil službo z nekimi vezami, sedaj pa se tukaj repenči.
  Sem raje ‘zombi’ kot ‘pragmatik’ v današnji situaciji v Sloveniji.
  In mimogrede ‘pragmatik’, sam imam službo, v kateri delam in ne hodim le v službo, verjetno pa boš sam našel kaj iz svojih izkušenj, kar boš lahko s svojo ‘modrostjo’ prenesel na nas ‘nižjo raso’, ki si morda upamo razmišljati malo drugače, kot nam to servira politična elita preko ‘svojih’ medijev – bučke.

  • pragmatik

   “kar boš lahko s svojo ‘modrostjo’ prenesel na nas ‘nižjo raso’”

   Imam: za plebejce je lopata in kramp, pa poslušnost..

   • za lepši jutri

    PRAGMATIK.

    Očitno imaš “le državno službo ali pa si na plečih svojih staršev” in dvomim da znaš kaj delati, ker tisti, ki znajo delati sedaj ustvarjajo BDP…. Ti pa očitno imaš čas da nakladaš in dražiš ljudi s svojimi zlobnimi komentarji na tej strani.

    Naj ti bo z malo več “soli v glavi” v življenju postlano….

 • http://1 slovenecnb1

  Ve se kdo je denar dajal, kdo ga je prejemal in kdo iz politike je bil boter. Torej ne jemljite nam ki s tem nimamo nič, temveč vzemite tistim, ki so to zapravili. Ne vidim razloga da g. Južna sedi v nadzornih svetih večjih podjetij kot lastnik k še glavnic kreditov ne more odplačevat, to ni nobeno lastništvo to je eno veliko nategovanje delovnega ljudstva. Takoj razlastit, pobrat vse in nagnat na Dob v zapor delat enako velja za vse ostale iz te tajkunske podobe Petan, Valant itd… saj jih je za dve A 4 strani če bi naštevali.

 • Vladajo nam sami lopovi

  Ocitno si je tajkunsko-politicna mafija dobro zavarovala hrbet ce lahko tako flagrantno na oceh vseh uvazajo jahte in super drage avtomobile. Ta vlade MORA narediti nekaj na temu. Poglejte si kaj pise svetovno priznana in vodilna strokovna revija britanski

  “The Economist” o tej situaciji v Sloveniji:

  The real trouble comes from the biggest banks, which are still in state hands. In a small country of 2m, everyone at the top knows everyone else. For years bankers have lent large sums to their friends, many of whom used the cash to buy companies they ran, using the assets as collateral. Many such businesses have now collapsed. The OECD report concludes starkly that the equity of the state banks has been “virtually wiped out.” The six biggest state-controlled banks represent 58% of all lending in Slovenia. A shocking 15% of total loans are now non-performing, the third-highest ratio in the euro zone.

  Povezava za clanek je:

  http://www.economist.com/news/europe/21576147-markets-fret-little-slovenia-could-be-next-next-domino

  Ta nova oblast oz vsaka nadaljnja MORA izvesti totalno preiskavo premozenja vsakogar ki razglasa da ima vec kot 500.000 EUR v premicninah in nepremicninah. Mnogi bodo z lahkoto dokazali svoj trdo zasluzen denar, vendar v to preiskavo ki bi jo MORALA vodoti povsem neodvisna strokovna komisija z najvisjimi pooblastili takojsnjega vpogleda v vse zaupne podatke kot so bancni racuni, in ostale premozenjske dokumente. Ta komisija bi morala biti sestavljena od domacih in tujih financnih strokovnjakov ki so povsem politicno neomadezevani in neodvisni ter v nobenem ne prijateljske se manj pa v kakrenem koli sorodstvenem odnosu z preiskovanimi oz tudi z vsemi drugimi na seznamu osumljenih teh dejanj.

  Slovenija je na razpotju in zaradi svoje majhnosti lahko izbira samo dve poti. Ena je da postane leglo tajkunsko-politicne mafije, ki bo pod zavetjem oblasti legalno kradla in ropala vse ter spravila Slovenijo dokoncno ven iz EU ali pa se bost uprli tem kriminalcem, jih pozaprli, im pobrali vse in to mislim cisto vse ter s tem vrnili narodu kar so mu ti tajkuni in njihovi politicni in bancni zavezniki pomagali doseci s tem da so tudi sami dodobra zasluzili ob tem.

  Slovenci se morate zavedati da vas ti ljudje locujejo in da vas nenehno naganjajo v medsebojno sovrastvo samo zato ker v taksnem okolju nikoli ne more priti do tega da ih bo kdorkoli poklical na odgovornost ker bodo takoj obtozili nasprotnike kot fasiste leve ali klerikalne in njihovi zagovorniki bodo takoj pokonci in zacela se bodo zborovanja za in proti in cel cirkus se bo nadaljebval in vi navadni ljudje boste se naprej crkovali od lakote.

  Sedaj ni vec cas da se grete poneumljenih politicnih igric teh kriminalcev. Ti niso ne vasi ne njihovi, ti so sami zase in vi ste samo ovce za strizenje za obe strani. Ovce se strize dokler je dovolj hrane ko pa je zmanka se ih tudi je. Res vas bo vedno neka manjsina zagrizenih in z ze opranimi mozgani abodisi strankarsko ali cerkveno opranimi in ti bodo kar naprej igrali vlogo jurisnikov ali kanonfutra kot se je temu nekoc po vojasko reklo.

  Zbudite se, zberite se in reagirajte dokler je se cas. Podprite vsakogar ki se bo spravil nad to mafijo brez politicnih barvic in obcutka osebne prizadetosti. To mora biti prioriteten boj, ko bost poravili s temi se boste ponovno lahko vrnili nazaj na svoje okope politicnih neumnosti in se igrali nase in njihove.
  22. april 2013, ob 11:30:20
  Real-list

  ŽAL – Tajkunom in Pajdaškim kapitalistom DURS IN Policija ne sežeta niti do pete!

 • za lepši jutri

  Dobro napisano! Se strinjam v celoti.

 • Dvom

  Se je sicer vedelo že prej, sedaj pa se je samo še enkrat več izkazalo. T.i. vseslovenska vstaja je bila instrumentalizirana za izvedbo državnega prevrata.
  Lubej bo sedaj lahko spet objavljal:
  “Slovenija potrebuje oranžni cunami”

 • Vega

  Točno to.
  Vstajniki ste imeli točna navodila iz Murgel in Magistrata, kako naj izvedete državni udar.
  To je bilo timsko delo, kjer je bilo vključenih mnogo osebkov ala Klemenčič, Praprotnik, Previrant,…
  Ko je bila naloga opravljena, nagrade pokasirane so vstajniki šli na “dolg in zaslužen” dopust.
  Ko bodo prišli na ulico ljudje, ki zaradi davkov te vlade ne morejo ne živet ne umret, takrat ste pa tudi vstajniki GOTOVI!

 • Pingback: carbunkle truckwhite

 • Pingback: sam waltonman

 • Pingback: DEUTSCHLAND GHANA LIVE

 • Pingback: the muscle maximizer

 • Pingback: click here to order stories of the world's most successful internet marketing entrepreneurs

 • Pingback: b1 english test online

 • Pingback: click here for more

 • Pingback: highline residences at kim tian

 • Pingback: click here to unsubscribe

 • Pingback: read here

 • Pingback: best kenosha dentist

 • Pingback: EscalateInternet.com

 • Pingback: ifunbox hack

 • Pingback: free sex on cam

 • Pingback: buy cialis

 • Pingback: Cheating spouse

 • Pingback: ??????????? ??????????? ???????????

 • Pingback: premature ejaculation methods

 • Pingback: pro camera dealer

 • Pingback: lol boost

 • Pingback: audio PA rental

 • Pingback: hack for ios

 • Pingback: release date of nexus6

 • Pingback: rheem gas hot water heater

 • Pingback: kitap magazam

 • Pingback: weight loss natural

 • Pingback: cialis pas cher toulouse

 • Pingback: Start

 • Pingback: Advogado familia

 • Pingback: find out

 • Pingback: Health

 • Pingback: Boquete Panama Homes for Sale

 • Pingback: cialis pas cher en pharmacie

 • Pingback: prostrate

 • Pingback: mediums/medium

 • Pingback: the creek condo at bukit timah

 • Pingback: PC Security Blog

 • Pingback: Liberty

 • Pingback: rebelmouse.com/capturehisheartcasey

 • Pingback: premiere place seo

 • Pingback: more

 • Pingback: cialis internet forum

 • Pingback: waarzegsters

 • Pingback: iherb coupon codes

 • Pingback: kolikkopelit.widezone.net

 • Pingback: hairy anus

 • Pingback: speak to a gold dealer

 • Pingback: Helderzienden online: Live helderziende - Heldervoelende helderziende

 • Pingback: Business

 • Pingback: workout obsession

 • Pingback: healthy eating

 • Pingback: iherb.com coupon

 • Pingback: mark cobb

 • Pingback: iherb coupon

 • Pingback: Camp

 • Pingback: informacja bankowa

 • Pingback: new books on lung cancer

 • Pingback: kolorowanki dla dzieci

 • Pingback: Opzioni Binarie

 • Pingback: clash of clans hack

 • Pingback: poplar table

 • Pingback: nokia pc suite zip file

 • Pingback: Wood Signs Dallas TX

 • Pingback: Miami bankruptcy lawyer

 • Pingback: carter conlon

 • Pingback: Home

 • Pingback: Is Primerica a scam?

 • Pingback: cialis vente en ligne

 • Pingback: Diindolylmethane

 • Pingback: We Buy Houses in Derby, CT

 • Pingback: clash of clans cheats

 • Pingback: Clothing

 • Pingback: Best American DJ

 • Pingback: clash of clans cheats

 • Pingback: water ionizer

 • Pingback: Fuck

 • Pingback: stamina pills for men

 • Pingback: clash of clans cheats

 • Pingback: indicator mt4

 • Pingback: interior design ideas bedrooms

 • Pingback: Gold Buyers

 • Pingback: alkaline water benefits

 • Pingback: seo colchester

 • Pingback: Sarasota SEO Company

 • Pingback: cialis 20mg effets secondaires

 • Pingback: kratom extrakt

 • Pingback: slotomania free coins

 • Pingback: Austin Bathroom Remodeling

 • Pingback: Financial

 • Pingback: Wakacje

 • Pingback: hosting

 • Pingback: ????? ?????

 • Pingback: Free YouTube Views

 • Pingback: Core Products

 • Pingback: Click here

 • Pingback: hand bags

 • Pingback: fitness schedule

 • Pingback: knights and dragons cheats

 • Pingback: reviews, tiops and tricks and manuals for the best android apps and android smartphones Android App Review - My Piano by Borce Trajkovski

 • Pingback: LINK M88

 • Pingback: Florida SEO Sarasota

 • Pingback: visit cancun

 • Pingback: cialis pas cher en france

 • Pingback: how to delay male ejaculation

 • Pingback: grooms speech

 • Pingback: Medical Daily

 • Pingback: carpet cleaning houston

 • Pingback: Economic development of Africa

 • Pingback: Mimaki

 • Pingback: How can i make money fast

 • Pingback: how to get a vevo artist account

 • Pingback: stargazer tinte online

 • Pingback: harmen tall

 • Pingback: exercise to last longer in bed

 • Pingback: movies news hollywood

 • Pingback: courier insurance

 • Pingback: water alkalizer

 • Pingback: finance

 • Pingback: burn belly fat

 • Pingback: wizualizacje 3d

 • Pingback: beemki dla ciebie

 • Pingback: food storage benefits

 • Pingback: Drukarnia Madimo

 • Pingback: odwolanie od decyzji zus

 • Pingback: drzwi zewnetrzne

 • Pingback: coupe du monde 2018

 • Pingback: laptop backpack

 • Pingback: truck accident lawyers powder springs

 • Pingback: Property By Owner List Foreclosed Real Estate Charlotte NC

 • Pingback: French Lingerie

 • Pingback: Bail

 • Pingback: desensitizing cream for premature ejaculation

 • Pingback: free slots us

 • Pingback: Baseball Heroes

 • Pingback: Wp Weekend Phoenix

 • Pingback: kids easter recipies

 • Pingback: cialis wiki

 • Pingback: this site has good information

 • Pingback: is published here

 • Pingback: potatoes dauphinoise

 • Pingback: cialis mГ©dicament prix

 • Pingback: hefalimp cardijon

 • Pingback: online marketing for small businesses

 • Pingback: source for payday loans

 • Pingback: mens fashion bracelets

 • Pingback: NCWISE Login

 • Pingback: molten-wow

 • Pingback: Altieri Gilmore LLP Attorneys

 • Pingback: EBP Paye

 • Pingback: Bitcoin Hosting

 • Pingback: Related Site

 • Pingback: cialis wikipedia

 • Pingback: Business

 • Pingback: gcsrdsmgkrnggkxrv

 • Pingback: Home made shampoo

 • Pingback: hurtownia bizuterii sztucznej

 • Pingback: cialis 40 mg

 • Pingback: WP Dollar

 • Pingback: Logistics

 • Pingback: credit score gov