VSESLOVENSKA LJUDSKA VSTAJA SPREMINJA DINAMIKO: KAMPANJA SE ŠIRI NA SLOVENIJO

| 22/03/2013

gibanje-vlvJutri se bo v Ljubljani začela vseslovenska protestna akcija Gibanja Vseslovenska ljudska vstaja. Aktivisti načrtujejo “obisk” Kliničnega centra, družbe DRI in glavne železniške postaje. Sledile bodo akcije po nekaterih slovenskih regijah.

“Aktivisti gibanja Vseslovenske ljudske vstaje sporočamo, da nismo pozabili na številne velike in zgrešene korake politike, ki so izčrpali našo državo. Odločno se upiramo moralnemu, ekonomskemu in finančnemu uničevanju domovine! Predolgo smo namreč nemo in nemočni zrli v grobarje našega gospodarstva, socialne varnosti, pravnega reda in demokratičnih inštrumentov. Pred našimi očmi so se pod njihovim vodstvom v vse pore naše družbe razlezli korupcija, klientelizem in nepotizem. Družbena moč je postala privilegij peščice pohlepnih. Ljudi, ki jim tudi slovenska ustava in predvsem njeni prvi trije členi niso več sveti in nedotakljivi!” so zapisali aktivisti VLV.

“Slovenija je naše skupno dobro in skupna odgovornost. Nikomur več ne dovolimo, da nam jo ugrabi. Tisto, kar so si prisvojili, hočemo nazaj. Brez izgovorov, brezpogojno.”

Jutri bodo tako “jasno opozorili, da nismo pozabili nekaterih za državo izjemno pomembnih podjetij in družb:

UNIVERZITETNI KLINIČNI CENTER, DRI upravljanje investicij in SLOVENSKE ŽELEZNICE. Pred temi ustanovami bomo opozorili na sistemsko korupcijo in klientelizem, ki sta se razrasla pri infrastrukturnih projektih in v zdravstvu.

Zbrali se bomo ob 12. uri na ploščadi pred Kliničnim centrom Ljubljana (Zaloška c. 2). Protest bomo nadaljevali pred družbo DRI upravljanje investicij (Kotnikova 40) in ga zaključili na glavni železniški postaji (Trg OF 6) predvidoma ob 14. uri”.

“Na vsaki lokaciji bomo na kratko povzeli srž problema – klientelizem, korupcija, izigravanje zaupanja državljanov – ter pozvali k moralni in kazenski odgovornosti vseh vpletenih.”

“S prvo v nizu vstajniških akcij gibanja VLV po vsej Sloveniji sporočamo širši in lokalnim javnostim, da bomo vršili nenehen pritisk na sedanje politike, da se končno začnejo obnašati odgovorno do svojih državljanov.”

“Dokler tega ne bodo storili, ne bodo imeli miru pred nami!”

AKTIVISTI OPOZORILI NA TAJKUNIZACIJO

V sklopu kampanje gibanja Vseslovenska ljudska vstaja OPOZARJAMO – NISMO POZABILI!, s katero opozarjajo na korupcijo, klientelizem in nepotizem, ki so se zalezli v vse pore naše družbe, so se aktivisti VLV ponoči na ograjo nekdaj naše prepoznavne družbe DROGA KOLINSKA, izobesili napis: ŽRTEV TAJKUNIZACIJE – KOLIKO ŠE?

“S tem napisom politike in širšo javnost opozorjamo, da nismo pozabili, da je bila Droga Kolinska nekoč, preden so jo pohlepni politični in gospodarski vrhovi (raz) prodali, NAŠA LAST in NAŠ PONOS!” so v sporočilu za javnost zapisali aktivisti.

“Kdo bi lahko pozabil na blagovne znamke kot so Cockta, Argeta, Barcaffe…? Žal te blagovne znamke zaradi pohlepnega in brezkompromisnega bogatenja le peščice ljudi niso več slovenske! Žrtve tajkunov niso maloštevilne. Lahko naštevamo še druga slovenska podjetja… na koncu smo žrtve mi vsi,” pravijo v gibanju VLV.

kolinska2 kolinska3kolinska2kolinska3

Oznake: ,

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, UPOR 2012

Komentiranje je zaključeno.