VSESLOVENSKA LJUDSKA VSTAJA: SDS SE ZGLEDUJE PO MILOŠEVIĆU

| 27/01/2013

2-vseslovenska-ljudska-vstajaOdbor Vseslovenske ljudske vstaje se je že odzval na pisno izjavo stranke SDS glede “mitinga resnice”, ki ga ta stranka pripravlja pod okriljem Zbora za republiko.

Odviv Vseslovenske ljudske vstaje objavljamo v celoti:

“Janez Janša in ozek krog njegovih sodelavcev s svojimi sporočili še naprej zavaja slovensko javnost. SDS pravi, da ni organizator mitinga resnice na Kongresnem trgu 8. februarja 2013 in da je to Zbor za republiko. Vendar pri tem zamolči dejstvo, da je pobuda za tovrstno zborovanje prišla s strani SDS 11. januarja letos, na dan 1. vseslovenske ljudske vstaje, ko so prek tvita napovedali 30.000 udeležencev na svojem shodu. Po tem tvitu so se pod krinko Zbora za republiko tudi začela javna zborovanja stranke SDS.

Poleg tega odbor Vseslovenske ljudske vstaje poseduje dokaze, da SDS aktivno sodeluje pri mobilizaciji svojega članstva. Člani strankarskega vrha namreč prek strankarske mreže pozivajo svoje članstvo, naj se množično udeležijo mitinga resnice 8. februarja 2013. V tej komunikaciji nedvoumno sporočajo, da bo „za prevoz poskrbljeno“ in da naj člani k udeležbi pozovejo tudi prijatelje in znance. Pri tem svojemu članstvu tudi jasno povedo, da gre za obrambo strankarskega šefa Janeza Janše. Poleg tega tudi jasno sporočajo svojemu članstvu, da gre pri tem zborovanju za to, da SDS pokaže svojo organiziranost in svojo moč. Očitno je torej, da gre za strankarski shod pod krinko civilne družbe,” so zapisali v Odboru VLV in nadaljevali:

“SDS zavaja tudi z obtožbami na račun vseslovenske ljudske vstaje, češ da gre za skrajna gibanja. Niti na 1. niti na 2. Vseslovenski ljudski vstaji ni bilo nasilja. Demonstracije so bile demokratične, nenasilne in bodo take tudi naprej. Protestniki so glasno, vendar mirno izražali svoje osnovno sporočilo, ki je usmerjeno proti levi in desni politični kliki, proti korupciji in proti klientelizmu in za drugačno, bolj demokratično, bolj pravično in bolj socialno Slovenijo.

Protestni odbor je v svoji izjavi za javnost opozoril na to, da želi vrh Slovenske demokratske stranke s sklicevanjem prorežimskih shodov na isti dan na na isti lokaciji, kot so že sklicane ljudske demonstracije, očitno izzvati konflikt med navadnimi državljani. Tovrstnim zrežiranim mitingom smo bili nazadnje priča v Miloševićevi Srbiji. Milošević je skliceval shode v svojo podporo na isti dan in na lokacijah, kjer so bile napovedane tudi protirežimske demonstracije. Seveda je zaradi razgrete atmosfere prišlo do konfliktov in fizičnih obračunavanj med navadnimi ljudmi. Žalostno je, da se Slovenska demokratska stranka in Zbor za republiko, po dvajsetih letih demokracije, zgleduje po režimih, proti katerim smo se borili v času osamosvojitve.”

SDS: PROTESTNIKI SO SKRAJNEŽI

SDS je v sporočilu za javnost zapisala, da niso organizatorji shoda, ampak da je to Zbor za republiko. SDS bo vedno branil ustavno pravico do mirnega zborovanja. Obsojajo sovražno govorico ter “neresnične obtožbe v sporočilu t. i. ljudske vstaje. Iz govorice v sporočilu izhaja, da ne gre za nobeno ljudskost, temveč za skrajnosti, ki jih je slovenski narod v novejši zgodovini znal obvladati z razumom in demokratičnimi procesi ter instrumenti”. In tako bo tudi tokrat,” napovedujejo v stranki.

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.