VLV: CIVILNA DRUŽBA ZA PRAVIČNO SLOVENIJO – NOVA JANŠEVA PREOBLEKA

| 28/06/2013

gibanje-vlvV Gibanju Vseloslovenska ljudska vstaja so se odzvali na včerajšnje zborovanje Civilne družbe za pravično Slovenijo. Prepričani so, da gre pri tem zgolj za novo “preobleko”, ki si jo je nadel Janša, da bi se obdržal na oblasti.

Temeljno sporočilo četrtkovega zborovanja Civične družbe za pravično Slovenijo je bilo spoznanje, da je „Slovenija je čedalje bolj talec centrov moči, ki jim je več za preživetje svojih skupin in lobijev kot za blaginjo vseh državljank in državljanov, zdravo gospodarstvo in bančništvo, stabilno socialno varnost, pošteno in pravično pravosodje, profesionalne medije, učinkovito in dostopno zdravstvo, pozitivno družinsko politiko, kvalitetno izobraževanje ter trajni razvoj države za vse generacije.“

Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja se strinja s trditvijo Civilne družbe za pravično Slovenijo, da je Slovenija postala talec centrov moči. “To je tudi temeljno spoznanje, ki je spodbudilo vstajniško gibanje. Vendar je glede na to, da je bil na včerajšnjem zborovanju v prvi vrsti prisoten predsednik SDS Ivan Janša z najožjimi sodelavci, jasno, da gre pri omenjeni organizaciji zgolj za novo preobleko, ki si jo je nadel Janša, zato da bi se še naprej obdržal na oblasti.”

VLV izraža začudenje, da se Civilna družba za pravično Slovenijo “slepi glede tega, da je eden od najpomembnejših centrov moči v Sloveniji ravno vrh stranke SDS, na čelu z Ivanom Janšo. Pozabljajo namreč na to, da je bil Janša obrambni minister v času, ko je prišlo do prve masovne kraje slovenskega premoženja, namreč v času, ko je bil zaradi trgovine z orožjem slovenski proračun oškodovan za več sto milijonov evrov.”

“Organizatorji včerajšnjega dogodka prav tako pozabljajo, da smo bili v času prve Janševe vlade priča strahovitemu valu tajkunizacije in masovnega podeljevanja privatizacijskih kreditov. Ravno ta val je Slovenijo potisnil v veliko globjo krizo, kot smo ji priča v primerljivih državah. Civilna družba za pravično Slovenijo prav tako pozablja in spregleduje dejstvo, da je bilo že v več (ne)pravnomočnih sodnih procesih po Evropi in tudi v Slovenijo ugotovljeno, da je SDS oziroma njen predsednik Janša vpleten v korupcijsko trgovanje z oklepniki finske Patrie.”

“In, nenazadnje, Civilna družba za pravično Slovenijo prav tako pozablja, da je bil Ivan Janša, skupaj z Zoranom Jankovićem, obravnavan v postopku Komisije za preprečevanje korupcije, v katerem je bilo ugotovljeno, da Janša ne zna ali noče dovolj prepričljivo pojasniti izvora svojega premoženja.”

“Zato je prva naloga Civilne družbe za pravično Slovenijo ta, da počisti pred svojim pragom in si nalije čistega vina glede vseh centrov moči, ki imajo državo za talca in sedijo v prvih vrstah na njihovih zborovanjih,” zaključujejo v Gibanju VLV.

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.