VELIK USPEH PREISKOVALCEV ŠLAMPA: KRIŽIŠČE PRI MERKURJU BODO UREDILI TAKO, KOT JE PRAV

| 20/09/2012

Pred kratkim smo opozorili na nevarno signalizacijo pri trgovini Merkur v Bršljinu. Z Mestne občine Novo mesto so nas obvestili, da je so v pristojnem uradu občinske uprave 19. septembra opravili ogled na terenu. Ogled je potrdil naše sume, da je signalizacija postavljena nevarno in neskladno z ustreznimi pravilniki.

„Ugotovljene pomanjkljivosti bodo v najkrajšem možnem času odpravljene, in sicer prestavitev prometnega znaka iz smeri Kočevarjeve ulice (mimo Pionirja) na ustrezno mikrolokacijo tako, da bo ta polno funkcionalen, in ureditev talnih oznak glede na Pravilnik o prometni signalizaciji in prometi opremi na javnih cestah.“

Na prednosti cesti je bil namreč postavljen prepoznavni znak za prednostno cesto. Vendar je na tleh hkrati narisana neprekinjena črta, ki ponavadi označuje, da se nahajamo na neprednostni cesti oziroma da moramo celo ustaviti. Še huje pa je bilo to, da vozniki, ki so prihajali iz smeri nekdanjega Pionirja in se nahajajo na neprednostni cesti, znak za to, da so na neprednostni cesti opazijo relativno pozno (morda deset ali dvajset metrov pred samim križiščem), saj je znak postavljen na neustreznem mestu. Zakriva ga namreč drevo, poleg tega pa je postavljen precej stran od samega vozišča.

 

 

Oznake: , ,

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Šlamp

Komentiranje je zaključeno.