V ŽIVO!!! 23. SEJA – BODO SVETNIKI ZAVRNILI STROKO IN PODPRLI POLITIČNI KLIENTELIZEM?

| 11/07/2013

grb-novo-mesto-cbPo dolgem času na Čuvarju spet “prenašamo” sejo občinskega sveta Mestne občine Novo mesto. Zanimivih točk je mnogo, prav gotovo pa bo Novo mesto danes očitno spet doživelo enega svojih žalostnih trenutkov, saj je pričakovati, da bo najvišji organ Mestne občine Novo mesto znova odigral svoj del v podpiranju političnega klientelizma in korupcije. Občinski svet bo namreč odločal o imenovanju Boruta Novaka za direktorja Knjižnice Mirana Jarca. In to kljub negativnemu mnenju strokovnega sveta knjižnice kakor tudi negativnemu mnenju strokovnih delavcev te ustanove.

Povezava na dnevni red. 

Nekaj točk je sicer umaknjenih – 13. in 14. točka, kolikor je moč razbrati iz gradiva, ki je sedaj prišlo na mizo.

16.12

Z manjšo zamudo je župan odprl sejo. Z dnevnega reda bo sam umaknil obravnavo soglasja občinskega sveta k prodaji delnic Jelovice. Delnice hoče prodati Zarja. Če sem prav seznanjen, bo pri tem poslu nekaj milijonov evrov izgube.

Vida Čadonič predlaga, da se z dnevnega reda umakne tudi obravnavo soglasja k izvajanju dejavnosti igralništva v Novem mestu. Župan nasprotuje umiku in predlaga, da se točka vendarle obravnava.

Gregor Macedoni – skrbi ga, kaj se dogaja z MO Novo mesto. V ponedeljek so na odboru so umikali neko gradivo (Macedoni ne pove, kaj). Sedaj je dodaten umik. Hkrati prvi mož občinske uprave prihaja z željo po soglasju za novo delo. Želimo kratko pojasnilo.

Muhič odgovori, da bi se o tem pogovarjali na koncu seje.

16.21

Mimogrede, svetniki bodo danes obravnavali tudi etični kodeks članov občinskega sveta ali nekaj takega. To je nekaj takega kot če bi se morski pogovarjali o tem, ali bi za kosilo jedli rukolo ali krompir. Slaba primerjava. Ampak svojo etičnost bodo svetniki prvič prekršili že ko bodo Novaka imenovali za direktorja.

Iz nekaterih izjav svetnikov je namreč očitno, da ga bodo potrdili. Nekateri se bodo sicer vzdržali, le redki pa bodo imeli pogum biti proti

16.29

Sedaj bodo v drugi obravnavali sprejemali odlok o občinskem prostorskem načrtu Mrzla dolina. Gre na novo stanovanjsko sosesko. Februarja so o tem že pogovarjali v prvi obravnavi. O tem govori Mojca Tavčar iz občinske uprave. Povezava do odloka je pa TUKAJ.

Gre za gradnjo večstanovanjske soseske. Naročnik in financer postopka je sicer podjetje DOLNOV D.O.O., dokumentacijo pa je pripravilo podjetje TOPOS, D.O.O.

Svetnice in svetniki nimajo vprašanj, ne razpravljajo. Odlok bodo sprejeli, vendar mora investitor v dveh letih urediti stalen dostop.

16.37

Selimo se v Kosovo dolino. Povezava na gradivo.

Mojca Novak pravi, da so se nanjo obrnili krajani tega okolja. Opozorili so jo na ponovno spreminjanje zavez iz OPN-ja. Povezano je z umestitvijo tretje razvojne osi. Spet se prilagajamo investitorjem, so prepričani krajani. Smiselno bi bilo vztrajati pri javnem natečaju.

Tudi Gregor Macedoni meni, da gre za občutljivo območje. Gre za skrajni tistega, kar bo nekoč postal arheološki park. Ne bi zmanjševal meril glede tega, kako se območje obravnava.

Mojca Novak hoče pojasnila.

Mojca Tavčar pojasni, da je javni natečaj odprt in anonimen in da ga vodi ZAPS. Pri variantnih rešitvah gre pa za to, da mora investitor dobiti tri različne variante, treh različnih avtorjev. Vsi morajo imeti neke reference (npr. kakšne nagrade). Le arhitekti z referencami se lahko javijo na tak poziv. Sesti se komisija s petimi člani, dva sta od investitorja, dva od občine, eden pa nevtralen. Po mnenju Tavčarjeve gre za racionalizacijo postopka, ki je nekoliko cenejša od javnega natečaja. Natečaj je eden izmed orodij, ki je bil do sedaj že v praksi uporabljen, vendar tam, kjer je šlo za objekte javnega značaja, se pravi da je tudi investitor lokalna skupnost.

In to so tudi izglasovali. Ne bo javnega natečaja, ampak izbira variantne rešitve.

16.55

Sedaj gredo k rebalansu proračuna. Povezava. Dolgotrajna zima je povzročila visoke nepredvidene stroške, tako da je potreben rebalans.

Vida Čadonič se sprašuje, ali bo dovolj denarja za nekatere transferje, ki jih bo potrebno izpeljati. FInanciranje osnovnih šol, socialne transferje. Vida tudi opozori, da je občinski svet pozimi ugotavljal, da je cestna služba slabo opravila svoje delo. Sedaj pa jim bomo dali še denar … Poleg tega ji je nenavadna tudi postavka “košnja trave”. Pozimi se trava ne kosi!

Macedoni opozori, da je ta postavka visoka kar 100.000 evrov Hoče pojasnilo.

Pojasnil bo Jože Kobe. Se absolutno ne strinja, da je zimska služba pri nas slaba. Ravno nasprotno! O košnji pojasni, da gre za zelo veliko območje, tako da je postavka upravičena. Po njegovem mnenju gre za minimum, ki še zagotavlja varnost.

Ivan Bukovec. Opozori, da je bilo podrtih 35 dreves. Drevesa so uničila kanalizacija, uničevala strehe itd. Trata je dobro opravila svoje delo, je zadovoljen Ivan Bukovec. Opozori, da so ceste tudi od države in da se le-ta obnaša mačehovsko in da na občino prenaša obveznosti.

Francija Bega pa zanima, kaj točno pomeni postavka, ki je povezana z evropsko prestolnico kulture in kaj pomeni postavka, povezana z Anton Podbevšek Teatrom. Je to dokončna in zadnja obveznost?

Borut Novak pojasni, da je to dokončna obveznost. Iz uprave pojasnijo, da je prišlo še nekaj računov in to je to.

Slavko Gegič: zanima ga, kdo opravlja košnjo in kdo bo prejemnik teh sredstev. Je kritičen do izvajanja čiščenja cest.

17.06

Jože Kobe pojasni, da se kosi po kriterijh, ki so določeni po programu izvajanja javne službe. Izvajalec je CGP Novo mesto, ki tudi izstavlja račune.

Vida pravi, da ni proti urejenju cest, ampak proti sajenju rožič. Rada bi zagotovilo od župana, da bo kljub tem prerazporeditvam še vedno dovolj denarja za osnovne šole in vrtce in socialne transferje.

Župan: nobena šola ne bo ostala brez sredstev!

Bojan Kekec opozori, da so komunalne dejavnosti na slabšem, da je dogajanje, povezano s CEROD-om skrb zbujajoče. Prav tako ga zanima, kaj je z zadolžitvijo, povezano s CERODOM?

Župan pojasni, da CEROD ni nasedel. Cerod se rešuje in se bo rešil. Ocenjuje, da do konca leta ne bo moč porabiti teh sredstev, ki smo jih rezervirali za Cerod. Nič se nismo zadolžili. Kaj drugega kot prerazporeditev ne pride v poštev. Če ima kdo boljši predlog, iz kje naj dobimo denar, naj pove. Možno je tudi kaj drugega. Glede košnje: to se dela po programu, dvakrat na leto je potrebno pokositi. Nekateri opozarjajo, da premalo kosimo.

17.13

Kekec opozori, da seveda je druga rešitev. Boljše načrtovanje proračuna!

Borut Novak opozori, da so naši standardi visoki in da to tudi veliko stane.

17.17

Sprejmejo odlok o ustanovitvi sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin. Sedaj obravnavajo še spremembe odloka o komunalnem prispevku.

17.34

Sedaj gredo na poročilo o izvrševanju proračunu. Mimogrede, sejo sta ravnokar (začasno) zapustila Matjaž Engel in Miloš Dular.

Če smem na tem mestu odgovoriti na številne SMS, ki sprašujejo, ali se je k razpravi danes že oglasil svetnik Matjaž Engel: Danes začuda še ni razpravljal. Ampak, resnici na ljubo, tudi številni drugi ne. Če smo čisto iskreni, je tole današnje zasedanje bolj ali manj dolgočasno, kot vidite. Nihče ne poka vicev.

17.43

Tudi teniški oligarh Jiri Volt je bolj molčeč danes.

17.49

Mimogrede, ravnokar sem dobil informacijo o tem, kako je potekala na hitro sklicana seja na KVIZU, povezana z novim klientelizmom v MONM. Kadrovska komisija je z rezultatom 7:2 potrdila imenovanje Novaka na mesto direktorja Knjižnice.

Macedoni opozori na RIC. Še vedno plačujemo za teraso, še vedno plačujemo za parkirišišča …. Slavko Gegič. Opozori na to, da se da nekatere stvari v proračun samo zato,ker je nekdo “siten”, potem pa se na njih pozabi in niso realizirane. Npr. parovna oprema, ureditev pešpiti, ureditev kolesarskih stez. Potem imamo postavko mestno jedro, kjer spet ni nič realiziranega. Okoljevarstvo spet z ničto postavko. Ureditev zelenih površin v Portovalu s postavko 100.000 evrov – spet ni realizacije. A ni lani nekdo govoril o tem, da se bo nekdo kopal v Krki?

Mimogrede, Kuljaj je govoril o tem, da se bosta z Muhičem vrgla v Krko! Nič od tega se ni zgodilo.

Gegič govori o tem, kako se ni nič premaknilo z mrtve točke.

Prek fb-ja se oglasi Matic Vidic. Pritiska na novinarje v svojem slogu. Spet mi diktira, kako moram pisati. Da naj napišem, da je on pobudnik sprejemanja etičnega kodeksa. Okej, Matic, evo, pišem: Pobudnik etičnega kodeksa je Matic Vidic, podjetnik, filozof, teolog, občinski svetnik in eden od pobudnikov ljudske nezaupnice. Ok?

Mimogrede, že prej mi je prišel težit, da naj napišem, da je rekel, da je čudno, da MONM nikoli ne razpravlja o tem, da bi zgradili novo cerkev v Novem mestu. Namesto igralnice bi bilo bolj pametno zgraditi kakšno cerkev.

17.59

Na delovno mesto sta se vrnila Engel in Dular. Prišel je tudi Ivan Grill. Odsoten je bil upravičeno, saj je imel obveznosti v Državnem zboru, kjer požrtvovalno opravlja delo poslanca. Je član SDS.

18.00

Matic Vidic zahteva od mene, da objavim, da danes na Exitu nastopa tudi Kill Kenny.

18.01

Evo, sedaj pa kodeks ravnanja, katerega pobudnik je Matic Vidic. Hecno je, da ga predstavlja Martina Vrhovnik iz SLS. Zelo prijazna gospa, ki pa je bila v jedru skoraj vseh novomeških koalicij.

18.05

Sedaj o kodeksu govori Mojca Špec Potočar, predsedica kadrovske komisije. Tiste kadrovske komisije, ki je požegnala vsa sporna imenovanja v tej občini.

Besedo dobi Matic Vidic. Pravi, da bi bilo dobro, da vsak svetnik ta kodeks tudi podpiše. Poleg tega pravi, da ni nobenih sankcij za kršenje kodeksa. Jaz bi rad Francija, če je grešil, nekam zatožil. Predlaga nekakšno častno razsodišče, ki bi imel moč, da razsoja o neetični drži svetnika oziroma župana.  Častno razsodišče bi sestavljali častni občani MONM. (MONM vsako leto razglasi častnega občana).

Ivan Bukovec je tudi za etični kodeks. Sicer pa me spominja na totalitarni režim. Predlaga, da bi kodeks velja tudi za občinske uslubence. Bukovec se tudi sprašuje o pojmu poštenosti, ki je zapisan v kodeksu. Kaj je to poštenost? Zdi se mi neka prisila, ta kodeks.

Vida pove, da gre za simbolni dokument. Če bi bili politiki pravi, potem ne bi potrebovali kodeksa. Gre za obče vrednote. Sicer pa podpiram takšen kodeks. Spominja nas nekaj, kar moramo početi. Podpiram podpisovanje kodeksa.

Franci Beg opozori na čast. Mislim, da so načela in standardi za nas pomenijo nekaj nedosegljivega. Vsak izmed nas naj se poišče v vseh teh členih! Če bomo peljali kodeks naprej, potem morajo biti ta načela in standardi nekako zavezujoči. Mora biti neka zaprisega, podpis. Nespoštovanje bi moralo biti opredeljeno, morda v okviru častnega razsodišče.

Macedoni: Čas med prvim in drugim branjem naj se resno razmisli, ali ne bomo pred javnostjo izpadli še bolj smešni. Za ugled lahko največ naredimo s tem, kako vodimo to občino. Naj se razmisli, ali je ta kodeks smiseln.

Milena Bartelj. Samo golo leporečenje je tale kodeks. Največ polovico tukaj sedečih krši ta etična načela, od korupcije, klientelizma, nepotizma, tudi morebitnih podkupnin. Premislite o sebi, tudi vi, gospod Muhič!

Pa se oglasi Muhič in nekaj leporeči. Pravi, da lahko kodeks sprejmemo ali ne sprejmemo. Do je kodeks dobra stvari, da pa hkrati tudi ni dobra stvar. In tako naprej. Pa gremo na glasovanje.

Premoženjsko pravne zadeve … Tole bo šlo hitro …

18.33

Sedaj bo razprava o igralništvu. Gre za podjetje Kongu, ki želi razširiti dejavnost tudi v Novo mesto. V podjetju Kongo hočejo igralnico postaviti v Hedero, delo bi dobilo 10 ljudi, salon pa bi imel 80 igralnih mest.

Vida pravi, da se boji, da koalicija podpira ta sklep. Opozorila bi na to, da igralnica prinese negativne stvari. Tukaj ji ni mesta. Takšno dejavnost imamo na Otočcu (svetniki opozorijo Vido, da tega že dolgo ni več)… G. župan, prepričati nas morate, da ta dejavnost ne škodi naši mladini. Tako kot steklenica na Mačkovcu ne prinaša nič dobrega, prav tako pa mislim, da ta dejavnost ne prinaša nič dobrega. Že sama odločitev, da ste to dali na občinski svet, govori o tem, kakšen odnos imate do tega. Kot mati in kot krščanska demokratka temu nasprotujem.

Franci Bačar tudi nasprotuje, da je umestitev igraštva v Hedero ne sodi. Morda v drugo okolje, vendar mora biti posebej pripravljena in posebej utemeljena.

Matic Vidic. Dajte karte na mizo in povejte, zakaj gre. V Kongu imajo problem s krajani iz sosedne vasi, iz Brezja in Žabjaka. Upam, da niti pod razno to nepride v poštev. Tista delavna mesta niso vredna tega. Kontra učinki so hujši. … Vidic pojasni, da je tudi v kontaktu s škofijo. Pripravljeni so zgraditi cerkev v Brezju. In to je treba početi.

Ivan Bukovec tudi ne bo podprl. Tukaj je ogromno problemov. Krajevna skupnost je tudi proti….

Župan opozori, da nič ne forsira. O tem moramo razpravljati. In če bomo proti, potem ne bodo dobili državne koncesije.

Janez Malenšek je tudi proti, pravi, tudi Macedoni je proti. Kot repliko županu je povedal, da dobimo gradiva, ki vsebujejo jasne opredelitve. Župan,v gradivih predlagate, da damo soglasje. Če ste proti, potem to jasno povejte že v gradivih.

Duška Balažek: mislim, da kazino Kongo ni v kritičnih številkah. Zaradi Romov se ne bo preselil. Vsaka ustanova ima varnosti ventil in lahko prepreči vsakomur vstop. Sem pa tudi sama proti tej dejavnosti na tej lokaciji.

MIlena Bartelj pravi, da ni proti kazinoju. Kazinoji prinesejo delavna mesta, prinesejo turizem, pripeljejo tudi tujce, ki imajo denar.

Župan predlaga sklep, da ne nasprotujejo dejavnosti, ampak lokaciji.

18.52

Oglasi se Vida. Župan, na začetku seje ste rekli, da ste proti dejavosti. Tudi pred nekaj minutami ste dajali vtis, da ste proti dejavnosti. Sedaj pa vidim, da ste samo proti lokaciji, ne pa proti dejavnosti. Igralništvo je oblika zasvojenosti! Župan, v teh nekaj urah sem se naučila, da vam je težko zaupati. Kako se bo glasil sklep? Sedaj nas pozivate, da naj podpremo ta sklep?

Župan: Iz razprave, ki je bila je moč razbrati, da večina svetnikov nasprotuje predvsem lokaciji, ne pa sami dejavnosti.

Tomaž Kovačič: tudi jaz podpiram sklep, ki ga je predlagal župan. Sem proti lokaciji, ne pa proti sami dejavnosti. Kovačič pravi, da bi dal možnosti igralniški dejavnosti v Novem mestu.

Engel. Tudi on se strinja s sklepom župana.

Vida: Po mojih informacijah je občinski svet občine Grosuplje ni podprl podaljšanje koncesije. Zakaj neki?

Župan predlaga sklep. Dejavnost naj se omogoči. Absolutno pa zavračamo Bršljin kot lokacijo.

Pred glasovanjem se oglasi Ivan Grill. Zanima ga, ali se bo potem ponovno odločalo o soglasju?

Sedaj glasujejo, čeprav kar nekaj svetnikov ne ve, o čem sploh glasujejo. Župan pravi, da “zavračamo soglasje za igralništvo v Bršljinu”.

18.59

Imenujejo svet zavoda. Rafka Križmana, Mojco Novak in še nekoga bodo imenovali v svet Dolenjskega muzeja.

Za direktorja Centra za socialno delo bo spet imenovan Alojz Simončič.

Oglasi se Nežka Ivanetič. Opozori na to, da g. Simončič že nekak časa opravlja svoje delo samo štiri ure na dan in da težko opravlja svoje delo direktorja.

MIlena Bartelj. Delovno mesto naj bi bilo objavljeno samo v uradnem listu. In potem je čudno, da je prišla samo ena prijava na razpis. Medtem pa imamo veliko brezposelnih doktorjev znanosti.

19,.02

Sedaj bodo glasovali še o direktorju KMJ.

Matic VIdic pojasni, zakaj bo proti. Ne zdi se mi prav, da je bil tri leta na mestu direktorja in da sedaj to mesto zapušča. Naj dokonča, kar je začel. To ni prav. Mesta direktorjev se spet jemlje mladim, zgolj na podlagi politike. Zakaj se že v času razpisa ve, kako bo. Zakaj nimate nič kreativnosti? To ni normalno! Če je nekaj začel, naj končna, to je drža mož, ne pa da se umika.

Macedoni. Sprašuje, ali podpira kandidaturo, zakaj odhaja direktor, zakaj občina ni zadovoljna z dosedanjo direktorico. Prosil bi pojasnilo župana.

Župan pojasnjuje, da še nima odgovora na vsa vprašanje, menjava bo 1. oktobra. Z občinsko upravo sem izgubil stik. Zato sem bom preselil na Seidlovo. Rotovž se bo uporabljal za protokolarne namene.

Franci Beg. Začel bom s tem, s čimer ste končali: a ni to malce pozno, da ste začeloi z racionalizacijo. Sedaj pa: v tem trenutku imamo vsi možnost, da pokažemo, ali spoštujemo etični kodeks. Zakaj ga nagrajujemo, če ni bil dober kot direktor občinske uprave. Sem član kadrovske komisije. Tam sem v manjšini. Glasoval bom proti, zaradi načina, kako je do tega prišlo.

19.13

Župan: ne razpravljamo o kvaliteti dela g. Novaka. To je njegova odločitev. Je pa res, da je stanje v občini težko. Mi ga ne prestavljamo.

Ivan Grill: Ko smo spomladi spreminjali statut, sem opozoril, da se v KMJ pripravlja teren za neko osebo. Stari svet se je razrešil. Stara sestave sveta te kandidature ne bi podprla. To je nehigienično. Sedaj je napreizkušnji vsak svetnik. Predlagam, da se etični kodeks umakne, če bo temu tako. Zanima me tudi, ali je res, da je strokovni svet to kandidaturo zavrnil?

Ja, to je res.

Milena Bartelj. Muhič, zlagali ste se, da občinska uprava ne zaposljuje. Maja ste zaposlili g. Dularja. Kadrovska služba si privošči marsikaj, na proimer, da sploh ne vabi kandidatov na razgovor.

Vida: župan, vas bi pa moralo skrbeti, ali ima kandidat kvaliteto voditi knjižnico. Dosedanja direktorica ima vse kompetence. Izrazila bi skrb, da se na tako pomembne in strokovne funkcije namešča politični kader.

Ivan Bukovec. Glasoval bom za. Novaka poznam 30 let.

Zvonimir Novak. Ne strinjam se z mnenjem, da mora ravno bibliotekarka biti direktorica Knjižnice. V Knjižnici je mnogo balasta. Pri vodenju je potrebno še marsikaj drugega ne samo knjižničarstvo.

Sedaj bodo glasovali. In so izglasovali. 20 za, 6 proti.

Mislim, da je tukaj mesto, kjer prekinjamo s prenosom te seje.

 

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentarji (508)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. carbunkle truckwhite | 30/05/2014
 2. sam waltonman | 11/06/2014
 3. get it here | 17/06/2014
 4. cheap viagra perth | 18/06/2014
 5. pharmacie andorre cialis | 19/06/2014
 6. iherb coupons | 20/06/2014
 7. iherb coupon | 20/06/2014
 8. chicago doctors | 21/06/2014
 9. tum mile wallpaper wallpapers | 21/06/2014
 10. highline residences progress | 22/06/2014
 11. Free Online Games | 23/06/2014
 12. common circle education | 23/06/2014
 13. Look At This Site | 23/06/2014
 14. dentists in kenosha | 23/06/2014
 15. affordable seo services | 23/06/2014
 16. premature ejaculation hypnosis mp3 free | 25/06/2014
 17. buy cialis | 27/06/2014
 18. sex on cam | 27/06/2014
 19. Lie detection Denver Colorado | 27/06/2014
 20. cialis 20 | 27/06/2014
 21. premature ejaculation men over 50 | 28/06/2014
 22. cialis 2 5mg | 29/06/2014
 23. Social Media Marketing Tools | 29/06/2014
 24. Free Xbox Live Gold Membership Codes | 30/06/2014
 25. elo boost | 30/06/2014
 26. cialis mode d'emploi | 01/07/2014
 27. School Fundraising | 01/07/2014
 28. cialis authentique | 02/07/2014
 29. Start | 03/07/2014
 30. Advogado familia | 03/07/2014
 31. Best SEO Programs | 04/07/2014
 32. tenant screening | 04/07/2014
 33. Health | 05/07/2014
 34. water ionizers | 05/07/2014
 35. universal 4 link kit | 05/07/2014
 36. prix cialis 20mg | 05/07/2014
 37. clean | 05/07/2014
 38. Finance | 06/07/2014
 39. Liberty | 07/07/2014
 40. lisätietoa | 08/07/2014
 41. iherb coupon codes | 08/07/2014
 42. mark cobb | 08/07/2014
 43. hairy anus | 08/07/2014
 44. water ionizer | 08/07/2014
 45. Delivery | 08/07/2014
 46. get rich buying gold outside the bank | 08/07/2014
 47. Business | 09/07/2014
 48. diet and weight loss | 09/07/2014
 49. cialis journalier | 10/07/2014
 50. iherb.com coupon | 10/07/2014
 51. iherb coupon | 10/07/2014
 52. place Garibaldi | 10/07/2014
 53. Unpaid Overtime Lawyer Dallas | 11/07/2014
 54. click here for serial number | 11/07/2014
 55. Technology | 11/07/2014
 56. clash of clans cheats | 11/07/2014
 57. fifa 14 coins | 11/07/2014
 58. Dallas Custom Wood Signs | 11/07/2014
 59. Diindolylmethane | 12/07/2014
 60. prix cialis en france | 12/07/2014
 61. clash of clans cheats | 12/07/2014
 62. Fashion | 12/07/2014
 63. app developers | 13/07/2014
 64. alkaline water | 13/07/2014
 65. pet sitters in naples fl | 14/07/2014
 66. cialis andorre | 15/07/2014
 67. Read the Full Write-up | 15/07/2014
 68. slotomania coins free | 15/07/2014
 69. roofing Athens | 15/07/2014
 70. direct payday loan | 15/07/2014
 71. Financial | 15/07/2014
 72. Financial | 15/07/2014
 73. Tanie noclegi | 15/07/2014
 74. ????? ????? | 16/07/2014
 75. prix du cialis 5 | 16/07/2014
 76. latest Pakistani songs | 16/07/2014
 77. Movemynt Products | 16/07/2014
 78. magazin online | 17/07/2014
 79. best vitamin c serum for face | 18/07/2014
 80. look here | 18/07/2014
 81. kangen | 18/07/2014
 82. where is garcinia cambogia sold | 18/07/2014
 83. ecig Ireland | 18/07/2014
 84. immobilien heidelberg | 19/07/2014
 85. contemporary furniture houston | 19/07/2014
 86. air duct cleaning 77018 | 19/07/2014
 87. prix cialis au maroc | 19/07/2014
 88. dxm premature ejaculation | 19/07/2014
 89. seo services tampa | 20/07/2014
 90. bedford | 20/07/2014
 91. cialis vs viagra | 21/07/2014
 92. seo in pueblo Colorado | 21/07/2014
 93. Molly | 21/07/2014
 94. clash of clans cheats | 22/07/2014
 95. stargazer tinte online | 22/07/2014
 96. clash of clans cheats | 22/07/2014
 97. Energy Booster | 22/07/2014
 98. cialis vente libre pharmacie | 22/07/2014
 99. Attorney 816-524-0404 | 22/07/2014
 100. berita hari ini | 23/07/2014
 101. ukladanie kostki brukowej niepolomice | 23/07/2014
 102. zasilek rodzinny kindergeld | 23/07/2014
 103. tadalafil tablets | 24/07/2014
 104. dieta na mase | 24/07/2014
 105. Download, RX425,Reset waste ink | 24/07/2014
 106. Women's underwear | 25/07/2014
 107. online slots | 25/07/2014
 108. cialis commentaires | 25/07/2014
 109. M88 | 25/07/2014
 110. professional cleaning services houston | 25/07/2014
 111. Nutrilite Amway | 25/07/2014
 112. slotomania coins free | 25/07/2014
 113. Wp Weekend Phoenix | 25/07/2014
 114. denver limos | 26/07/2014
 115. chocolate chip cookie cake | 26/07/2014
 116. Green tea | 26/07/2014
 117. this site has good information | 26/07/2014
 118. hefalimp cardijon | 26/07/2014
 119. Web Hosting Reviews | 26/07/2014
 120. monthly loan uk | 28/07/2014
 121. fajsdgjfashdjfaksjdhkfa | 28/07/2014
 122. game addons | 28/07/2014
 123. 332 Se Douglas St. Lee's Summit, MO 64063 | 29/07/2014
 124. scuba divers travel | 29/07/2014
 125. acheter du cialis en europe | 29/07/2014
 126. EBP Point | 29/07/2014
 127. Dallas remodeling | 29/07/2014
 128. prix du cialis en espagne | 29/07/2014
 129. Find jobs | 29/07/2014
 130. is there medication for premature ejaculation | 30/07/2014
 131. 3d pen | 30/07/2014
 132. commande cialis | 30/07/2014
 133. szaleje za dobrym sushi | 30/07/2014
 134. Montblanc Scratch Remover | 30/07/2014
 135. supply chain management | 31/07/2014
 136. 360 photography | 31/07/2014
 137. gdc interiors | 01/08/2014
 138. online therapist for anxiety | 01/08/2014
 139. congratuations | 01/08/2014
 140. arkitekter | 02/08/2014
 141. Highly affordable Shopping On-line | 02/08/2014
 142. Discover More Here | 02/08/2014
 143. achat cialis pas cher | 03/08/2014
 144. expendables 3 full movie | 03/08/2014
 145. cialis 20mg posologie | 03/08/2014
 146. cialise | 04/08/2014
 147. sizegentics | 04/08/2014
 148. la verdad del sureste | 04/08/2014
 149. daily news | 04/08/2014
 150. Check This Out | 04/08/2014
 151. cracks | 05/08/2014
 152. trusted medications | 05/08/2014
 153. online slots | 05/08/2014
 154. download film expendables 3 subtitle indonesia | 05/08/2014
 155. get paypal verified | 06/08/2014
 156. Productivity tips | 06/08/2014
 157. telugu The Expendables 3 download | 06/08/2014
 158. download twilight The Expendables 3 | 06/08/2014
 159. Free Expendables 3 | 06/08/2014
 160. free downloadable The Expendables 3 | 07/08/2014
 161. site to download free The Expendables 3 | 07/08/2014
 162. dog bed | 07/08/2014
 163. how to prevent premature ejaculation yahoo | 07/08/2014
 164. free download The Expendables 3 | 07/08/2014
 165. utorrent download The Expendables 3 | 07/08/2014
 166. where can i download The Expendables 3 | 07/08/2014
 167. important site | 08/08/2014
 168. desensitizing creams for premature ejaculation reviews | 08/08/2014
 169. downloading The Expendables 3 | 08/08/2014
 170. decoraciones | 08/08/2014
 171. Las Vegas Tours | 08/08/2014
 172. fundraising | 09/08/2014
 173. visit here, | 09/08/2014
 174. fashion stores online | 09/08/2014
 175. macarons kopen online | 09/08/2014
 176. kangen water | 09/08/2014
 177. achat cialis doctissimo | 10/08/2014
 178. consulting calgary | 10/08/2014
 179. ancient amber | 10/08/2014
 180. oklahoma city plumbers | 11/08/2014
 181. retreat in thailand | 11/08/2014
 182. sexleksaker | 11/08/2014
 183. payday loans direct lenders | 11/08/2014
 184. szkolenia bhp | 12/08/2014
 185. myacn.com | 12/08/2014
 186. Chicago burglary attorney | 12/08/2014
 187. Best tanning Lotion | 12/08/2014
 188. phone repair | 12/08/2014
 189. Viagra works | 13/08/2014
 190. va loan Lawrenceville | 13/08/2014
 191. epic fails compilation | 13/08/2014
 192. suboxone detox | 13/08/2014
 193. Press Release | 13/08/2014
 194. online shopping | 14/08/2014
 195. squeeze method for premature ejaculation | 14/08/2014
 196. buy youtube views | 14/08/2014
 197. vanquis | 14/08/2014
 198. Eliminate Your Tinnitus Forever In 30-60 Days - Guaranteed! | 14/08/2014
 199. Hotels For Sale | 15/08/2014
 200. commander cialis achat | 15/08/2014
 201. Podcast | 15/08/2014
 202. Demir Leather | 15/08/2014
 203. m88bet | 15/08/2014
 204. update | 16/08/2014
 205. love ladies birmingham al | 16/08/2014
 206. ecommerce site | 16/08/2014
 207. free to read | 16/08/2014
 208. Chicago criminal lawyer | 16/08/2014
 209. viagra | 17/08/2014
 210. tubeviperx review | 17/08/2014
 211. PTCSmarty | 17/08/2014
 212. paleo recipe book | 17/08/2014
 213. lawyer | 17/08/2014
 214. Home improvement | 18/08/2014
 215. diversión | 18/08/2014
 216. leaflet printing and distribution | 18/08/2014
 217. car cd player | 18/08/2014
 218. armas sonidos | 18/08/2014
 219. Rhodes | 18/08/2014
 220. how to stay longer during intercourse videos | 18/08/2014
 221. how to catch a cheating girlfriend | 19/08/2014
 222. Eda Boomershine | 19/08/2014
 223. novelty techpoint | 19/08/2014
 224. dog ear cleaning | 19/08/2014
 225. New Songs 2014 | 19/08/2014
 226. Online Coupons | 19/08/2014
 227. Ultralase Reviews | 19/08/2014
 228. thai massage dublin | 19/08/2014
 229. thai massage dublin | 20/08/2014
 230. soalan peperiksaan pegawai tadbir diplomatik | 20/08/2014
 231. cialis 5 mg vendita | 20/08/2014
 232. thai massage dublin | 20/08/2014
 233. seo training | 20/08/2014
 234. Computers | 20/08/2014
 235. bodycon dress | 20/08/2014
 236. escort in Sydney | 20/08/2014
 237. FX Education & training | 20/08/2014
 238. law firm | 21/08/2014
 239. Pension | 21/08/2014
 240. www.floridasupremecourt.org | 21/08/2014
 241. kitchen cupboards | 21/08/2014
 242. make money gambling online | 21/08/2014
 243. kitchens | 21/08/2014
 244. Bogota | 21/08/2014
 245. Charles Floate | 21/08/2014
 246. Telecharger sims 4 gratuit | 22/08/2014
 247. cuban cigars | 22/08/2014
 248. review of GreenSmoke | 22/08/2014
 249. Richard McArthur Belfair | 22/08/2014
 250. kenai river fishing guides | 22/08/2014
 251. vegas robaina cigars | 22/08/2014
 252. simple landscaping ideas for front yards | 22/08/2014
 253. Live Telemarketing Lead Transfers | 22/08/2014
 254. continuing education online | 22/08/2014
 255. umbanda | 22/08/2014
 256. Simpson-ize yourself! | 22/08/2014
 257. Richard McArthur Reid Realty | 22/08/2014
 258. Fast Money | 23/08/2014
 259. brides of ukraine | 23/08/2014
 260. K3vin Envoy | 23/08/2014
 261. buy facebook likes | 23/08/2014
 262. cigars online | 23/08/2014
 263. 800 | 23/08/2014
 264. Lose weight fast | 23/08/2014
 265. Cryptocurrency | 24/08/2014
 266. GreenSmoke reviews | 24/08/2014
 267. More here | 24/08/2014
 268. Vapor | 24/08/2014
 269. brain game | 24/08/2014
 270. Network Makreting Success | 24/08/2014
 271. cupones de descuento | 24/08/2014
 272. best cccam server | 25/08/2014
 273. mas info | 25/08/2014
 274. Penis enlargement | 25/08/2014
 275. Penis enlargement | 25/08/2014
 276. ed maldonado | 25/08/2014
 277. M88 | 25/08/2014
 278. sky uk ccam server | 25/08/2014
 279. Tips Madden 15 strategy | 25/08/2014
 280. Locksmith DC | 25/08/2014
 281. love online games dating | 25/08/2014
 282. Papa's Handyman | 25/08/2014
 283. multilevelmarketing | 26/08/2014
 284. kabuki foundation brush | 26/08/2014
 285. بفركس شركة | 26/08/2014
 286. dbz full episodes english | 26/08/2014
 287. bforex احتيال | 26/08/2014
 288. metatron cube | 26/08/2014
 289. decking in lamorinda california | 26/08/2014
 290. Carey Martell | 26/08/2014
 291. sex sites | 26/08/2014
 292. Inner Circle | 26/08/2014
 293. travel insurance and rental cars | 26/08/2014
 294. Toilet Repair | 26/08/2014
 295. Treatment | 27/08/2014
 296. Worst Airline | 27/08/2014
 297. all about weight | 27/08/2014
 298. Albuquerque Appliance Repair | 27/08/2014
 299. sinirsiz hosting | 27/08/2014
 300. kvar | 27/08/2014
 301. Restore My Vision Today Review | 27/08/2014
 302. traffic lawyers los angeles | 27/08/2014
 303. Alzheimer care | 27/08/2014
 304. houten gadgets | 28/08/2014
 305. renta de autos en cancun | 28/08/2014
 306. Malian | 28/08/2014
 307. irvine auto repair | 28/08/2014
 308. renta de autos en cancun | 28/08/2014
 309. mazda dealership | 28/08/2014
 310. Porno Filmes | 28/08/2014
 311. used car dealers | 28/08/2014
 312. http://www.law.fsu.edu/library/flsupct/91325/op-91325.pdf | 28/08/2014
 313. Follower Instagram Murah | 28/08/2014
 314. Jual Tambah Follower | 28/08/2014
 315. fish oil | 28/08/2014
 316. How much money do need to make to qualify for a home loan? | 28/08/2014
 317. How to Get a Great Deal on your Mortgage Rate. | 29/08/2014
 318. pet waste bags | 29/08/2014
 319. Planetwin365 Italia | 29/08/2014
 320. games like minecraft | 29/08/2014
 321. Missing Heirs | 29/08/2014
 322. houses for sale | 29/08/2014
 323. coupon | 29/08/2014
 324. 32 weken zwanger | 29/08/2014
 325. Halifax Real Estate Listings | 29/08/2014
 326. Conas molhadas | 29/08/2014
 327. One little mortgage website that could save you hundreds! | 29/08/2014
 328. essentials norwegian omega 3 fish oil | 29/08/2014
 329. Purchase Viagra | 30/08/2014
 330. online pharmacy | 30/08/2014
 331. Free android games | 30/08/2014
 332. free mp3's | 30/08/2014
 333. presbicia imagenes | 31/08/2014
 334. santa maria homes | 31/08/2014
 335. Squirrel Removal Katy | 31/08/2014
 336. fantasy novels for teens | 31/08/2014
 337. vitamins | 31/08/2014
 338. bitcoin casino | 31/08/2014
 339. pirater un compte facebook | 31/08/2014
 340. health and beauty | 31/08/2014
 341. bets10 | 31/08/2014
 342. anal | 31/08/2014
 343. Make Money Fast | 31/08/2014
 344. superbahis kayit | 01/09/2014
 345. pest control houston review | 01/09/2014
 346. KSS Audio London | 01/09/2014
 347. Bronx appliance repair | 01/09/2014
 348. pest control houston review | 01/09/2014
 349. appliance repair Greenwich | 01/09/2014
 350. Whatsapp status sad | 01/09/2014
 351. Greenwich appliance repair | 01/09/2014
 352. www.krowkizlogo.org.pl | 01/09/2014
 353. dom weselny lublin | 01/09/2014
 354. Stempel f?r Tacher und Geocaching | 01/09/2014
 355. whatsapp hack | 02/09/2014
 356. Essential Oils | 02/09/2014
 357. data recovery mac | 02/09/2014
 358. buy cialis online | 02/09/2014
 359. appliance repair Avondale | 02/09/2014
 360. The Market - Real Estate Resource for Realtors, #realestate | 02/09/2014
 361. skup samochodów | 02/09/2014
 362. tworzenie sklepów internetowych lódz | 02/09/2014
 363. Scottsdale appliance repair | 02/09/2014
 364. Limitless Living | 03/09/2014
 365. Buckeye appliance repair | 03/09/2014
 366. play slots online for real money | 03/09/2014
 367. Baltasar sanchez haz | 03/09/2014
 368. Peer-to-peer decentralized finance is only the start | 03/09/2014
 369. click here | 03/09/2014
 370. buy xenical online | 03/09/2014
 371. notepad bluebox | 03/09/2014
 372. putas zorras | 03/09/2014
 373. buy hydrocodone | 04/09/2014
 374. blackhatprotools | 04/09/2014
 375. carpet cleaners pretoria | 04/09/2014
 376. Anik Singal | 04/09/2014
 377. Locksmith Nottingham | 04/09/2014
 378. dalaman airport transfers | 04/09/2014
 379. important site | 04/09/2014
 380. send homeopathic medicine to usa | 04/09/2014
 381. breadcrumbs | 04/09/2014
 382. viagra | 04/09/2014
 383. web developers perth | 05/09/2014
 384. cheap web design perth | 05/09/2014
 385. personal training | 05/09/2014
 386. facial masks | 05/09/2014
 387. ?????? ??? 1 ????? ????? | 05/09/2014
 388. web perth | 05/09/2014
 389. Bee Wild Pest Control | 05/09/2014
 390. Devvon Terrell Jason Derulo Marry Me Cover Is Breath Taking | 05/09/2014
 391. FanDuel Promo Code | 05/09/2014
 392. epub gratis | 05/09/2014
 393. Bee Wild Pest Control | 06/09/2014
 394. badmintonschläger test | 06/09/2014
 395. DIRTY ARMY | 06/09/2014
 396. free slot machines | 06/09/2014
 397. Knoxville Plumbing | 06/09/2014
 398. Cheap protein | 06/09/2014
 399. cheap meat | 07/09/2014
 400. sunroom hagerstown | 07/09/2014
 401. sample codes in c# net | 07/09/2014
 402. White Tights | 07/09/2014
 403. nether cheats | 07/09/2014
 404. Lettings agent surbiton | 07/09/2014
 405. buy ambien | 07/09/2014
 406. vimax results permanent | 07/09/2014
 407. iPad Case For Marine Use | 07/09/2014
 408. cialis | 07/09/2014
 409. sunroom germantown | 08/09/2014
 410. case Moschino | 08/09/2014
 411. does adderall make you last longer in bed | 08/09/2014
 412. uslugi bhp | 08/09/2014
 413. articles | 08/09/2014
 414. Viagra | 08/09/2014
 415. hearthstone arena guide | 09/09/2014
 416. pussy | 09/09/2014
 417. Farmington Hills locksmith | 09/09/2014
 418. perf | 09/09/2014
 419. ban nha phuong 3 quan go vap | 09/09/2014
 420. search engine optimisation perth | 09/09/2014
 421. Cialis | 09/09/2014
 422. Death | 09/09/2014
 423. Work From Home Business Opportunities South Africa | 10/09/2014
 424. kundalini benefits | 10/09/2014
 425. Aspergers Quiz | 10/09/2014
 426. Viagra | 10/09/2014
 427. Making Money Online Has Never Been Easier | 10/09/2014
 428. iphone 5c pink | 10/09/2014
 429. oferta | 11/09/2014
 430. meditating music | 11/09/2014
 431. wholesale xylitol | 11/09/2014
 432. App Exposure | 11/09/2014
 433. Payday loans | 11/09/2014
 434. Viagra | 11/09/2014
 435. Viagra | 11/09/2014
 436. hecigarette review | 11/09/2014
 437. arkitekter | 11/09/2014
 438. online Broker | 11/09/2014
 439. Local Movers | 11/09/2014
 440. Gwinnett Web Design | 11/09/2014
 441. plymouth bjj | 12/09/2014
 442. bola tangkas online | 12/09/2014
 443. property financing | 12/09/2014
 444. lose weight | 12/09/2014
 445. salon semo | 12/09/2014
 446. get soundcloud plays and likes package | 12/09/2014
 447. Wellness Dog Food Coupon | 12/09/2014
 448. n° de telephone | 12/09/2014
 449. Gambling | 12/09/2014
 450. Pomsky | 12/09/2014
 451. download bluestacks | 12/09/2014
 452. Elizabeth Betsey Hapner | 12/09/2014
 453. click here | 13/09/2014
 454. Chrome OS | 13/09/2014
 455. warez | 13/09/2014
 456. Washer and Dryer Service | 13/09/2014
 457. Great Flash fiction literary journal | 13/09/2014
 458. novelty techpoint | 13/09/2014
 459. Appliance repair service center | 13/09/2014
 460. queenstown mrt condo | 13/09/2014
 461. Animated Videos for Business | 13/09/2014
 462. kasur busa | 14/09/2014
 463. fort collins epoxy floor | 14/09/2014
 464. Street Jumpers | 14/09/2014
 465. scandal news | 14/09/2014
 466. tuppersex | 14/09/2014
 467. ????? ???? | 14/09/2014
 468. possibilities definite possibility | 14/09/2014
 469. Asian escorts London | 14/09/2014
 470. stopthestresstoday.com/about-me | 14/09/2014
 471. stopthestresstoday.com/contact | 15/09/2014
 472. vending machines australia | 15/09/2014
 473. Lawyers | 15/09/2014
 474. Business Directory | 15/09/2014
 475. Patriot Rooter | 15/09/2014
 476. opportunity | 15/09/2014
 477. open source isp billing software | 15/09/2014
 478. dallas fort worth roofing | 15/09/2014
 479. Newport Beach | 15/09/2014
 480. Famosas desnudas | 16/09/2014
 481. seo uk | 16/09/2014
 482. buy seo uk | 16/09/2014
 483. Dario Fineman | 16/09/2014
 484. Hair Transplant | 16/09/2014
 485. Gym Singapore | 16/09/2014
 486. Online ged classes | 16/09/2014
 487. Wigs Denver | 16/09/2014
 488. Newport Beach | 16/09/2014
 489. betboo | 16/09/2014
 490. agence web | 16/09/2014
 491. betboo | 16/09/2014
 492. vince stanzione | 16/09/2014
 493. best moving companies in Tampa | 16/09/2014
 494. mtv movies | 16/09/2014
 495. How to build miniature golf | 16/09/2014
 496. web design dallas | 16/09/2014
 497. betboo | 17/09/2014
 498. drysol reviews | 17/09/2014
 499. pornography chelsea ferguson | 17/09/2014
 1. Častni obcan pravi:

  Tole bo hudo castno razsodisce 😀
  Leon Štukelj,
  Bogdan Osolnik,
  Pino Mlakar,
  Pia Mlakar,
  Tita Kovač – Artemis,
  Tone Pavček,
  Marjan Dobovšek,
  Jean Marie Hollenstein,
  Jožef Lap,
  Jože Dular,
  mag. Miloš Kovačič
  dr. Janez Gabrijelčič,
  Jože Colarič,
  prof. dr. Mihael Japelj,
  prof. dr. Milček Komelj. ›
  Janez Kramar, dr. med. ›

 2. kr en pravi:

  Nekej jih je pa še živih!

 3. Metka pravi:

  Lubej, veseli smo te nazaj!

 4. Janez pravi:

  Dajte igralnico v občinsko stavbo Seidlova cesta 1. Pritličje je prazno. Pa še dejavnost se ujema…

 5. Janez pravi:

  Daj pusti Engla pri miru. Človek se pač drži stare modrosti: Bodi tiho, čeprav nekateri mislijo, da sem bedak. Če spregovorim, bodo o tem izginili vsi dvomi.

 6. Taki pravi:

  Igralnica je že na Seidlovi 1, samo nobeden od igralcev ne igra za svoj denar, pa tudi na zgubi sami niso nikoli.

 7. Bircna vas pravi:

  Igralnico v Birčno vas, za direktorja pa g. Novaka

 8. Balast pravi:

  G. Zvonimir Novak najverjetneje še ni bil v knjižnici od OŠ oz. je nepismen. Balast je občinski svet. Zanimivo, da ostali koritniki niso dali obrazložitve, zakaj morajo tako glasovati.

 9. loli pravi:

  mislim, da bo treba kake vredne stvari v knjižnici pospravit nekam na varno za čas, ko spet zavlada demokracija…