V ŽIVO: 15. SEJA OBČINSKEGA SVETA – RAZPLET ZGODBE O ŠPORTNI DVORANI PORTOVAL?

| 31/05/2012

15.50: Pa smo spet skupaj. Pred davnimi leti na park.si, pred nekaj meseci na facu, danes, ob otvoritvi Čuvarja, pa na cuvar.si. Srečno!

Župan je že tukaj, direktor uprave tudi, svetniki DeSUS-a (naša prihodnost, naša zlata generacija!) so itak vedno med prvimi, tukaj je mojster Peter, ki mi je obljubil, da bo na veliko platno občinske dvorane projiciral logotip Čuvarja (ampak mislim, da se je pri delu za novomeško občino naučil, da lahko itak vse obljubiš, ker te nihče ne jemlje resno) … Skratka, vse je pripravljeno, le nikogar od opozicije še ni. Sicer pa je še deset minut do začetka.

16.55: Mimo je prikorakal tudi Matic Vidic, ravnokar tudi podžupan Slavko in naslednji župan Gregor. Pa se polni, dvorana. Opozicija prihaja istočasno, očitno spet neka zarota.

17.00: Novica dneva: Baje je v času odsotnosti našega živega prenašanja sej (ah, mimo je prišla Vida) spregovoril, DA, SPREGOVORIL, naš „grozečdamebopop*“ Matjaž.

17.05: Tok, tok, tok, župan že trka. Odločen glas, gremo, župan, danes je dan zmage! In kaj nas čaka danes? Dnevni red je naslednji, pa povej, dragi bralec, če se nam zopet ne obeta drama!

Link na gradivo!

16.10: Ivan Grill predlaga, da se umakne točka v zvezi s športno dvorano Portoval. Minister (verjetno Žiga Žaga Turk) mu je rekel, da ni niti teoretičnih možnosti, da Novo mesto pride do 2,5 milijonov evrov državnih sredstev. Nikakršnih možnosti nimamo, da izpolnimo pogoje, da pridobimo ta denar. Po drugi strani imamo odprte probleme, na primer kanalizacija v Otočcu.

Gregor Macedoni predlaga, da se umakne točki v zvezi s parkiranjem študentov … (zmoti me Miloš Dular, ki me opozori, da imam že napake v svojem živem poročanju … prehitevam za eno uro) … Macedoni tudi podpre Grilla, da se točka umakne. „Nihče nas ni vprašal, kako in zakaj se je porabil denar do sedaj … tako da ne vem, zakaj moramo sedaj sploh odločati … Macedoni govori hitro, težko mu je slediti … meni skratka, da je to zapravljanje časa in podcenjevanje občinskega sveta.

Franci Beg predlaga, da se 16. točka (o dvorani) prekvalificira v 4. točko dnevnega reda. Tega ne smemo prepuščati večernemu času, ko nekateri že odhajajo, drugi pa so že pod mizo! „Strinjam se sicer, da se točka umakne, če pa se ne umakne, potem pa jo prekvalificirajmo.“

Sedaj bodo glasovali o tem, ali se zadeva umakne. Župan Lojze pojasni, da je dobil pisno zagotovilo vlade, da bomo dobili 2 milijona od države. (Skratka, Grill bluzi, če prav razumem.) Od začetka vemo, da se bo dvorana pocenila (saj smo se dogovorili za zmanjšano število sedežev, skrčili smo nekatere zadeve – garderobo za atlete in nogometaše). „Z včerajšnjega sestanka s konzorcijem ponudnikov – gradbincev imam zagotovilo, da se dvorana lahko zgradi. Sedaj moramo reči, ali dvorano želimo ali ne želimo. Enkrat to povejmo do konca. Ne smemo se prepucavati! Če pa se odločimo, da v dvorano ne gremo, potem vam povem, da dvorane še dolgo dolgo ne bomo imeli!“

In župan še nadaljuje: „Kar pa zadevo 10. in 11. točko dnevnega: V upravi nismo prišli mimo brez obravnave in iskanja rešitev. Smatram pa, da je to diskriminatorno dejanje, če to naredimo. (Macedoni namreč predlaga, da se študentom, ki živijo v Hostlu Situla, omogoči cenejše parkiranje in to je nekaj sej nazaj potrdil tudi občinski svet, župan pa kar noče pripraviti odloka).“To bi morali narediti za vse enako. Sem pa zelo razočaran nad delovanjem Situle. Dokler bodo imeli tak odnos do gostov … ko pa ugotavljamo, kdo ima lastništvo v tem hotelu, potem postane zadeva še posebej sporna!“ Uf, direkten napad na Macedonija. Župan je spet odločen, brez kompromisen, kdo pravi, da bo odstopil! Lojze, forever!

Glasujejo: Predlog Grilla je zavrnjen. 10 glasov je za umik, 13 proti.

Macedonijev predlog: Sprejet. Zanimivo … Njegova avtoriteta v občinskem svetu je očitno kar velika – že drugič je uspel razcepiti koalicijo.

16.27: Macedoni vseeno replicira: „Župan, kar povejte, kar ste mislili. Zelo grobo ste napadli ponudnika na Glavnem trgu in tudi grobo insinuirali glede lastništva. Enkrat sem vam že pisno povedal, za kaj gre, tako da ni prav, da insinuirate. Lastništvo v zavodu je čisto nekaj drugega kot lastništvo v denimo Zarji d.d.“ Macedoni skuša nekako vrniti napad.

A tudi Lojze se ne da: „Smo že mimo te točke dnevnega reda, tako da ne bom nič pojasnjeval. Imam pa vse črno na belem.“

16.35: Matic Vidic pristopi, hoče videti, „kje se da spremljat sejo“. Pa saj si na seji, mu rečem, zakaj jo hočeš še spremljat? Odpeketlja nazaj v svetniške klopi. In takoj zatem dobim sms od Volta (aja, prosil me je, naj napišem, da je prišel v belem suknjiču v čast Belega turnirja): „Pošlji mi link na sejo, pravi. Okej, na te provokacije, ne bom več odgovarjal. Naj mi dajo pol svoje nezaslužene sejnine. In končno en pameten SMS. Miloš mi sporoča, da bodo na naslednjih volitvah spet podprli Alojzija Muhiča. Prav imajo. Takšnega še ni rodila brusniška zemlja.

Občinski svet je ravnokar podal soglasje k ustanovitvi novega visokošolskega zavoda Visoka šola za upravljanje podeželja Novo mesto. Direktorica URS je pojasnila, da bo akt o ustanovitvi podpisa 7. 6. letos in se zahvalila za podporo. Brez razprave sprejmejo tudi odlok o oglaševanju na območju Mestne občine Novo mesto in tudi odlok o organiziranju in izvajanju socialne pomoči. Nekaj razpravljajo o odloku o prostorskem načrtu Šipčev hrib. Svetniki imajo nekaj resnih pripomb, pripravljalci rabijo čas, da preštudirajo in pripravijo odgovore. Župan prekine točko in gremo na sedmo točko.

16.50: Skratka, govorimo o prostorskem načrtu Regrške Košenice. Mojca Tavčar iz občine podrobno predstavi načrt. Eden od odborov opozori, da je pred gradnjo treba narediti še Štukljevo cesto. Razprave ni. Svetniki izglasujejo zadevo v prvi obravnavi.

17.00: Spremeniti hočejo statut Mestne občine. Pojasnjuje starosta, nekdanja Mati Podžupanja, ga. Martina Vrhovnik. Oglasi se Matic Vidic. Začne kratki govor o dvorani. „Ampak, pustimo to. Sedaj smo pri statutu. Predlaga racionalizacijo krajevnih skupnosti. Po večini občine v Sloveniji niso pravne osebe. Nobene transparentnosti ni. Naj finance prevzame občinske uprave. Predlagam, da se ukine status krajevnih skupnosti kot pravnih oseb. Tako bomo znižali stroške. Jasno? Jasno!“ Matic at his best. Poleg DeSUS-a je to naša prihodnost.

V DVORANO JE KONČNO POSIJALO SONCE. JE TO POVEZANO Z GOVOROM G. MATICA VIDICA?

17.20: Macedoni ima nekaj pripomb glede statuta, tudi Grill. … Matic Vidic pohvali živo poročanje s seje. Pohvali in izrecno omeni „Novomeškega Čuvarja“. Od sreče, priznam, sem nehal spremljati sejo. In sedaj pride še kava iz Goge. Po naročilu Gregorja Macedonija. (Je v ozadju Rončević???) Okej, sedaj sem dokončno diskreditiran. … Pristopi še Rafko Križman. Pravi, da mi bodo od danes naprej zastonj odvažali smeti. Volt pride k meni … karta za štirideset ur tenisa, samo za sto čeških kron …. Turk pravi, da me bodo v Cerodu brezplačno reciklirali v star papir. Okej, naj bo dovolj.

17.27: Razprava gre spet v smeri Šipčevega hriba. G. Resman ima nekaj amandmajev, s katerimi bi nekaterim lastnikom zagotovil vpliv na dogajanja. Občinska uprava nekako trdi, da amandma nekako ni potreben … Na koncu sprejmejo odlok, nekaj amandmajev sprejmejo, nekaj jih zavrnejo. Nikomur od gledalcev ni jasno, kaj je podprto in kaj zavrnjeno.

17.33: Sedaj se odpre točka v zvezi z dvorano. Nastopi hčerka Alojzija Muhiča Alenka Muhič, ki vodi oddelek za razvoj na občini. Pojasnjuje potek dogodkov. Če želimo kandidirati za sredstva, moramo pridobiti gradbeno dovljenje do 30. junija. Občina predlaga: 1. Da se nadaljujejo aktivnosti za pridobitev gradbenega dovoljenja. 2. Da se v proračunu zagotovijo sredstva. 3. Da se izvede javno naročilo po odprtem postopku za pridobitev izvajalca. 4. Da preneha veljati nek sklep občinskega sveta. Najbrž tisti iz izredne seje, s katerim je ta občinski svet že zavrnil vse te sklepe.

Poročajo odbori. Odbori en za drugim podpirajo predlagane sklepe. Očitno je, da je koalicija usklajena.

Sedaj pa razprava. Najprej se prijavi Grill: „Upam, da se zavedate, da nosite odgovornost za sorazmerno velik denar. Pridobitev gradbenega dovoljenja ne pomeni, da pridobimo 2,5 milijona od ministrstva. Še enkrat ponovim. Lahko se javimo na razpis, ampak to ne pomeni, da bomo denar res dobili. Lahko računamo na to, če bomo imeli celovito finančno konstrukcijo in če se bo evropsko prvenstvo dejansko izvajalo v tej dvorani. Ne si delati utvar, da bomo prišli do tega denarja. Za to ni realnih možnosti… Župan je rekel, da že ima tri izvajalce, konzorcij, ki mu je dal zagotovila. Kako je to mogoče? Zakaj potem gremo v razpis? … In še eno vprašanje: Župan, si pripravljen prevzeti materialno odgovornost, če ne bomo prišli do dvorane? Nesmotrno, neodgovorno je, da se z našim denarjem ravna tako neodgovorno. Denar mečemo skozi okno. Te dvorane ne bo.

Jiri Volt: Opozoril bi na to, da tam stoji metališče. Če se javnemu športnemu objektu spremeni namembnost, se mora zagotovi rezervna lokacija, tako kot govori tudi zakon o športu.

Macedoni: Povedal sem že, zakaj se mi zdijo sklepi nesmiselni. Predložite nam dokument s strani pooblaščene osebe, da je ocenjena vrednost 9 milijonov evrov. Alenka Muhič mi je pojasnila, da je tak dokument v hiši in da župan premišljuje, da bi tak dokument pokazal. Pokažite ta dokument! In še o sklepu štiri: Zakaj je treba odpraviti sklep, v katerem piše, da bo občinski svet o zadevi odločal, ko bo finančna konstrukcija zaprta? Zakaj se ta sklep odpravlja? Ali gre tukaj za zavajanje občinskega sveta? Predlagam, da prenehate s takim početjem.

Zvonimir Novak: Opozori na nogometni klub. Nogometna zveza je pripravljena pomagati. Dali bi sto tisoč evrov za razsvetljavo. Prav tako bi lahko dobili sredstva od UEFA. Vendar je potrebno prinesti gradbeno dovoljenje.

Matic Vidic: Meni je lažje, saj nisem nikakor vpleten v to dogajanje. Zanima pa me, kaj ta dvorana pomeni za prihodnje proračune MO NM.

Bojan Kekec: Je zaskrbljen. Opozarja na projekte, ki jih imamo veliko. Nimamo zagotovil glede tega, kakšni bodo deleži mestne občine. Dvorana nas bo potegnila med najbolj zadolžene občine v Sloveniji. Imamo likvidnostne težave … to ni razvojni projekt … gre bolj za princip kruha in iger. Tudi znesek 300 000 evrov, ki ga sprejemamo danes, je večji, kot ga dajemo športu v celem letu. Kekec tudi sprašuje, ali ima omenjeni konzorcij, ki ga omenja župan že kakšno konkurenčno prednost v javnem razpisu, ki ga napovedujte.

Franci Beg: Podpiram gradnjo dvorane. „Ampak to, kar sedaj dogaja, je višek.“ … Med drugim ga zanima, zakaj ni bil razpis že izveden. Zakaj sedaj pravite, da je za razpis sedaj potreben PGD, če v vseh dosedanjih razpisih ni bil potreben. Če me ne prepričate, potem se bom pridružil skeptikom, ki jih skrbi predvsem to, da gre pri celi zadevi sedaj samo še za to, da se plača neke že izvedene stvari.

Franc Bačar: Tudi jaz delam v športu. Vem, da rabimo dvorano. Novomeški klubi nimajo kje trenirati. Hodijo v sosednje občine. Vendar imajo klubi težave s financiranjem. Sklepe pa podpiram, čeprav se zavedam, da gre za veliko denarja. Zato, da ohranimo možnost kandidiranja na razpisih, čeprav so obljube zelo meglene. Glasoval bom za zelo velik županov entuziazem.

Vida Čadonič Špelič: Župan, ni prav, da ste zadnjič obtožili občinski svet, da smo ustavili gradnjo dvorane. Jaz sem glasovala za dvorano. Vendar bi rada videla junaka, ki bo zgradil dvorano. Omenili ste pisno obljubo vlade. Zakaj je ta papir skrivnost? Tokrat bom morala glasovati proti … Gospoda Novaka pa bi vprašala, kakšno zvezo ima nogometna zveza in g. Čeferin s tem? Zakaj potrebujemo gradbeno dovoljenje?

Rafko Križman: Vse razpravljalce spoštujem. Prav je, da razmišljamo dolgoročno. Nekaj pa moram povedati. V mestni občini Novo mesto smo bili dolga leta zapostavljeni glede investicij v športno infrastrukturo. (Drobna opomba, kaj ni g. Križman, že dve desetletji v vrhu te občine, ves čas zadolžen za podorčje športa???) Imeli smo le malo in majhne investicije. Nujno potrebujemo vsaj en športni objekt. Slovenski klubi so uspešni, žal pa nimajo pogojev. Prav je, da enkrat na vrsto pride tudi šport. Glasoval bom za ta projekt in upam, da bo končan. In da bomo priredili evropsko prvenstvo.

Matjaž Engel: Glasoval bom za dvorano. Strinjam se, da zagotovimo ta denar … veliko smo že vložili v projekt. Se pa strinjam tudi s skeptiki … mislim, da ga ni izvajalca, ki bo projekt zgradil v enem letu.

Mojca Novak: Mestna občina ima tudi velodrom. Bil je zapisan kot prioriteta, ki naj bi se pokrila.

Alojzij Muhič: Dolžan sem pojasnilo. Moja izjava je bila upravičena na izredni seji je bila upravičena. Takrat je bil rok za predložitev gradbenega dovoljenja 30. maj. Se pravi, da je takrat bilo nemogoče, da bi pridobili gradbeno dovoljenje. Sedaj je nov rok. Vendar moramo plačati spremembo namembnosti zemljišča. To je pogoj za gradbeno dovoljenje. Glede ministrstva in obljub vlade. Zelo jasno in eksplicitno je bilo povedano. Ne bo razpisa za 2,5 milijona, so rekli. Ne bo razpisa, to so namenska sredstva, ki so dodeljena za evropsko prvenstvo. Če jih boste koristili v letu 2012, jih boste lahko koristili, so rekli. V letu 2013 pa teh sredstev ne bo več, so nas opozorili. Ne smemo se zaleteti. Verjemite mi: veliko je bilo premišljenih dejanj in veliko premišljenih potez. Rok so nam podaljšali, zato je prav, da sedaj ponovimo razpravo. Nobenih zavajanj ni. Želim samo pošteno voditi zadevo. Druga stvar: Zavedam se pomislekov. Dejstvo pa je: Evforija zmage in državnega prvenstva je botrovala temu. Vsi pričakujejo, da bomo omogočili evropsko ligo. Imamo zagotovilo, čeprav ne pisno, da bo dolenjsko gospodarstvo podprlo projekt. V vsakem primeru to ni stran vržen denar. Gradbeno dovoljenje bo ostalo. To nam tudi v primeru, da nam ne uspe, ostane. To je celotna zgodba vse zadeve. Pričakujem, da smo enotni. Da smo vsi za to zgodbo. Tudi za velodrom sem. Veste, da tam zadeva stoji tudi zaradi spora glede zemljišč, ki je na sodišču. Tudi za metališče bo poskrbljeno. Pri polni zavesti se zavzemam za to, da bi šli na to pot.

Alenka Muhič: Pojasnjuje finančno konstrukcijo.2,5 milijona letos dobimo od občine, drugo leto se bomo zadolžili za štiri milijone, tri milijone pa bomo zagotovili v proračunu.

Ivan Grill: Prvič, župan, ali že imate izvajalca? Drugič, ali ste pripravljeni materialno odgovarjati za projekt? Tretjič: na javno tribuno na Otočec ste poslali ljudi, ki niso imeli kompetentih odgovorov na njihove tegobe….

Alojzij Muhič: Eno stvar bi rad govoril. S konzorcijem se nisem pogovarjal o tem, da bi oni to dejansko gradili. To so usposobljeni in odgovorni ljudje (IMOS; Begrad in CGP), ki mi zagotavljajo, da se da do naslednjega leta to dokončati. Ni nujno, da bodo oni tudi izbrani. Je pa res, da bo tisti, ki bo ta posel dobil, moral garantirati, da bo stvar do roka tudi izpeljal. Bojazen pri teh investitorjih pa je v tem, da se bo nek tuji investitor pojavil, ki bo dal cenejšo ponudbo. Jaz bi dal svoje premoženje kot garancijo, ko bi kaj imel …

Vida: A obstaja dokument, ki govori o finančni konstrukciji? Kdo je podpisan pod to?

Alenka Muhič: Pod to je podpisan projektant, to piše v vodilni mapi PGD.

Franci Beg: Nič niste odgovorili, tudi ne bom nič več vprašal. Danes glasujemo za sklepe, ki so 10. maja spodleteli. Danes poskušamo isto stvar. Danes ponovno glasujemo. Po odgovorih svetnikov vidim, da ste usklajeni. Očitno bo tokrat ratalo. Nekaj stvari bom povedal. Morda malce nesramno. Začeti moramo razmišljati o tem, kako bomo vračali ta denar državi. Drugič, g. Grill je povedal o javni tribuni na Otočcu. … Evforija ob zmagi KK Krka – zmagali smo 24. maja. Vsi razpisi so se dogajali jeseni in pozimi. Takrat je Krka res slabo igrala. Ta evforija traja en teden. Eden od vas eminentnih je takrat, ko je Krka igrala slabo, na tribuni rekel, da potrebujemo dvorano za 1000 sedežev!

Ivan Bukovec: Opozori na obljubo župana iz predvolilnega časa: obljubili ste za 170 milijonov investicij. Kako je s tem? In dvorana: Bom kar direktno vprašal: da se ne bo kdo zaradi tega projekta znašel na prvih straneh časopisov?

Alojzij Muhič: 44 let imam delovnih izkušenj. Nisem se okoristil in se ne bom, tako da nimam premoženja, da bi kaj garantiral. Naj bo jasno: nikoli ne bom dovolil nikakršnih okoriščanj.

Andrej Resman: Ali res rabimo tako dvorano? Tudi če bomo hitro zgradili – to se da, ampak če bodo delali prehitro, bodo potem spet reklamacije.

Kot kaže, je razprava končana. Župan pravi, da so pomisleki upravičeni. A poti nazaj ni, doda. „Nadaljevali bomo intenzivno, prepričan sem, da bomo drugo leto razmišljali drugače.“

Glasujejo: Koalicija je usklajena, 16 glasov je za, osem proti. Štorija z dvorano se torej nadaljuje.

18.30: Preidejo k poročilu nadzornega odbora. Franci Beg: Izrekam globoko kritiko nadzornemu odboru. Kdaj bomo dobili poročilo nadzornega odbora o najemu prostorov za RIC. Sedaj se pogovarjamo tukaj o pet tisoč evrov …. Ogorčen sem, nimam besed, o ničemer več ne bom glasoval. Šest mesecev to že traja.

Alojzij Muhič: Nadzorni odbor dela intenzivno na zadevi RIC. Na skupnem sestanku smo zadevo obravnavali. Poročilo boste dobili. V zagovor nadzornemu odboru: s tem se ne ukvarjajo profesionalno.

18.35: Sprejmejo premoženjsko pravne zadeve.

18.36: Matic Vidic je proti, da se proda hosta v Brusnicah. „Zdi se mi, da to prodajamo pod ceno. Svetnike pozivam, da glasujejo proti predlogu!“

Župan: Saj ne gre za prodajo, samo ukinja se javno dobro.

Matic Vidic: Sem proti, da se prodaja, to ni gospodarno.

Miroslav Berger: Po seji odbora sem dobil razlago, ki me zadovoljuje. Gre za gozd, ki smo ga dobili kot povračilo stroškov za upokojenski dom. To bodo nazaj dobili sorodniki.

Matic Vidic: To ni res…

Glasujejo. Samo Matic Vidic je proti. Pa še eden.

 

18.45: Poročilo o čistilni napravi. Kekec opozori na to, da so pri gradnji težave. S tem se strinja Jože Kobe: nastajajo zamude, to na žalost drži. Izvajalce ima zaradi plačil težave s podizvajalci, ki celo odhajajo z gradbišča. Kot kaže bo potrebno obračunavati penale …

 

19.00 Pobude svetnikov.

Matic Vidic predlaga, da gre občinski svet z avtobusom skupaj na izlet. Zakaj se ne bi malo „pobondali“? Doživi aplavz občinskega sveta.

Andrej Resman ima pobudo glede dovolilnic za parkiranje.

Ivan Bukovec ima vprašanje. Vem, da me bodo vsi tisti, ki imajo radi cviček, gledali debelo. Malo pa je le moteče za Glavni trg. Od velikega števila trgovcev sem slišal, da so imeli težave. Razbito je bilo nekaj stekel, da je bilo razbitih nekaj miz in stolov. Treba je razmisliti o organizacji.

Milena Kramar Zupan: Dajem pobudo, da bi se park pred KC Janeza Trdine preimenuje v Trdinov park. Obrazloži, da je park postal prostor, kjer se stvari dogajajo in kjer se ljudje družijo. In vprašanje: Kako poteka EPK? Veliko slišimo o Mariboru, manj o Novem mestu.

Jiri Volt: Naj se preuči možnost za postavitev novih parkirnih avtomatov, ki bi vračali denar. Dogaja se marsikaj.

 

Gremo domov!

 

Oznake: , , , ,

Rubrika: Zgodbe

Komentarji (304)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. carbunkle truckwhite | 29/05/2014
 2. sam waltonman | 11/06/2014
 3. viagra | 15/06/2014
 4. cheap viagra sildenafil citrate | 17/06/2014
 5. fdle background check | 19/06/2014
 6. iherb coupon | 20/06/2014
 7. pharmacie andorre cialis | 20/06/2014
 8. iherb coupon | 20/06/2014
 9. chicago top plastic surgeons | 21/06/2014
 10. top rhinoplasty surgeons in nyc | 21/06/2014
 11. highline residences showflat | 22/06/2014
 12. seo services | 23/06/2014
 13. buy cialis | 27/06/2014
 14. why do i last longer the second time | 28/06/2014
 15. cialis marseille | 28/06/2014
 16. Social Media Marketing Tools | 29/06/2014
 17. cialis vs viagra | 01/07/2014
 18. movies all | 01/07/2014
 19. Homepage | 02/07/2014
 20. cialis 20mg prix | 03/07/2014
 21. Climate | 03/07/2014
 22. escritorio de advocacia | 03/07/2014
 23. Start | 04/07/2014
 24. Best SEO Programs | 04/07/2014
 25. Health | 04/07/2014
 26. cialis montreal | 05/07/2014
 27. Finance | 05/07/2014
 28. rebelmouse.com/somanabolicmusclemaximizerrr | 06/07/2014
 29. Liberty | 07/07/2014
 30. Dark circles eye treatment | 07/07/2014
 31. capture his heart claire casey | 07/07/2014
 32. mark cobb | 08/07/2014
 33. http://kolikkopelit.widezone.net/ | 08/07/2014
 34. hairy anus | 08/07/2014
 35. cialis pamplemousse | 08/07/2014
 36. water ionizers | 08/07/2014
 37. Trading | 08/07/2014
 38. gopro hero | 09/07/2014
 39. iherb coupon code | 09/07/2014
 40. see it here | 09/07/2014
 41. Business | 09/07/2014
 42. iherb coupon | 09/07/2014
 43. iherb promo code | 09/07/2014
 44. iherb.com coupon | 10/07/2014
 45. prix tadalafil | 10/07/2014
 46. new books on lung cancer | 10/07/2014
 47. opzioni binarie | 11/07/2014
 48. zeolite detox | 11/07/2014
 49. Technology | 11/07/2014
 50. clash of clans hack | 11/07/2014
 51. Miami bankruptcy attorney | 11/07/2014
 52. clash of clans cheats | 12/07/2014
 53. clash of clans cheats | 12/07/2014
 54. Home | 12/07/2014
 55. poplar table | 12/07/2014
 56. Diindolylmethane | 12/07/2014
 57. cialis non generique | 12/07/2014
 58. clash of clans hack | 12/07/2014
 59. Clothing | 12/07/2014
 60. restplatzboerse last minute reisen | 13/07/2014
 61. alkaline water ionizers | 13/07/2014
 62. part time job | 14/07/2014
 63. click here for more | 14/07/2014
 64. find out more | 14/07/2014
 65. seo consultant san diego | 14/07/2014
 66. Pressure Cooking Recipes | 14/07/2014
 67. cigars | 15/07/2014
 68. Slotomania Free Coins Ipad | 15/07/2014
 69. Financial | 15/07/2014
 70. Pest Control Atlanta | 16/07/2014
 71. j gateway | 16/07/2014
 72. achat cialis en belgique | 16/07/2014
 73. Free Website Traffic | 16/07/2014
 74. games | 16/07/2014
 75. Click here | 16/07/2014
 76. baby gifts | 16/07/2014
 77. Movemynt Products | 17/07/2014
 78. Easy Weight Loss | 18/07/2014
 79. www.blucarpet.com | 19/07/2014
 80. secret money system review | 19/07/2014
 81. prix cialis en belgique | 19/07/2014
 82. how to lucid dream tonight | 19/07/2014
 83. how to last longer in bed first time for men | 19/07/2014
 84. tampa seo firm | 20/07/2014
 85. lampshades | 21/07/2014
 86. Horses for sale | 21/07/2014
 87. clash of clans hack | 21/07/2014
 88. clash of clans cheats | 21/07/2014
 89. acheter cialis moins cher | 22/07/2014
 90. Party Supplies Shop | 22/07/2014
 91. world gossip newsm | 22/07/2014
 92. Buffet Ramadhan Casa Ombak | 23/07/2014
 93. cleaner london | 23/07/2014
 94. japan shopping | 23/07/2014
 95. berita hari ini | 23/07/2014
 96. fat loss | 23/07/2014
 97. Lombard Warszawa | 23/07/2014
 98. zbzikowana na punkcie bmw | 23/07/2014
 99. Legrand cariva | 24/07/2014
 100. okna schuco | 24/07/2014
 101. prix cialis 20 | 24/07/2014
 102. cristiano ronaldo | 24/07/2014
 103. top ten search engine | 24/07/2014
 104. cialis c20 | 25/07/2014
 105. us slots | 25/07/2014
 106. limo denver | 26/07/2014
 107. Why You Can't Trust this Man.... | 26/07/2014
 108. video | 27/07/2014
 109. fajsdgjfashdjfaksjdhkfa | 28/07/2014
 110. men fashion accessories | 28/07/2014
 111. 332 Se Douglas St. Lee's Summit, MO 64063 | 29/07/2014
 112. Kali P. Chaudhuri | 29/07/2014
 113. published here | 29/07/2014
 114. get loans with bad credit | 29/07/2014
 115. shrine | 29/07/2014
 116. free medical billing software | 29/07/2014
 117. alkaline ionized water | 30/07/2014
 118. water ionizers | 30/07/2014
 119. wondershare video editor review | 30/07/2014
 120. healthy body fat ratio | 30/07/2014
 121. Business | 30/07/2014
 122. cialis notice | 31/07/2014
 123. free annual credit report | 31/07/2014
 124. Logistics | 31/07/2014
 125. achat cialis france | 01/08/2014
 126. News | 01/08/2014
 127. Greetings with new year | 01/08/2014
 128. water ionizer | 02/08/2014
 129. The Expendables 3 2014 DVDSCR XviD-ViP3R | 02/08/2014
 130. DUI Attorneys Denver | 02/08/2014
 131. arkitekter | 02/08/2014
 132. Reasonable Shopping On-line | 02/08/2014
 133. Discover More | 02/08/2014
 134. expendables 3 for free | 03/08/2014
 135. get a job at mcdonalds | 03/08/2014
 136. Core Java Tutorials | 03/08/2014
 137. go to this website | 04/08/2014
 138. more review here | 04/08/2014
 139. why do i have premature ejaculation | 04/08/2014
 140. breaking news | 04/08/2014
 141. this website | 04/08/2014
 142. download expendables 3 myegy | 05/08/2014
 143. download expendables 3 free | 05/08/2014
 144. why not check here | 05/08/2014
 145. The Expendables 3 downloading sites | 06/08/2014
 146. Order Viagra Online | 06/08/2014
 147. punjabi The Expendables 3 download | 06/08/2014
 148. hd The Expendables 3 download | 07/08/2014
 149. think and grow rich letter | 07/08/2014
 150. download free The Expendables 3 | 07/08/2014
 151. download full The Expendables 3 | 07/08/2014
 152. Andrzej Grodzki Gdansk | 08/08/2014
 153. tworzenie stron internetowych warszawa | 08/08/2014
 154. go to the website | 08/08/2014
 155. cialis moins cher en france | 08/08/2014
 156. free downloadable The Expendables 3 | 08/08/2014
 157. kody rabatowe | 08/08/2014
 158. Frontline Commando 2 hack | 08/08/2014
 159. habitaciones infantiles | 08/08/2014
 160. T-Shirt Advertising | 08/08/2014
 161. Nepal Tourism | 08/08/2014
 162. buy ukash online | 09/08/2014
 163. free jquery mobile templates | 09/08/2014
 164. old hindi The Expendables 3 free download | 09/08/2014
 165. odprawa zwolnienia grupowe | 09/08/2014
 166. acheter cialis parapharmacie | 10/08/2014
 167. insurance | 10/08/2014
 168. sexleksakr | 11/08/2014
 169. Football opinions | 11/08/2014
 170. vibration machine | 11/08/2014
 171. Computer Fix | 11/08/2014
 172. Oakley sunglasses | 12/08/2014
 173. bhp kraków | 12/08/2014
 174. cialis durata effetto | 12/08/2014
 175. surgical instruments | 12/08/2014
 176. federal tax crimes | 12/08/2014
 177. Tanning Lotion | 12/08/2014
 178. erection | 13/08/2014
 179. 3d printing los angeles | 13/08/2014
 180. paddle hair brush | 13/08/2014
 181. paleo recipe book | 13/08/2014
 182. Website Design in Romford | 14/08/2014
 183. buy youtube views | 14/08/2014
 184. redirected here | 14/08/2014
 185. cheap Insurance | 14/08/2014
 186. filmy online | 14/08/2014
 187. pozyczka pod zastaw | 14/08/2014
 188. Eliminate Your Tinnitus Forever In 30-60 Days - Guaranteed! | 14/08/2014
 189. invest in gold | 15/08/2014
 190. how to have intercourse longer | 15/08/2014
 191. sperma slikken in | 15/08/2014
 192. landscaping henderson | 15/08/2014
 193. Bitcoin | 15/08/2014
 194. atlantica | 15/08/2014
 195. lovelady center book | 16/08/2014
 196. lovelady center donations | 16/08/2014
 197. doe het zelf trappen | 16/08/2014
 198. magazine | 16/08/2014
 199. YouTube Music | 16/08/2014
 200. criminal lawyer | 16/08/2014
 201. Home Design Ideas and Inspiration | 17/08/2014
 202. fiverr backlinks | 17/08/2014
 203. Tube Viper X Discount | 17/08/2014
 204. barra | 17/08/2014
 205. paleo recipe book | 17/08/2014
 206. m88 | 17/08/2014
 207. Water Heater Repair Denver | 17/08/2014
 208. nicholas Black books | 18/08/2014
 209. william hill free bet | 18/08/2014
 210. minoxidil | 18/08/2014
 211. Kamagra | 18/08/2014
 212. Marilu Egger | 18/08/2014
 213. zalando gutschein | 18/08/2014
 214. jurong executive condo | 18/08/2014
 215. how to catch a cheating girlfriend | 19/08/2014
 216. vogelperspektive | 19/08/2014
 217. Natural flea control for dogs | 19/08/2014
 218. Ogloszenia Przemysl | 19/08/2014
 219. lucid dream | 20/08/2014
 220. click here | 20/08/2014
 221. Bose SoundLinK | 20/08/2014
 222. Check this out | 20/08/2014
 223. houston tx plumbers | 20/08/2014
 224. cialis 20 mg costo | 20/08/2014
 225. game | 21/08/2014
 226. second hand saxophones | 21/08/2014
 227. alexa ranking | 21/08/2014
 228. Caffeine Headache | 21/08/2014
 229. cuban cigars | 22/08/2014
 230. habanos | 22/08/2014
 231. New Songs | 22/08/2014
 232. cuban cigars switzerland | 22/08/2014
 233. Onigiri recipe | 22/08/2014
 234. wallpater | 22/08/2014
 235. fresh local seafood | 22/08/2014
 236. love it | 22/08/2014
 237. Get the Cash you Need with a Pay Day loan | 22/08/2014
 238. cialis pharmacie sans ordonnance | 22/08/2014
 239. ogum | 22/08/2014
 240. Φα?µÎ±?ε?τ??? στ? ???µÎ±??α | 23/08/2014
 241. cigars switzerland | 23/08/2014
 242. boston engagement session | 23/08/2014
 243. Buy Hacking Tools | 23/08/2014
 244. friendship love | 24/08/2014
 245. tadalafil lilly | 24/08/2014
 246. How to clean up windows server 2008 disk space | 24/08/2014
 247. Read Full Article | 25/08/2014
 248. hair system replacement | 25/08/2014
 249. brush | 26/08/2014
 250. how to fix premature ejaculation naturally | 26/08/2014
 251. emoji answers | 26/08/2014
 252. Toilet Repair | 26/08/2014
 253. Countertop Installation | 26/08/2014
 254. Going On this page | 27/08/2014
 255. tutaj | 27/08/2014
 256. spa chairs | 28/08/2014
 257. Illinois Service of Process | 28/08/2014
 258. How to Get a Great Deal on your Mortgage Rate. | 28/08/2014
 259. Everything you've ever wanted to know about Private Mortgage Insurance (PMI) but were afraid to ask | 29/08/2014
 260. Planetwin365 Casin | 29/08/2014
 261. Halifax Real Estate | 29/08/2014
 262. Filme noi Online | 29/08/2014
 263. Make $25.00 For Every Email | 29/08/2014
 264. lastenvaatteet | 31/08/2014
 265. Make Money | 31/08/2014
 266. bee wild pest control | 01/09/2014
 267. whatsapp hack | 01/09/2014
 268. paznokcie zelowe koszalin | 01/09/2014
 269. Cialis | 02/09/2014
 270. auto skup | 02/09/2014
 271. click here | 02/09/2014
 272. hockey | 03/09/2014
 273. spirit | 03/09/2014
 274. eyes laser surgery cost | 04/09/2014
 275. Free Games For Children | 05/09/2014
 276. text my ex back michael fiore | 06/09/2014
 277. xlovecam generator | 06/09/2014
 278. dubai angels | 06/09/2014
 279. Lettings agent surbiton | 07/09/2014
 280. no root cheat | 07/09/2014
 281. How to get free Android Hacks | 08/09/2014
 282. Window Tinting Modesto | 08/09/2014
 283. trending home decor | 08/09/2014
 284. psycholog plock | 08/09/2014
 285. argent rapide | 09/09/2014
 286. hearthstone arena guide | 09/09/2014
 287. Computer Service | 09/09/2014
 288. iPhone 6 Drop Proff Case | 09/09/2014
 289. seo perth | 09/09/2014
 290. seo agency | 09/09/2014
 291. Need to sell house fast | 10/09/2014
 292. banana blue | 10/09/2014
 293. iks66 private server | 10/09/2014
 294. link | 11/09/2014
 295. loyal 9 marketing reviews | 11/09/2014
 296. Adventure weekends | 14/09/2014
 297. Calculate the date of birth hijri | 15/09/2014
 298. suits for men on sale | 15/09/2014
 299. What is the best clickbank product of 2014? | 15/09/2014
 300. Collene Later | 16/09/2014
 301. Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik | 17/09/2014
 302. atm hire | 17/09/2014
 1. Saso pravi:

  No pa da vidmo ali bo dvorana ali ne… Glede na **** ki sedijo tam v dvorani pa mislim da so nam šanse nikakve 😛

 2. Andrej pravi:

  Uroš, predlagej Alojzu naj tudi tebi nakaže sejnino, saj narediš več kot nekaj svetnikov skupaj. Kar se pa tiče določenih svetnikov,… Bolje bi bilo, da sedijo kje na kavi, kot na seji.