V SOBOTO NOV UDAR V LJUBLJANI: 4. VSESLOVENSKA VSTAJA

| 07/03/2013

3-vseslovenska-ljudska-vstaja (178)Odbor Vseslovenske ljudske vstaje napoveduje nov udar v Ljubljani. Ob 15. uri se namreč začne 4. vseslovenske ljudska vstaja. “Glede na zadnje dogodke postaja čedalje bolj očitno, da politična elita še vedno ni dojela legitimnih zahtev državljank in državljanov. V soboto, od 15. do predvidoma 22. ure, bo v Ljubljani zato potekala 4. vseslovenska ljudska vstaja,” so zapisali v VLV.

“Osnovna zahteva protestov ostaja neizpolnjena. Zahtevamo odstop nesposobnih in s korupcijo prepredenih političnih elit v Republiki Sloveniji. Zahtevamo predčasne volitve. Od morebitne prehodne vlade vnaprej zahtevamo, da takoj določi datum volitev. Dokler naša osnovna zahteva ne bo izpolnjena, se bo vstajniško gibanje nadaljevalo na ulicah in trgih.”

“Poleg tega želimo s shodom spodbuditi državljanke in državljane k še bolj aktivni državljanski drži. Politična elita dokazuje, da ni sposobna narediti bolj temeljitih sprememb zgrešene politiki niti se ni sposobna očistiti korupcije, klientelizma in nepotizma. Zato bo moral narod sam prevzeti odgovornost za svojo usodo.”

“Začetek zbiranja je ob 15. uri na Kongresnem trgu. Sledil bo pohod po ulicah Ljubljane, na katerem bo prišlo do ljudske pravnomočne obsodbe tajkunov in politikantov, ki so okradli Slovenijo v zadnjih dvajsetih letih. Pohod se bo zaključil na Kongresnem trgu v Ljubljani (in ne na Trgu republike!), kjer bomo prebrali Zahteve Vseslovenske ljudske vstaje in Pomladno deklaracijo Vseslovenske ljudske vstaje.”

NEKATERE PODROBNOSTI SHODA

“Zbiranje na Kongresnem trgu se bo začelo ob 15. uri in bo trajalo do 15.30. V času zbiranja bodo odprti manjši govorniški odri, odvijal se bo otroški program.

Sledil bo pohod po ulicah Ljubljane. Odpravili se bomo po Slovenski cesti, do Trga OF (Železniška postaja), zavili po Miklošičevi cesti do Sodišča.

Tam bomo izvedli „Pravnomočno ljudsko obsodbo tajkunov in politikantov“, kar pomeni, da bomo na simbolni ravni kaznovali vse, ki so zadnjih 20 let ropali in opustošili našo skupno državo. Zahtevali bomo transparentnost in neposredno odgovornost za storjena dejanja in odstop vseh, ki so v kakršnih koli sodnih postopkih.

Po Tavčarjevi ulici bomo prišli nazaj na Slovensko cesto in se po njej vrnili na Kongresni trg. Na odru na Kongresnem trgu tokrat ne bo govorov. Vstajnik in vstajnica bosta prebrala Zahteve Vseslovenske ljudske vstaje in Pomladno deklaracijo Vseslovenske ljudske vstaje. Namesto govorov bodo lahko udeleženci v potujoči mikrofon povedali jasno in jedrnato zahtevo, rešitev ali osvetlili problem, ki tare slovensko družbo.

Izvedena bo tudi posebna novinarska konferenca. Na oder bomo povabili novinarke in novinarje, ki bodo z odra lahko postavljali vprašanja ljudstvu. Uprizorili bomo tudi Politične igre brez meja. Šlo bo za žoganje z napihnjenimi politiki, ki jih v tem tednu izdelujejo v okviru Protestivala.

Celotno dogajanje bodo popestrile številne glasbene skupine, med drugim tudi MI2, Brina, Murat & Jose, Buldogi + Kombinatke, Dan D, Jani Kovačič, Gušti, Srečna Mladina, Tide, Pink Panker, Mablita, Sonček, PPZ, Zaklonišče, Kvali, Fake, Roza, Kvali, Ulice Pozabe, Kite za Elite, Riki b.b.,

Crazed Farmers (Prosimo za razumevanje, saj program ni povsem potrjen, tako da lahko pride do manjših sprememb.)

4. vseslovenska ljudska vstaja poteka s sodelovanjem Protestivala,” so sporočili iz Odbora Vseslovenske ljudske vstaje.

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, UPOR 2012

Komentiranje je zaključeno.