USTANOVLJEN NOVOMEŠKI ODBOR DRŽAVLJANSKE LISTE: V STRANKI TUDI MATIC VIDIC IN GREGOR MACEDONI

| 16/10/2012

Matic Vidic, Vera Smodej, Jože Preskar

V Hostlu Situla je bil sinoči, 15. oktobra ustanovljen prvi dolenjski odbor Državljanske liste. Občinski odbor Novo mesto bo vodila Vera Smodej. V svet občinskega odbora je bil izvoljen tudi nekdanji član stranke ZARES Matic Vidic, poleg njega pa še Goran Makar.

V Državljansdki listi sodeluje tudi Gregor Macedoni, občinski svetnik, ki je bil izvoljen na svoji nestrankarski listi Gremo gor.

Pred začetkom ustanovnega zbora je predsednik DL dr. Gregor Virant s poslanko DL Katarino Hočevar obiskal novomeško podjetje TPV d.d. in Fakulteto za informacijske študije ter se srečal z županom Mestne občine Novo mesto Alojzijem Muhičem.

Obiskom je sledil ustanovni zbor lokalnega odbora, s pričetkom ob 19. uri.

Gregor Virant in Gregor Macedoni

Uvodoma je udeležence nagovoril predsednik Državljanske liste Gregor Virant in se dotaknil tudi aktualnih političnih tem, kjer je posebej izpostavil nujnost sprejetja delovnopravne in pokojninske reforme ter pomembnost sanacije bančnega sistema za gospodarstvo kot edine poti za generiranje novih delovnih mest. Dodal je, da je včasih potrebno povleči tudi poteze, ki morda niso najbolj všečne, so pa nujne in pozicija stranke takrat zaradi pritiskov z levice ali desnice ni enostavna, kar pa je, kot sta na sestanku v prejšnjem tednu družno ugotavljala tudi s podpredsednico ELDR van der Laanovo, skupna težava vseh evropskih liberalnih strank.

Predsednik je nagovor sklenil z besedami, da bodo meseci, ki sledijo, sila pestri in intenzivni, toda Državljanska lista na domačem političnem parketu nikakor ni muha enodnevnica, ampak stranka na dolgi rok, ki deluje čisto, transparentno, je brez bremen in bo tako nadaljevala tudi v prihodnje. Ob tem je poudaril pomembnost delovanja stranke na lokalnem nivoju in novemu občinskemu odboru zaželel veliko uspehov.

Občinski odbor Državljanske liste Novo mesto.

Sledil je uradni del z izvolitvijo delovnega predsedstva zbora in sprejemom statuta občinskega odbora Novo mesto, ki ureja organiziranost in delovanje stranke v več občinah, in sicer: Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Šentjernej, Šmarješke Toplice, Škocjan, Straža in Žužemberk.

Po sprejetju statuta je bilo skladno z dnevnim redom na vrsti glasovanje o kandidatih za predsednika občinskega odbora, kjer je bila kot edina kandidatka soglasno izvoljena mag. Vera Smodej. Novoizvoljena predsednica se je zboru zahvalila za izkazano zaupanje in predstavila svojo vizijo delovanja občinskega odbora Novo mesto, ki se bo aktivno vključeval v reševanje vseh lokalnih vprašanj.

Želi si intenzivnega in odprtega sodelovanja na vseh in vsem prioritetnih interesnih področjih ter pridobiti številna mnenja in pobude prebivalcev v regiji, ki bodo dragocen prispevek v procesih odločanja. Predsednica je še povedala, da verjame v spremembe, saj so te preprosto zakonitost evolucije in jih kot take ni mogoče ustaviti, trenutne krizne razmere pa bodo ta proces še pospešile.

Gregor Virant je prvi čestital predsednici OO Novo mesto Veri Smodej.

Skladno s sprejetim dnevnim redom so nato sledile volitve v tričlanski svet občinskega odbora, kamor sta bila poleg predsednice, ki je po statutu članica sveta po funkciji, izvoljena Goran Makar in Matic Vidic.

IZJAVE:

˝Vesela sem, da je Državljanska lista od danes naprej formalno prisotna tudi v največjem kraju moje volilne enote. Člani odbora so me navdušili s svojo mladostno zagnanostjo in dolenjskim optimizmom. Zato verjamem, da bo odbor uspešen in bo pomembno sooblikoval podobo dolenjske prestolnice. Novoizvoljeni predsednici in upravnemu odboru kličem srečno in korajžno naprej, ekipa za prihodnost!˝ (Katarina Hočevar, poslanka DL)

˝Zahvaljuem se za izkazano zaupanje. Veselim se sodelovanja z vami in delovanja v stranki, ki ni ideološko obremenjena. Pokažimo, da smo zmožni v tej naši gospodarsko močni občini preseči za ta trenutek povsem obrobne in nepomembne razlike in odločno usmerimo svojo energijo v kreiranje razvojnih projektov in drugačnega okolja.˝ (Vera Smodej, predsednica občinskega odbora Novo mesto) (VIR IN FOTOGRAFIJE: DRŽAVLJANSKA LISTA)

Oznake: , , , ,

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, VEČ ZGODB, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.