SRP ZAHTEVA KAZENSKO IN MATERIALNO ODGOVORNOST DEBELJAKA IN BAVČARJA ZARADI IZBRISA

| 27/02/2013

Minilo je enaindvajset let od dneva, ko je ministrstvo za notranje zadeve izbrisalo iz svojih evidenc čez dvajset tisoč svojih prebivalcev. Kljub temu, da so mnogi že takrat in ves ta čas opozarjali na nezakonitost takega državnega nasilja, so nas prepričevali, da je vse zakonito. Sedaj je dokončno ugotovljeno, da temu ni tako, da bo treba izbrisanim urediti status in plačati odškodnino, za katero so nekateri trdili, da je ne bo treba plačati. Sedaj je čas resnice in streznitve, pa tudi odgovornosti tistih, ki so zagrešili dejanje. Kot državljani zahtevamo naslednje:

Takoj uveljaviti kazensko in materialno odgovornost takratnega ministra Igorja Bavčarja in državnega sekretarja Aleša Debeljaka, kot nedvomno odgovorna funkcionarja, o čemer obstaja dokumentacija, ki jo lahko posreduje sedanji minister Gorenak in upamo, da se ne bo ponovilo izginotje na poti k njemu.

Državni zbor naj ustanovi komisijo, ki naj v enem mesecu ugotovi, kdo vse je sodeloval pri tej škandalozni zadevi in vsi morajo, brez izjeme, odgovarjati.

Vlada RS naj javno objavi svoj predlog odškodnin, ki jo je treba plačati, vsaj vedeti moramo koliko.

 

Nam gre za očiščenje Slovenije.

 

Člani S (Slovenija ) R (resnica) P(poštenje)

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.