SREDI DOPUSTOV IŠČEJO DIREKTORJA ZAVODA ZA TURIZEM NOVO MESTO – KULJAJ BO KANDIDIRAL

| 14/08/2013
ivo-kuljaj-alojzij-muhic

Ivo Kuljaj, prvi direktor Zavoda za turizem in Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto.

Zavod za turizem – njegova ustanoviteljica je Mestna občina Novo mesto – je objavil razpis za direktorsko mesto. Razpis je bil na portalu Mestne občine Novo mesto objavljen 6. avgusta 2013, rok za prijave pa poteče v torek, 20. avgusta. Zanimivo je, da so se za objavo razpisa odločili sredi največje turistične sezone. Zakaj je prišlo do tega, nismo izvedeli. Predsednik sveta zavoda Vladimir Bahč namreč danes ni bil dosegljiv za naše klice.

Povezava na razpis je tukaj.

Od novega direktorja pričakujejo izobrazbo družboslovne smeri, tri leta delovnih izkušenj na vodstvenih ali vodilnih delih, vsestranske izkušnje in operativno poznavanje vseh področij turističnih segmentov, aktivno znanje slovenskega jezika ter aktivno znanje vsaj dveh tujih jezikov, od tega enega svetovnega jezika.

Mandat dosedanjemu direktorju Ivu Kuljaju sicer poteče 30. septembra.

Slednji je kandidaturo za Čuvarja tudi potrdil. Pravi, da sam ne vidi razloga, da ne bi kandidiral. “Podatki o obisku so dobri, zavod je posloval s presežkom. Občina za delovanje zavoda za turizem ne namenja več, kot je pred njegovo ustanovitvijo namenjala za področje turizma. Prišli smo do polovice posla. Zavod je bil ustanovljen leta 2008, začeli smo v novih okoliščinah, ko je Novo mesto izgubilo dve ključni destinaciji, Šmarješke in Dolenjske Toplice. Otočec se je znašel brez vizije, potem ko je izgubil priključek na avtocesto.” Kuljaj bi rad v Novem mestu v prihodnje vzpostavil nekaj novih turističnih destinacij. Omenja mestno jedro, kopališča na Krki, odprt bazen in Gorjance.

Kuljaj je napovedal, da je projekt kopališč na Krki v teku in da bo kmalu predstavljna vizualizacije infrastrukture za kopališče. Dosedanji direktor je pred letom dni sicer samozavestno napovedal, da bosta z županom na novem kopališču že letošnjo pomlad skočila v Krko. Kot pojasnjuje, so bili postopki vendarle daljši, kot so pričakovali.

Na Gorjancih bo po Kuljajevih besedah potrebno dokončati investicijo v vodovod, kar je predpogoj za vzpostavitev smučišča pa tudi tza druge turistične ponudnike. Kuljaj bo v svoj program uvrstil tudi izgradnjo brvi, ki bo povezala Irčo vas in Podbreznik in projekt kolesarske poti iz centra do centra. To se seveda projekti, ki zahtevajo investiranje s strani proračuna oziroma evropskih razpisov.

“To so izzivi, ki jih je potrebno speljati v prihodnje.”

Po (skoraj dokončni) potrditvi Boruta Novaka za direktorja Knjižnice Mirana Jarca bo morebitno imenovanje Iva Kuljaja naslednje v nizu imenovanj, ki smo jim priča v mestni občini Novo mesto in imajo močan politični predznak. Kuljaj je namreč poleg Novaka eden najtesnejših političnih zaveznikov župana Muhiča, tudi vodja njegove volilne kampanje ter član Zveze za Dolenjsko.

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.