SPREMEMBE V ZARJI: NADZORNI SVET VODI MARJAN ERPE

| 17/09/2012

Marjan Erpe

Vodenje nadzornega sveta podjetja Zarja, stanovanjskega podjetja, ki je v večinski lasti Mestne občine Novo mesto in so ga zadnja leta pretresale številne afere, je prevzel Marjan Erpe.

Menjava na vrhu Zarje se je zgodila julija letos. V nadzornem svetu so še Igor Ilar in Jože Miklič (vsi kot predstavniki kapitala) in Helena Pirc ter Avgust Murn kot predstavnika zaposlenih.

Erpe je na mestu predsednika nadomestil Miho Božiča, ki je zadnja leta vodil Zarjine nadzornike. V prejšnjem nadzornem svetu je bil sicer tudi Franci Bačar.

Marjan Erpe je širši javnost najbolj poznan kot soustanovitelj košarkarskega kluba Krka in njegov dolgoletni predsednik. Trenutno je tam podpredsednik. Erpe je drugače samostojni podjetnik.

Erpe je potrdil naše informacije o tem, da je prevzel mesto prvega nadzornika. Dejal je, da je v Zarjo prišel na povabilo župana Muhiča.

Stanje v družbi je ocenil kot resno. Nekoč stabilno podjetje se je znašlo v težavah po tem, ko je prejšnje vodstvo (podjetje je vodil Miloš Dular, ki je lani novembra nepreklicno odstopil) sklenilo nekaj domnevno spornih poslov (nakup delnic Jelovice in nepremičnine v Postojni). Za izvedbo teh poslov se je Zarja močno zadolžila. Omenil je, da ima Zarja poleg tega kar za 1.300,000 terjatev, ki jih stežka izterjuje od nekaterih najemnikov neprofitnih oziroma socialnih stanovanj.

Erpe je dejal, da sedanje vodstvo pod vodstvom novega direktorja Martina Kambiča dobro in uspešno rešuje nastalo situacijo. Podjetje se je tudi finančno stabiliziralo in izpolnjuje zastavljene načrte. Novi predsednik nadzornega sveta upa, da se bo dobro delo nadaljevalo tudi v prihodnje.

Oznake: , ,

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, VEČ ZGODB, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.