SPREMEMBA TRASE POHODA NA 4. VSESLOVENSKI LJUDSKI VSTAJI

| 09/03/2013

Odbor Vsesovenske ljudske vstaje je sporočil, da so “na podlagi predlogov številnih vstajnic in vstajnikov ter vstajnih skupin je prišlo do dopolnitve trase današnjega pohoda.” Del pohoda se bo tako usmeril tudi na naslednje ključne točke protestnega gibanja Vseslovenske ljudske vstaje:

1. Pred javno RTV bo gibanje izrazilo podporo avtonomiji novinark in novinarjev in nasprotovanje temu, da politična elita nadzira in cenzurira svobodno poročanje.

2. Nadaljevali bomo pot proti Magistratu. Tam bodo zahtevali odstop ljubljanskega župana Jankovića, zaradi njegovega nespoštovanja načel pravne države in poročila Komisije za preprečevanje korupcije ter sumov koruptivnih dejanj, ki so opisani v tem poročilu.

3. Ustavili se bodo tudi pred sedežem Evropske komisije, pred katerim bomo zahtevali takojšnjo spremembo neoliberalističnih politik političnih in finančnih elit v Bruslju in Berlinu.

“Zaradi logističnih omejitev (širina ulic) se bo na ta del pohoda odpravil samo del protestnikov, medtem ko se bodo ostali protestniki po dogodku pred sodiščem po Tavčarjevi in Slovenski cesti vrnili na Kongresni trg.”

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.