ŠPORTNA DVORANA PORTOVAL: DIREKTOR NOVAK IZRAZIL DVOM GLEDE IZPELJAVE PROJEKTA

| 22/06/2012

Borut Novak, direktor občinske uprave Mestne občine Novo mesto, je izrazil dvom, da bo možno začeti z gradnjo Športne dvorane Portoval v Novem mestu, v kolikor bodo evropska oziroma državna sredstva za projekt nakazana šele v letu 2013. Potrdil je tudi, da obstajajo težave pri pridobivanju soglasij sosedov.

Kot smo poročali včeraj, so na ministrstvu za šolstvo, znanost, kulturo in šport potrdili, da bodo sredstva za gradnjo dvorano Portoval v višini 2,5 milijona evrov nakazana šele v letu 2013. Dodali so, da je to dejstvo dobro znano tudi Mestni občini Novo mesto.

Borut Novak je dejal, da občina že letos potrebuje 2,5 milijona evrov, v kolikor želi začeti z gradnjo dvorane. Če hočejo izpeljati „raketni“ načrt, po katerem bi se gradnja začela v septembru 2012 in končala junija 2013, pričakuje, da bo prve račune potrebno plačevati že konec leta 2012.

V primeru, da s strani države letos ne bo denarja, bo to možno samo v primeru, da naredijo rebalans proračuna Mestne občine Novo mesto. Novak opozarja, da bo proračun zaradi manjših prihodkov že brez tega potrebno zmanjšati za 2,5 milijona, kar pomeni, da bi morala občina, če hoče graditi dvorano, drugim projektom skupaj vzeti kar pet milijonov evrov, kar pa bo po besedah Novaka zelo težko izpeljati.

Danes bodo o tem potekala usklajevanja znotraj občinske uprave, zadnjo odločitev pa bo najverjetneje moral zopet sprejeti občinski svet mestne občine Novo mesto.

Borut Novak je tudi potrdil naše včerajšnje navedbe, da res obstajajo določeni zapleti pri pridobivanju soglasij, saj naj bi nekateri sosedje nasprotovali gradnji. Novak je sicer prepričan, da je ta problem lažje rešljiv. (Na fotografji risba iz dokumentacije projektantov Sadra + Vuga.)

 

Oznake: ,

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.