SPOR O KEGLJIŠČU: „ODLOČITEV O PRODAJI JE DOKONČNA“

| 29/08/2012

Novomeški kegljači ne bodo prišli do klubskih prostorov, se je odločila Mestna občina Novo mesto.

Odločitev o prodaji dela servisnega objekta v Športnem centru Portoval je dokončna, so sporočili iz Mestne občine Novo mesto. S kupnino bo občina pokrila del kredita, ki ga je najela, da je zgradila prostore.

„Prostori v servisnem objektu na Portovalu so predvideni za prodajo ali najem, kot je to opredeljeno v Letnem načrtu pridobivanja in razpolaganja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Novo mesto za leto 2012, ki ga je potrdil tudi Občinski svet MONM. Župan to odločitev seveda podpira, nenazadnje jo je sam tudi predlagal,“ nam je pojasnila Judita Pirca, predstavnica Mestne občine Novo mesto za stike z javnostjo.

Na vprašanje, kako na Mestni občini Novo mesto komentirajo dejstvo, da tej potezi nasprotujejo tako v Kegljaškem društvu Novo mesto kot tudi v Športni zvezi Novo mesto, češ, da nimajo prostorov za klubske prostore (pisarne in druženje), so odgovorili, „da kegljači doslej niso izrazili nikakršne potrebe za pisarniške prostore. Predmetni prostori pa bodo primerni tudi za druženje, a ne le kegljačev, temveč tudi ostalih obiskovalcev“.

Odločitev o prodaji prostorov je dokončna. Prodaja bo predvidoma stekla v mesecu septembru, skladno z zakonodajo pa bo objavljena javna dražba, še pojasnjujejo na občini.

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.