SPLETNE SKUPNOSTI ŽE GLASUJEJO O NADALJEVANJU VSTAJE

| 14/01/2013

vseslovenska-ljudska-vstajaUporniške spletne facebook skupnosti že glasujejo o tem, ali naj se vstaja nadaljuje kljub odstopu “Janševića” (se pravi Janše in Jankovića). Glede na prve odzive je očitno, da protestniki ne bodo zadovoljni z “žrtvovanjem” kraljice, kot so dejali v Pozitivni Sloveniji, ampak bodo nadaljevali s svojim bojem proti “politični oligarhiji”, kot pravijo. In glede na potek glasovanje je očitno, da bomo v prihodnjih tednih še naprej priča protestom.

Protestniki so objavili tudi svojo oceno trenutnega stanja.

V njej so zapisali, da smo priča poslednjim krčem politične oligarhije v Sloveniji. “Zvija se in cvili, grize samo sebe in vse naokrog! Oligarhija ne ve, kaj bi! Ne ve, kako bi se ohranila na oblasti! Ne ve čisto točno koga bo žrtvovala, saj misli, da ljudstvo hoče kri. Oni mislijo, da ljudje hočemo žrtev! Da hočemo enega, ki bo plačal za vse grehe drugih! Da hočemo, da nam dajo svojega malega Janezka, ki ga bomo kaznovali, zato, da nas bodo drugi še naprej kradli in ropali in okrog prinašali in se nam smejali in se nam rogali!” so zapisali in opozorili na sprenevedanje zadnjih dni.

Protestniki nadaljujejo, da mora biti jasno, da  “narod noče odhod enega, ampak odhod vseh, ki ste nas porinili v najbolj globoko krizo in vseh, zaradi kateri se je v Sloveniji razrasla korupcija in klientelizem! Pa ne samo pri Janševiću, ampak od države do občin, od vlade do županov!

“2. Janša naj takoj izgine in naj se nikoli več ne vrne! Ampak tudi vsi njegovi pajdaši naj izginejo in vsi tisti, ki ste ga pripeljali sem in ki ste ga ves čas podpirali, tudi izginite!”

“3. Narod noče lepih mask na prevarantskih obrazih politične oligarhije, ampak hoče pravično in socialno Slovenijo, v kateri bo za vsakega kruh, za vsakega delo in za vsakega možnost, da razvije vse svoje potenciale! In v katerem bodo pravični zakoni vejali za vse in vsakogar! Nikoli več ne bomo odvisni od vaše dobre volje!”

“4. Noben odstop, nobena koalicija, nobeno politikanstvo in nobena šahovska partija nas ne bo zadovoljila! Zadovoljila nas bo samo pravična Slovenija, z novimi potmi in z novimi rešitvami!”

“Gremo naprej, za nadaljevanje vstaje, za 3. vseslovensko ljudsko vstajo!” so brezkompromisno zapisali uredniki protestnih facebook skupin.

PROTESTNIKI NAPISALI TUDI PISMO POLITIKOM

Na protestnih spletnih straneh se je pojavilo tudi pismo politikom, ki brezkompromisno obračunava z dvoličnostjo celotnega slovenskega parlamentarnega vrha. Objavljamo v celoti:

PISMO “POLITIKOM” !

Ne bomo dolgovezili.

JANŠA, ti si sedaj gotov, to je jasno tudi tebi. Hvala, da si nam pomagal pri organizaciji protestov. Brez tebe nam ne bi uspelo, zombi. Sedaj boš imel čas, da boš hodil na sodišče. In kmalu boš pristal v zaporu! Ne bomo mislili nate in na to, kako si dvajset let umetno delil narod. Sram te bodi!!!

JANKOVIĆ, tudi ti boš kmalu gotov, upamo, da ti je to jasno. Sodba ljudstva je bila napisana že davno, zdaj si dobil še na papirju od protikorupcijske. Hvala tudi tebi, pa ne misli, da bomo mislili nate, ko boš pucal sekrete v zaporu. Gotov si!!! Pokliči Jurčka, da ti napiše čeke za odvetnike! In da te ni sram, s temi tvojimi milijoni in prekladanjem nakradenega premoženja, medtem ko ljudstvo nima za drobtinice!!!

OSTALI PA!

LJUDMILA!!! LJUDZILA! Kaj ti ni jasno? Tebi ni dovolj, da protikorupcijska napiše jasno poročila, da tvoj Janezek krši zakone, da ne zna pojasnit izvora premoženja, da je osumljen korupcije in da si je enormno povečal premoženje??? Kaj tebi ni jasno? Kaj je s tvojo krščansko moralo? A si pozabila, kaj te je učil stric duhovnik? GOTOVA SI!!!!

VIRANT!!! Prvi petelin državnega zbora, ki sprejema ukrepe, ki bodo Slovenijo dokončno uničili! Predsednik stranke, ki zagovarja neoliberalizem, ki narod spreminja v živino na nemškem vlaku!!! Gregorček, ki se tekel od Janše in Jankovića in grozil, da hoče biti prvi petelin parlamenta, drugače ne bo nič s koalicijo. Ti ki si od države prejemal bajne denarce, nadomestilo, medtem ko si delal in služil mastne denarce!!! Da te ni sram, zdaj dajati vtis moralneža in govoriti o načelih!!! In ne govori o načelih, saj si nam v parlament pripeljal dva poslanca, ki sta v sodnih postopkih!!!

GOTOV SI, TUDI TI!!!

LUKŠIČ!!! Bi šel na volitve, ali ne. Si zavohal zmago, ti cinični politični pohlepnež!!! A si pozabil, da si nam za predsednika podtaknil Pahorja, to Janševo lutko!!! A si pozabil na svojo izjavo, da sta Pahor in Janša ista??? A si pozabil, da si rekel, da je Pahor slab za SD? Slab za SD in dober za nas, Slovence??? Slab za predsednika Socialnih demokratov, a dober za predsednika Slovenije!!!??? Da te ni sram, ti kvazilevičar! A si pozabil, da si sedel v Pahorjevi vladi, ki je Slovenijo porinila v blato!!!??? In ne delaj se čistega, saj je tudi tvoja stranka skorumpirana!!!

GOTOV SI, TUDI TI!!!

ERJAVEC. S tabo naj kar tvoji upokojenci obračunajo, ne bomo izgubljali besed. Ti boš najbrž preživel vse revolucije, žal. Tebe tudi Vseslovenska ljudska vstaja ne bo vrgla iz prestola, ker si tako lep in ker znaš tako lepo obračati te svoje upokojence. Ampak, naj ti bo jasno! Mi, mladi, ne bomo pozabili tvojih preobračanj in prevračanj! Ne bomo pozabili, da si sodeloval v vseh vladah, v vseh režimih, da si bil vedno pri koritu, da si vedno mešal meglo in da si sokrivec za vso godljo, v kateri smo se znašli.

GOTOV SI, TUDI TI!!!

ŽERJAV, ti pa le glej, da boš poskrbel, da bodo tvoji podrepniki v SLS šli po tvoji poti. Prav je, da si napovedal svoj odstop! Ampak tudi ti si podrepnik te vlade, ki pelje Slovenijo v prepad! Ti si nam pripeljal poraženca Janšo na oblast! Tudi ti si odgovoren!

GOTOV SI, TUDI TI!!!

Protestniki še naprej pozivajo drug drugea k različnim akcijam. Objavili so denimo kontakte od predstavnikov SDS za stike z javnostjo. Ob tem so zapisali: “Na Službo za odnose z javnostjo mora vsak izmed vas nasloviti naslednje vprašanje: “Spoštovani SDS! Zanime me, kdaj bo vaš predsednik Janez Ivan Janša, ki je osumljen korupcije, ki ne zna dokazati izvora premoženja in ki je kršil protikorupcijsko zakonodajo, dokončno in za vekomaj odstopil iz vseh svojih funkcij? Hvala za vaš čimprejšnji odgovor.” Predlagamo, da vprašanje pošljete po mejlu in po sms. Kontakti so: Služba za odnose z javnostmi SDS, e-mail: soj@sds.si, gsm: 040 464 456.”

 

 

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.