SPLETNE SKUPINE GLASUJEJO O DATUMU 2. VSESLOVENSKE VSTAJE

| 24/12/2012

vseslovenska-ljudska-vstajaSpletne skupnosti, ki soorganizirajo Vseslovensko ljudsko vstajo, so na svojih facebook profilih objavile glasovanje o tem, kdaj naj bo izvedena 2. vstaja. Kot možni datumi se pojavljajo četrtek, 10. januarja, petek, 11. januarja ali pa četrtek, 17. januarja. Zaenkrat je največ udeležencev za datum 1. vseslovenske ljudske vstaje podprlo 11. januar 2013.

Glasovanje zaenkrat poteka na spletnih straneh Janez Janša naj odstopi kot premier republike Slovenije, Kričač in Vseslovenska ljudska vstaja 21.12.2012.

Spletne strani so objavile tudi svoj prvi odziv na petkove demonstracije. “V petek smo dosegli prvo zmago! Živi in mrtvi (zombiji) smo pokazali, da mora Janez Janša oditi, takoj za njim pa celotna slovenska politična elita.”

Spletne strani so se odzvale tudi na policijsko oceno o številu protestnikov. “Ne nasedajte Gorenakovim ocenam o številu protestnikov. Vsi, ki smo bili tak, smo videli in doživeli: bilo naj se vsaj 10 tisoč, nekateri pa celo pravijo da nas je bilo še več!”

“Dokazali smo, da smo miroljubni in odločni!”

Protestne spletne strani so se odzvale tudi na sobotni Protestival: “Politična elita je že naslednji dan pokazala, da se nas boji. Celo Cankarjev dom so obdali z železno ograjo in specialci! Sram jih bodi, elito, ki jo je strah lastnega naroda!”

 

 

Rubrika: UPOR 2012

Komentiranje je zaključeno.