ŠE DRUGO PISMO DOLENJSKIH TERITORIALCEV: OD JANŠE ŠE DRUGIČ ZAHTEVAJO ODSTOP IN OBLIKOVANJE TEHNIČNE VLADE

| 13/09/2012

Potem ko je štirinajst nekdanjih dolenjskih teritorialcev konec avgusta avgusta letos od predsednika vlade Janeza Janše zahtevalo odstop, so svoj poziv včeraj v obliki odprtega pisma Janezu Janši ponovili. Poleg odstopa Janše predlagajo oblikovanje tehnične vlade, ki bo Slovenijo potegnila iz gospodarske in duhovne krize.

 

VSEBINA ODPRTEGA PISMA JANEZU JANŠI

Spoštovani gospod predsednik vlade Republike Slovenije!

Kot najbolj obveščenemu državljanu Republike Slovenije, gotovo niste spregledali pisma »Poziv slovenski javnosti – za Slovenijo gre«, izpod peresa skupine častnikov TO, pripadnikov Milice in prestopnikov iz JLA, ki smo se odločili, da se ponovno aktiviramo in s svojimi pobudami in predlogi skušamo potegniti našo državo iz težke ekonomske in moralne krize, v kateri smo se znašli po zaslugi politike, ki ji gre izključno samo za koristi ozkih političnih skupin, klanovsko plenjenje narodove substance in lastno promocijo.

Nismo zaskrbljeni samo zaradi negativnih ekonomskih in finančnih kazalcev, skrbi nas tudi stanje duha, ki vlada v naši deželi.

Vsakodnevne medijske informacije o nespoštovanju človekovih pravic in svoboščin, katastrofalnem bilančnem stanja bank, ugašanju nekoč cvetočih podjetij in posledično odpuščanju delavcev po tekočem traku so postali že nočna mora.

V našem prvem pozivu slovenski javnosti smo predlagali oblikovanje tehnične vlade, ki ne bo strankarska, ki bo zaustavila polarizacijo slovenske politične scene ter bolestne ambicije posameznikov in strank.

Za začetek bomo zadovoljni s prenehanjem vsesplošne stagnacije, postopno stabilizacijo razmer in začetnim okrevanjem, ki bo temeljilo na osnovi naših realnih zmogljivostih.

Neznanje, dekadenca političnih elit, pohlep in mafijsko plenjenje naše dežele nas je pripeljalo v položaj, da se upremo dosedanjemu načinu vodenja Slovenije in kot prvi korak, s katerim bi prekinili to kontinuiteto, zahtevamo oblikovanje tehnične vlade, ki jo bodo sestavljali najboljši strokovnjaki, ne glede na strankarsko pripadnost. Ne bomo ne prva in ne zadnja država, ki bo posegla po takšni rešitvi.

Ljudstvu bi dali jasen signal, da gre resnično za Slovenijo in njene državljane. Kot vojaki in policisti, čeprav večinoma že upokojeni, vemo, kaj je odgovornost in kaj sledi v primeru katastrofalnega vodenja in poveljevanja. Najbolj pogosta in učinkovita je šok terapija, zamenjava poveljniškega kadra.

Torej, gospod ministrski predsednik Janez Ivan Janša, pozivamo Vas in Vašo vlado k častnemu odstopu v korist državljanov in Slovenije, ki jo tako neizmerno ljubite.

Menimo, da ne delujete povezovalno, prav nasprotno, potencirate delitev na prave , oziroma naše in vaše, ter s tem samo še poglabljate splošno krizo in apatijo, ki pa se počasi že obrača v revolt nezadovoljnih državljanov.

Ali si res ne zaslužimo predsednika vlade, ki bo imel večinsko podporo ljudi, kateremu se ne bo treba udeleževati obravnav na sodiščih zaradi suma korupcije, omalovaževanja in žalitve sodnikov, ki ne bo imel vloženih toliko tožb proti različnim subjektom, da se to uglednemu politiku in predsedniku vlade ne spodobi več.

Slovenija kljub vašim nedvomnim zaslugam pri osamosvojitvi ni vaš plen, niti plen vaše stranke. Svoj odstop jemljite kot častno dejanje resnega in zrelega politika, ki mu je Slovenija pred osebnimi ambicijami. Že po zadnjih parlamentarnih volitvah niste resno vzeli opozorila volivcev, ki so vam in stranki podelili drugo mesto, daleč od tistih 50 procentov in plus.

Želimo si resnega , kredibilnega in kompetentnega predsednika vlade, ki bo znal združiti ves potencial in energijo za izhod iz krize.

Ne potrebujemo in se hkrati odpovedujemo politikom , ki nas razdvajajo, temveč bodo znali mobilizirati vse državljane Slovenije, ki želijo dobro naši domovini, hkrati pa se distancirati od »uspešnih orožarjev, poslovnežev in bankirjev«, ki že 20 let izčrpavajo in ropajo to, kar so mukoma in z odpovedovanjem ustvarile prejšnje generacije.

Še enkrat poudarjamo, da za nami ni nobenih »stričkov« v ozadju, s svojo glavo smo razmišljali leta 1991 in danes.

Ne dvomimo, da kot zaprisežen demokrat ne boste spoštovali predlogov civilne iniciative in omogočili, da potegnejo Slovenijo iz krize moralno neoporečni ljudje, ki niso bili akterji v različnih aferah in divjem plenjenju premoženja in niso stalni gostje medijskih rubrik »gospodarski kriminal in črna kronika«.

Naredite največ, kar lahko storite za Slovenijo, to je da odstopite in nam s tem omogočite, da čim prej pridemo iz krize in se vrnemo k tistim idejam, za katere smo se borili leta 1991.

Želimo vse dobro Sloveniji in ljudem v njej!

 

Pripadniki Teritorialne obrambe Dolenjske iz leta 1991 in prestopniki iz JLA

Janez Butara, upokojeni polk. SV

Remzo Skenderović, univ.dipl.prav.pom.pov.B-de

Rudolf Krošl,u.stotnik.

Janez Muhvič, u.major Brezovnik Ernest, u.polk.

Franc Medle, u.major

Boris Pogačar, dr. med.,kirurg,stotnik san.službe

Rafko Križman,prof.

Mitja Teropšič, upokojeni pk SV

Stane Jarm, u.praporščak

Jože Butara, u.p.polk.

Šuklje Anton, u.p.polk.

Miha Molan, višji inšp.policije

Ribič Jože, OZVVS

Darko Kastelic

 

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.