SDS ORGANIZIRA JAVNI SHOD SVOJIH ČLANOV NA DAN, KO JE PREDVIDENA 3. VSESLOVENSKA LJUDSKA VSTAJA

| 26/01/2013

zbor-za-republikoProtestni odbor Veslovenske ljudske vstaje je medijem sporočil, da so “iz zanesljivih virov znotraj stranke SDS dobili informacijo, da vrh stranke SDS pod krinko Zbora za republiko organizira javni shod svojega članstva na dan, ko bo potekala 3. vseslovenska ljudska vstaja. Shod bo potekal na Kongresnem trgu, se pravi na istem mestu, kot je predvidena tudi 3. vseslovenska ljudska vstaja. SDS prek svoje strankarske mreže organizira prihod svojih članov iz celotne Slovenije. Organizirali in plačali bodo avtobusne prevoze, zato da bi mobilizirali čim večje število privržencev. Shod bo sicer formalno potekal pod organizacijo Zbora za republiko.”

“SDS je namero po organizaciji shoda napovedal s svojim tvitom na dan 2. vseslovenske ljudske vstaja 11. januarja 2013. Datum shoda pa je bil določen v tem tednu. To pomeni, da so datum in lokacijo določili šele po tem, ko so spletne protestne skupine že izglasovale datum in lokacijo 3. vseslovenske ljudske vstaje.”

Protestni odbor ob tem izjavlja še naslednje:

“1. Janez Janša in ozek krog njegovih svetovalcev se je z organizacijo shoda na dan in na istem mestu, kjer so že predvidene ljudske demonstracije, odločil za napoved državljanske vojne proti lastnemu narodu. Napovedati tak shod svojih privržencev pomeni namerno izzivati spopad ljudi med seboj. Pomeni namerno izzivanje konflikta med navadnimi državljani, ki niso vzrok politične in moralne krize.

2. Janez Janša in ozek krog v vrhu stranke SDS skuša z izzivanjem konflikat ulicah ustvariti izredne razmere in na ta način legitimirati uvedbo izrednega stanja.

3. Člane in privržence SDS protestni odbor poziva, da s pritiskom na vrh svoje stranke prepreči napovedano državljansko vojno in da svojo voljo in prepričanja izražajo na način, ki ne bo spodbujal fizičnega konflikta med ljudmi.

4. Protestni odbor Vseslovenske ljudske vstaje poziva policijo, naj ne dovoli shoda Janševe stranke na ta dan in na tej lokaciji, saj bodo s tem dovolili, da pride do nevarnosti fizičnega konflikta med dvema skupinama ljudmi.

5. Protestni odbor Vseslovenske ljudske vstaje ob tem izraža prepričanje, da bodo državljanke in državljani protestniki, kot vedno do sedaj, tudi v teh razmerah ohranili državotvorno držo in da bomo še naprej z nenasilnim uporom dosegli svoj cilj, ki je v tem, da prisilimo nesposoben, skorumpiran in očitno tudi nevaren vrh slovenske politike k odstopu.

6. S svojim bojem se upiramo umetni delitvi naroda na leve in desne. Janšev shod je nov poskus poglabljanja tega umetnega konflikta. Še enkrat poudarjamo, da ljudsko gibanje ni gibanje levih proti desnim, ampak je gibanje naroda proti klientelizmu, korupciji in napačni ter nevarni politiki tako levih kot desnih slovenskih političnih elit.”

 

 

 

 

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.