RESMAN: ČE BI BIL NA MESTU GRILLA ALI KEKCA, BI VERJETNO ODSTOPIL

| 07/01/2013

andrej-resmanDanes smo objavili odziv petih svetnikov na naš zapis o tem, da je tudi novomeški SDS zgolj eden izmed obrazov strankokracije. Zgolj ena izmed mask, za katero se skriva novomeška politična elita, ki si samovoljno, klientelistično, velikokrat koruptivno in često tudi nepotistično že dvajset let deli stolčke v občinski sferi. Ker je bil odziv občinskih svetnikov nekoliko dvoumne, poleg tega pa v njem ni bilo zaznati dejanske obsodbe pogodbe med SDS in Muhičem iz leta 2006, smo za dodatna pojasnila zaprosili Andreja Resmana, enega izmed občinskih svetnikov iz vrst Slovenske demokratske stranke.

Ivan Grill, tedanji predsednik mestnega odbora SDS, je podpisal koalicijski sporazum z županskim kandidatom ZZD in SD. V njem sta se dogovorila, da bo SDS kadrirala na direktorska mesta Komunale Novo mesto in Zarje oziroma Ceroda in strokovne položaje v občinski upravi. Ali menite, da je tovrsten sporazum moralno, politično in pravno ustrezen?

Tak dogovor se mi zdi moralno, politično in pravno sporen. Obstaja pa dejstvo, da ta sporazum ni bil sproveden, razen direktorskega mesta v Komunali.

No, ta točka je bistvena, poleg tega pa je SDS dobil tudi direktorsko mesto v Knjižnici. Ali boste tovrstne sporazume podpisovali tovrstne sporazume?

Sam nisem podpisal nobenega dogovora do sedaj in tudi v bodoče nimam tega namena. Se pa distanciram od odločitev ostalih članov, ki so lahko drugačne.

Ali se vam ne zdi, da je s tem sporazumom iz leta 2006 kršeno ustavno načelo enakopravnosti, saj priviligira vse tiste, ki jih izbere SDS?

V primeru, da bi se izpolnile take zaveze, bi bilo gotovo kršeno ustavno načelo enakopravnosti.

No, take zaveze so se nedvomno izpolnile. Kako boste upravičili dejstvo, da nekdo, ki ni blizu stranki SDS (oziroma njenemu lokalnemu vodstvu), ni mogel uspeti na razpisu za direktorja Komunale/CeROD-a/Zarje ali za položaj v občinski upravi?

Za taka dejanja ni opravičila, vendar, kot sem odgovoril že pri prvem vprašanju, je bilo od vsega uresničeno samo mesto direktorja Komunale.

Ali je naključje, da je mesto direktoktorja Komunale Novo mesto zasedel ravno Bojan Kekec, mesto direktorice knjižnice pa ravno vaša tedanja članica?

Ni naključje, saj je imel Bojan Kekec podporo tako župana kot tudi velikega dela zaposlenih na Komunali (bil je zaposlenem na Komunali – celo na vodstvenem položaju). Glede mesta direktorice knjižnice pa nisem bil seznanjen do pred kratkim (prebral sem v Čuvarju). Nisem niti vedel, da je bila ali je še naš član.

Ali se vam ne zdi primerno, da bi tako g. Grill kot g. Kekec, zaradi politične higiene, nemudoma odstopila iz vseh svojih političnih položajev in s tem naredila zgled za etično ravnanje tudi v prihodnje?

Odločitve o odstopih so stvar posameznika. Če bi bil sam na njunem mestu bi razmislil in verjetno sprejel tako odločitev.

Rubrika: Diktafon, IZPOSTAVLJENO

Komentiranje je zaključeno.