RAZGLEDNA TOČKA NA KAPITELJSKI CERKVI BO POČAKALA NA BOLJŠE ČASE

| 12/06/2012

Pred nekaj leti je s strani občinskega svetnika Tomaža Levičarja prišla pobuda, da bi se v zvoniku Kapiteljske cerkve uredila razgledna točka. Pobudo je prevzel Zavod za turizem oziroma njegov direktor Ivo Kuljaj. Slednji nam je sporočil, da so sicer vsi vpleteni zelo zainteresirani, da bi prišlo do realizacije tega projekta, vendar zanj žal zaenkrat ni zagotovljenih potrebnih finančnih sredstev.

Kot je pojasnil Kuljaj, je Zavod za turizem pobudo naslovil na župnijo Novo mesto, ki upravlja s stavbo novomeškega kapitlja oziroma s cerkvijo sv. Nikolaja, kot se objektu uradno reče. Dr. Silvester Fabijan, stolni župnik, je na pobudo reagiral pritrdilno, vendar hkrati sporočil, da župnija za izvedbo projekta nima finančnih sredstev.

Ker na Mestni občini Novo mesto trenutno kot glavne prioritete v urejanju mestnega jedra vidijo v ureditvi tržnice in Glavnega trga, bo morala ureditev razgledne točke na Kapitlju počakati na boljše čase. „Za Zavod za turizem je ta zgodba vsekakor aktualna in jo bomo skušali realizirati brž, ko se bo pokazala kakšna prava priložnost,“ še dodaja Ivo Kuljaj.

Oznake: , , ,

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.