“PROTEST PROTI POLICIJSKI DRŽAVI JANŠA-BRATUŠEK-VIRANT-GORENAKOVE KOALICIJE”

| 05/09/2013

ograje-pred-dz“Danes smo z začudenjem sprejeli dejstvo, da se je policijski minister Virant znova odločil na isto mesto postaviti ograje pred državnim zborom in pred vlado. In to ne glede na dejstvo, da že od 21. decembra 2012 ni bilo nikakršnih resnejših kršitev javnega reda in miru in da so vsi protesti potekali mirno in brez nasilja – če seveda odštejemo nepotrebna policijska zasliševanja in aretacije ljudi, ki so se udeleževali protestov,” so v današnjem sporočilu za javnsot zapisali v Gibanju VLV.

“To je tudi groba kršitev obljube Alenke Bratušek, da ograj pred državnim zborom ne bo več,” opozarjajo.

“Policijski minister se, glede na poročila s terena, pripravlja tudi na to, da bo zaprl dostop do poslopja vlade in na ta način kršil željo protestnikov, ki so izrazili namero, da bodo svoje nasprotovanje izrazili pred pisarnami tistih, ki so najbolj odgovorni za stanje v državi.

Gibanje VLV tovrstno prakso označuje za grobo kršitev ustavne pravice do javnega zborovanja. Očitno to spet postaja vlada Vinka Gorenaka! Gre za izzivanje državljanov protestnikov in ustvarja nov nepotreben konflikt med protestniki in policisti.

Viranta pozivamo, da naj takoj izda ukaz o umiku ograj izpred državnega zbora in izpred vlade.

Pozivamo vse državljanke in državljane, vse udeležence današnjega shoda, da na današnjem protestu odločno izrazimo nasprotovanje ne samo korupciji v političnih strankah, ampak tudi policijski državi, ki jo ustvarja Janšek-Bratušek-Virant-Gorenakova policijska koalicija!”

ograje-2

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.