DANES OB 16. URI V ŽIVO: 16. SEJA OBČINSKEGA SVETA MESTNE OBČINE NOVO MESTO

| 12/07/2012

Danes ob 16. uri se bo začel direktni prenos iz Rotovža, kjer bo potekala 16. seja občinskega sveta Mestne občine Novo mesto.

Na dnevnem redu bo tudi poročilo o najbolj vroči temi ta hip: odpoved sodelovanja Mestne občine Novo mesto pri organizaciji evropskega prvenstva v košarki leta 2013 in zaustavitev gradnje športne dvorane Portoval.

Poleg razprave o tej temi je zanimivo razpravo pričakovati tudi pri nekaterih drugih temah. Občinski svetniki bodo namreč govorili tudi o izvrševanju proračuna v letošnjem letu in razpravljali tudi o rebalansu tega ključnega dokumenta za delovanje občine.
Zanimivo bo opazovati tudi, kako se bo razpletla razprava o spremembi odloka o turistični taksi in spremembi odloka o ureditvi cestnega prometa, ki ju je vložil Gregor Macedoni in skupina svetnikov. Z omenjenima odlokoma želi Macedoni omogočiti študentom, ki živijo v mestnem jedru s tem, da jim omogoči nakup parkirne dovolilnice pod pogoji, ki jih imajo „redni“ stanovalci. Župan in občinska uprava sta namreč na dveh prejšnjih sejah poskusila zaobiti odločitev občinskega sveta, ki jima je naložil, da pripravita podoben odlok, kot ga je sedaj vložil Macedoni. Ob tem je župan Macedonija celo obtožil, da se za študente zavzema, ker je med ustanovitelji Zavoda Situla, v katerem je nastanjena večina omenjenih študentov.
Vroče bi znalo biti tudi pri obravnavi poročila nadzornega odbora, ki obravnava domnevno sporen najem prostorov za Razvojno izobraževalni center Novo mesto na Topliški ulici. Številni svetniki so namreč več mesecev opozarjali, da gre za izjemno netransparenten najem, pri katerem naj bi prišlo do oškodovanja občinskega proračuna.
Svetniki bodo obravnavali tudi zapisnik zbora krajanov Krajevne skupnosti Ločna Mačkovec, na katerem so krajani sprejeli sklep, da pod nobenim pogojem ne dovolijo umestitve hitre tranzitne ceste (3. razvojne osi) v območje Krajevne skupnosti Ločna Mačkovec.

Povezava na dnevni red:

Zapisnik seje:

 

 

Oznake: ,

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.