POPLAVE V BOSNI: ZBIRNA TOČKA POMOČI – AVTONOMNA CONA SOKOLSKI DOM

| 17/05/2014

Aktivistke in aktivisti Avtonomne cone, ki deluje v Sokolskem domu v Novem mestu, so se bliskovito organizirali in že zbirajo pomoč za ogrožene prebivalce Bosne. Vse, ki želite pomagati, pozivajo, da prinesete vse stvari, ki so nujne za preživetje, na zbirno mesto.

Zbirno mesto je v Sokolskem domu, Sokolska ulica v Novem mestu. Zbirajo hrano (tako, ki je primerna za transport in ne hitro pokvarljivo), obleke, odeje ter vse, kar je nujno za preživetje.

“Organizirali smo se, ker smo ugotovili, da v Bosni potrebujejo hitro in učinkovito pomoč. Nimajo časa za birokratske ovire, ki pestijo nekatere. Pozivamo vse Novomeščanke in Novomščane, da pomagajo. Pristojne inštitucije prosimo, da nam omogočijo, da pomoč pride v prave roke,” so povedali aktivistke in akitivisti.

“Odziv ljudi je fenomenalen. V nekaj urah smo zbrali veliko prepotrebne hrane in drugih stvari,” pravijo “sokolci”, ki so zadovoljni s solidarnostjo, ki so jo izkazali Novomeščani in Novomeščanke.

Skorajda vsako minute se pred Sokolskim domom ustavi avto s pomočjo.

Ekipo sestavljajo umetniki, kulturniki, aktivisti, ki so pred nekaj leti zasedli prazni Sokolski dom. Organizirali so že številne akcije, tudi dobrodelne. Zadnja odmevna je bil Tripitih brez meja.  Več kot mesec dni so trije novomeški slikarji ustvarjali slikarski projekt. 12. maja so na dobrodelni dražbi sliko prodali za 3000 evrov, ki so jih podarili socialno ogroženi družini iz Novega mesta.

Mimogrede, nič ne bo narobe, če kakšne sendviče in sok prinesete tudi za same zbiralce pomoči, saj je bilo pri našem obisku očitno, da so na sebe povsem pozabili.  bosna-poplave-zbiranje-pomoci-novo-mesto_2_resize bosna-poplave-zbiranje-pomoci-novo-mesto_4_resize bosna-poplave-zbiranje-pomoci-novo-mesto_5_resize

bosna-poplave-zbiranje-pomoci-novo-mesto_3_resizebosna-poplave-zbiranje-pomoci-novo-mesto_4_resize

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.