POKVARJEN PARKET NA GLAVNEM TRGU

| 19/07/2012

Velika so tista mesta, ki jim ni vseeno za majhne stvari. Novo mesto, kot kaže, ni ravno veliko mesto, vendar ne le zaradi svojih fizičnih dimenzij, ampak predvsem zaradi odnosa do teh drobnih stvari. Značilen primer naše majhnosti sta dve „napakici“ na ulicah Glavnega trga.

Na pločniku pred trgovino Forma je počila že tako ali tako slabo improvizirana plomba. Stanje je nespremenjeno že več mesecev. Pred čajarno Krojač pa so se – prav tako že pred meseci – udrle rešetke nad kanalom za odvodnjavanje meteorne vode.

Da ne bomo preveč estetsko pikolovski – konec koncev bi se lahko našli ljudje, ki bi trdili, da tovrstne drobnjarije sploh niso grde, ampak da gre za zanimivost, lokalno posebnost, turistično atrakcijo. Že, že, a problem je v tem, da so te luknje konec koncev lahko tudi nevarne. Izpahne se gleženj kakšnega v mestne lepotice zagledanega pešca ali pa se na glavo prevrne nič hudega sluteči kolesar.

Kdo skrbi za ulice Glavnega trga? Kateri predsednik katere krajevne skupnosti bodisi zaman trka na napačna vrata ali pa sploh ne ve, kaj se dogaja v njegovem rajonu? Kateremu gradbincu morda za prazen nič plačujemo koncesije? V katero občino sploh spada novomeški Glavni trg? Čuvar ne bo odnehal, dokler ne ugotovimo, kdo in zakaj ne opravi svoje dolžnosti in končno ne popravi vsaj tega dela parketa Glavnega trga. Ali pa se bo problem čudežno rešil, še preden bomo sprožili uradno preiskavo? Spremljajte rubriko Šlamp in izvedeli boste, kako se bo razpletla ta čudna, a vendar tako tipična novomeška zgodba.

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Šlamp

Komentiranje je zaključeno.