POGOVOR Z ŽUPANOM MUHIČEM: POGODBO PODPISAL, A NI VELJAVNA, Z NJO NIČ NAROBE, A Z NJENO REALIZACIJO NIMAM NIČ

| 27/11/2012

Alojzij Muhič, novomeški župan, je danes potrdil, da sta z Alojzom Turkom podpisala dogovor o kadrovski delitvi stolčkov občinski sferi. Hkrati je ponovil, da je ta pogodba zanj neveljavna, saj ni bila verificirana v organih Zveze za Dolenjsko. Obenem vztraja pri tem, da tovrstno dogovarjanje ni sporna, hkrati pa zavrača, da bi on sam kakor koli sodeloval pri njenem polnem uresničenju. Odgovarjal je tudi na druga aktualna vprašanja. Pogovor objavljamo v celoti.

Župan Muhič, na začetku, ali lahko pojasnite, ali ste dejansko podpisali sporazum z Alojzem Turkom, ki je bil razkrit v medijih, ali ne? Zato da to dokončno razjasnimo.

Alojzij Muhič: Ta dogovor je bil podpisan med predsednikoma strank, Zvezo za Dolenjsko in Slovensko ljudsko stranko. (To sta Alojzij Muhič in Alojz Turk, op. p.). V pogodbi je tudi izrecno napisano, da mora pogodbo verificirati izvršilni odbor. Sam nisem čutil potrebe, da pogodbo verificiram in ta pogodba je zame neveljavna. Poudariti pa želim tole: Kako si zamišljate vodenje neke občine, ne da bi se predhodno izoblikovala podpora, sodelovanje ali kadrovska zasedba, če se ne bi o tem pogovarjali pred volitvami. Ko pa me obsojate koruptivnega dejanja, kar podkrepite tudi z mnenjem dr. Pirnata, ki ga zelo spoštujem, pa smatram, da je koruptivno dejanje takrat, ko nekomu omogočiš, da se okoristi ali ko se sam okoristiš. Sam se nisem z ničemer okoristil, niti prej ne, niti sedaj ko sem župan niti se nikoli ne bom. Zato se čutim nekako užaljenega, ko me obsojate, da sem nepošten. Bil sem pošten in ostal bom do konca mandata pošten. V tem pogledu si ne dovolim takih obtoževanj, kot ste jih izpeljali preko medijev.

Ta pogodba se vam torej ne zdi kakor koli sporna, če vas prav razumem?

Pogodba se mi ne zdi nič sporna. Pogovarjal sem se z njim in tudi z ostalimi, ki so me želeli podpreti oziroma sem pričakoval njihovo podporo. Nisem pa z nikomer drugim kot z njim sklepal nobenih dogovorov, razen z gospodom Turkom. Dejstvo pa je, da smo na koncu, po volitvah podpisali koalicijski dogovor vseh strank, ki pa je javnega značaja in ste ga že dobili.

No, ta pogodba, o kateri govorite, ni javnega značaja in že dve leti prosimo Boruta Novaka iz Zveze za Dolenjsko, da nam jo pošlje, pa je ne dobimo. A vprašal bi vas nekaj drugega. Ta pogodba z g. Turkom, za katero pravite, da je neveljavna, je bila v celoti uresničena. Gospa Jožica Fabjan je dobila službo na Komunali Novo mesto, SLS je dobila mesto direktorja v Zarji, vsi kadri SLS so ohranili položaje, ki so jih prej zasedali, npr. g. Turk na CeRODU. Edina dva, ki sta izgubila službo, sta bila Kekec in Perhaj, ki politično nista bila več primerna. A je torej politična primernost postala kriterij vašega kadrovanja?

Vprašajte se, kako so bili imenovani na ta mesta in ali sem bil jaz član teh komisij, sem jaz pripravljal razpisne pogoje. To so pripravljale ustrezne komisije in odbori in so pač izbrali tistega, za katerega so smatrali, da je ustrezen za zasedbo tega delovnega mesta. Jaz nisem nikoli vplival na kadrovski izbor in se s tem sploh ne želim več obremenjevati.

Ampak pogodba je bila uresničena in vi ste se s to pogodbo zavezali, da boste uveljavili svoj vpliv za njeno uresničitev.

… Kar zadeva Jožico Fabjan Ona je bila diskreditirana leta 2004. Oproščena je bila vseh obtožb. Dobila je tožba in država ji bo plačala odškodnino. A ni pošteno, da se vrne na mesto, s katerega je bila odstranjena. A ni pošteno, da se vrne, če ni bila nič kriva in da se jo rehabilitira, če ni bila nič kriva? Ali ga je potrebno dokončno zatolči in ubiti. Malo pa moramo biti ljudje, ne pa živali eden do drugega …

Tudi g. Tošič ravnokar oproščen in tudi Tošič bo lahko tožil državo in prejel odškodnino… Ampak nekaj drugega – koliko delovnih mest in funkcij pa ste še razdelili koalicijskih partnerjem?

Jaz jih nisem delil, gospod.

Ste jih obljubil?

Nobenega nisem obljubil. Okrog tega sploh nočem niti govoriti.

Ampak Igor Perhaj je denimo, leta 2010 dejal, ko se je prijavljal na mesto direktorja Gasilsko reševalnega centra, da ste mu vi rekli, da je to delovno mesto rezervirano za Socialne demokrate. Se pravi, da on, čeprav je bil predhodno dvakrat že imenovan na to delovno mesto, kar naenkrat ni bil več primeren za to imenovanje. Ali ste se to uskladili z gospodom Kovačičem?

Gospod Perhaj nikoli ni bil pri meni. Točno veste, da mi je že na polovici mandata obrnil hrbet. In po tistem se nisva nikoli pogovarjala. Je pa res, da je Gasilsko reševalni center – čeprav se jaz o tem nisem z nikomer dogovarjal – že od vsega začetka, že od osamosvojitve naprej, bilo rezervirano za takratno Združeno listo.

Gospod župan, ali lahko vi pogledate občanu v oči, in mu rečete: Ti ne moreš postati direktor Gasilsko reševalnega centra, čeprav si brezposelen, čeprav nimaš denarja in sicer zato, ker nisi član Socialnih demokratov in ker je tako že od osamosvojitve naprej? In jaz kot župan nimam nobene moči, da bi to spremenil!

Ste pogledal, kdo je izbiral direktorja? Nisem ga jaz izbiral niti nisem jaz dajal napotkov. Zakaj to leti name? Zato ker sem župan?

Da, zato, ker ste župan, zato ker ste predsednik najmočnejše koalicijske stranke in ker imate vpliv na ljudi, ki o tem odločajo. Zato vas sprašujemo!

(tišina) … (Oglasi se Judita Pirc, vodja županovih odnosov z javnostmi) Ravno vpliva na te komisije župan nima. Saj bi sicer bil župan član vsake komisije …

Nismo otroci, stari tri leta…. tovrstna pojasnila lahko govorite v vrtcu … Imamo župana, ki ima koalicijo, ki ima občinski svet, ki ima koalicijo, ki ima vpliv na ljudi, ki o tem odločajo. Če pa nima vpliva na te ljudi, potem pa najbrž ni več župan?

Judita Pirc: Iskreno bom povedala, niso kadrovske zadeve tiste, ki jih župan prioritetno rešuje. In te stvari gredo mimo župana. Največ se še vi z njimi ukvarjate …

Pojdimo naprej, imamo še druge teme. V vašem mandatu je bilo kar nekaj afer, RIC, Zarja in Športna dvorana itd. Sami pravite, da niste odgovorni za te afere oziroma sporne zadeve. Pa lahko to trdite tudi za svoje sodelavce? Koliko imate dejansko nadzora nad njihovim delom?

Poglejte, čutim se objektivno odgovornega, pred to odgovornostjo nikoli ne bežim. Če začneva z zadnjim vprašanjem, športno dvorano. O domnevnem zapravljanju denarja. A ste še kdaj začeli zidati hišo na zemljišču, katerega lastniki niste? To si lahko Romi privoščijo, ne pa občina. Najprej smo torej morali kupiti zemljišče. In tukaj bo enkrat dvorana stala. Vemo, da smo naročili projekte in dokumentacijo, ampak osnovni pogoj za začetek gradnje je gradbeno dovoljenje. In gradbeno dovoljenje je pogoj, da lahko štartamo na sredstva izven občinskega proračuna. Ljudje, ki so delali na tem projektu, so delali stoprocentno. Da pa nismo dobili gradbenega dovoljenja v roku, ki je bil pogoj za pridobitev sredstev za evropsko prvenstvo v košarki, to je pa drug moment, ki je izbil na plano v samem postopku pridobivanja dovoljenja. V tem pogledu se ni dalo pohiteti.

Glede najema prostora za RIC. Točno poznate sklepe občinskega sveta v zvezi s tem najemom. Zato sem zahteval, da se natančno preuči zadeva. Zakaj je prišlo do takih pogodb? Zakaj je prišlo do nerazumnih pogodbo – to bomo predstavili na naslednji seji občinskega sveta. Svoje delo je opravil tudi nadzorni odbor kakor tudi naša revizijska komisija in o tem bomo podali zelo jasno in eksaktno poročilo. Ne vem, kakšna afera in korupcija je v tem pogledu. Občinska uprava dela dobro, razumljivo pa je, da kdor dela, tudi greši. Tiste stvari, ki so bile zgrešene, bomo razčistili. Ne bom pa komentiral natolcevanj in iskanja političnih točk, ki diskreditirajo tako mene kot Zvezo za Dolenjsko. Mi imamo zelo jasne cilje in vizijo. Te bomo pripeljali do tiste točke, ki je v tem času uresničljiva. V naslednjem mesecu bom sklical tiskovno konferenco, na kateri bom predstavil, kaj smo naredili, kaj nismo naredili, kdo je za kaj odgovoren in zelo jasno bomo povedali,kaj bomo naredili do konca mandata! V tej zgodbi želim ostati čist in ponosen na to,kar sem kot župan počel osem let. V kolikor me seveda ne bo zdravje izdalo.

Kako komentirate očitek torej o nezakonitem političnem kadrovanju?

Ne vem, kdo je s kom trgoval. To mi ni jasno, kdo govori o trgovanju in kakšno trgovanje je tukaj bilo.

Danes so opozicijski svetniki predlagali nekaj sklepov. In sicer da se obsodi politično trgovanje z zaposlitvami, da vsi, ki se jim dokaže kazniva dejanja odstopijo, da morate vsi, ki ste vpleteni, sodelovati z organi itd. Kako to komentirate?

Sklepo sicer še ne poznam, prvič slišim za njih, so pa legitimni. Dejstvo je, da sem zelo vesel, da smo v tem mandatu zmanjšali število zaposlenih za deset ljudi. 42 odhodov, 32 novozaposlenih. Rezultati so jasni,v naslednjem letu pa se bo to še nadaljevalo. Tukaj prispevamo k zmanjšanju stroškov. Cilj je, da zmanjšamo število ljudi in obenem izpolnimo vse cilje.

Ali lahko komentirate še informacijo o ustanovitvi novomeškega investicijskega holdinga?

Zakon od nas zahteva, da občina prevzame investicijska vlaganja. Iz tega naslova so začeli pripravljati dokumente in analizirati situacijo. Kaj lahko skupaj naredimo, da bi privarčevali, da bi imeli enotno politiko investicij. Trenutno imamo na občini investicijski oddelek, ki skrbi za zavode, šole in vrtce. Komunalno infrastrukturo – sicer ne vso – pa še vedno vodijo na Komunali in CeROD. V tem pogledu gre samo za to, da se uskladimo z zakonodajo. Sicer pa sploh ne vem, od kod ta beseda holding. Holding ima Ljubljana, Celje, Maribor. Jaz razmišljam o tem, da bi bil to nek oddelek, neka služba, ki bi združila investicije, ki bi imela možnost pridobivanja sredstev. Zato da bi se investicije peljale bolj racionalno in bolj učinkovito kot v preteklost. Sedaj je iz tega nastala fama …

Toda omenja se vaša hči, ki naj bi prevzela vodenje tega?

Mojca hči ima vse reference, ki jih mora imeti za zasedbo tega delovnega mesta. Ona je bila imenovana za vodjo službe za investicije, nihče pa nikoli ni postavljal nikakršnih kadrovskih načrtov glede vodenja tega holdinga ali te službe. Tako v tem trenutku je. Nobenih skrivalnic ni in nobenih zgodb.

Ustanovitev holdinga bi pomenila kar nekaj sprememb v delu Komunale. Ali ste se o tem kaj pogovarjali z ostalimi občinami?

Poglejte, dragi kolegi. Ostale občine nas niso niti slučjano vprašali, ali lahko sami vodijo investicije ali ne. In vsi vodijo investicije samostojno, Žužemberk, Straža in Dolenjske Toplice ali Šentjernej. Občasno pa se vsi poslužujejo tudi službe na Komunali. In čigavo breme je sedaj to? To je breme Mestne občine Novo mesto. In zakaj bi bilo tako? Naj vsak poskrbi zase. Mi smo bili pripravljeni določeno število ljudi vzeti v to službo, ki bi po novem vodila investicije. V drugih občinah niso nič spraševali, ali ima Komunala, potem ko so oni šli na svoje kaj viška delovne sile. Enostavno so izginili, ni jih bilo. Potem pa slišim komentarje določenih županov … kdo je pa mene kaj vprašal. Nikoli me ni nihče nič vprašal.

Pri vsej zgodbi gre za racionalizacijo določenih službo, nobenih novih zaposlitev ne bo.

Oznake:

Rubrika: Diktafon, IZPOSTAVLJENO

Komentarji (301)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. carbunkle truckwhite | 30/05/2014
 2. sam waltonman | 11/06/2014
 3. cheap viagra or cialis | 19/06/2014
 4. click here for more information | 19/06/2014
 5. pharmacie andorre cialis | 20/06/2014
 6. iherb discount code | 20/06/2014
 7. somanabolic muscle maximizer | 20/06/2014
 8. goldenballdarshan wallpapers | 21/06/2014
 9. highline residences at tiong bahru | 22/06/2014
 10. Check Out This Site | 23/06/2014
 11. URL | 23/06/2014
 12. Friv Games | 25/06/2014
 13. buy cialis | 26/06/2014
 14. cialis paris | 27/06/2014
 15. acheter cialis 20mg | 28/06/2014
 16. tips to end premature ejaculation | 28/06/2014
 17. Marketing Tools | 29/06/2014
 18. cialis vente en france | 01/07/2014
 19. fuck buddy in | 01/07/2014
 20. Lose Weight | 02/07/2014
 21. Advogado familia | 03/07/2014
 22. company logo design | 04/07/2014
 23. aftermarket gauges | 05/07/2014
 24. vente cialis 5mg | 05/07/2014
 25. male enhancements | 06/07/2014
 26. rebelmouse.com/somanabolicmusclemaximizerrr | 06/07/2014
 27. Contact dermatitis ointment | 07/07/2014
 28. capture his heart | 07/07/2014
 29. licence seo mulhouse | 07/07/2014
 30. iherb coupon codes | 08/07/2014
 31. iherb coupons | 08/07/2014
 32. Business | 09/07/2014
 33. workout obsession | 09/07/2014
 34. iherb coupon code | 09/07/2014
 35. iherb coupons | 10/07/2014
 36. cialis bas prix | 10/07/2014
 37. Camp | 10/07/2014
 38. dla dziecikolorowanki | 10/07/2014
 39. mark cobb | 11/07/2014
 40. Tech | 11/07/2014
 41. nokia pc suite x6 | 11/07/2014
 42. Process Servers in Chicago | 12/07/2014
 43. Diindolylmethane | 12/07/2014
 44. cialis ou acheter | 12/07/2014
 45. Clothing | 12/07/2014
 46. alkaline water ionizers | 13/07/2014
 47. was ist kratom | 15/07/2014
 48. Slotomania Free Coins For Iphone | 15/07/2014
 49. Financial | 15/07/2014
 50. corals at keppel bay | 16/07/2014
 51. Download Pakistani Songs | 16/07/2014
 52. Coaching | 16/07/2014
 53. airspace | 16/07/2014
 54. Naperville IL Real Estate | 17/07/2014
 55. UK match free bet | 17/07/2014
 56. Core Products | 17/07/2014
 57. LINK M88 | 17/07/2014
 58. Impeach President | 18/07/2014
 59. click here to investigate | 18/07/2014
 60. air duct cleaning 77018 | 18/07/2014
 61. kangen water machine | 18/07/2014
 62. all inclusive resorts cancun | 18/07/2014
 63. top 10 protein powder | 18/07/2014
 64. cialis 2 5mg | 19/07/2014
 65. muscle gaining secrets 2.0 | 19/07/2014
 66. forum | 19/07/2014
 67. how do you fix premature ejaculation | 19/07/2014
 68. gooseneck trailers | 21/07/2014
 69. best deals travel | 21/07/2014
 70. best payday loans in las vegas | 21/07/2014
 71. how to get videos on vevo | 21/07/2014
 72. bodybuilding cookbook | 22/07/2014
 73. Party Store | 22/07/2014
 74. apps for babies | 23/07/2014
 75. courier insurance quotes | 23/07/2014
 76. kangen alkaline water | 23/07/2014
 77. best fat loss supplements | 23/07/2014
 78. Fotograf Torun | 23/07/2014
 79. Madimo | 23/07/2014
 80. rozliczanie podatku z niemiec | 24/07/2014
 81. odwolanie od decyzji | 24/07/2014
 82. projekty kanalizacyjne | 24/07/2014
 83. product liability attorney atlanta | 24/07/2014
 84. achat cialis gГ©nГ©rique | 25/07/2014
 85. Bail in California | 25/07/2014
 86. Crotchless Knickers | 25/07/2014
 87. M88 | 25/07/2014
 88. slot machines us | 25/07/2014
 89. Nutrilite Mutilvitamins | 25/07/2014
 90. Slotomania Free Coins 2013 | 25/07/2014
 91. elo boosting | 27/07/2014
 92. kasinospel | 27/07/2014
 93. potatoes au gratin cheddar | 27/07/2014
 94. Taxi | 27/07/2014
 95. Number plates | 27/07/2014
 96. Number Plates | 27/07/2014
 97. fajsdgjfashdjfaksjdhkfa | 28/07/2014
 98. Exclusive shirts | 28/07/2014
 99. online gaming | 28/07/2014
 100. water ionizer reviews | 29/07/2014
 101. best remodelers in Dallas | 29/07/2014
 102. can viagra help with premature ejaculation | 29/07/2014
 103. betrayal | 29/07/2014
 104. medical billing software | 29/07/2014
 105. meble dla szkól | 30/07/2014
 106. hurtownia bizuterii sztucznej | 30/07/2014
 107. alkaline water | 30/07/2014
 108. how to overcome delayed ejaculation | 30/07/2014
 109. Finance | 30/07/2014
 110. przewóz osób warszawa | 30/07/2014
 111. Girls' Athletic Shoes | 30/07/2014
 112. chicken coop ideas | 31/07/2014
 113. free credit score gov | 31/07/2014
 114. home & garden | 01/08/2014
 115. filing bankruptcy chapter 7 | 01/08/2014
 116. watch dogs trainer pc | 01/08/2014
 117. natural pills for premature ejaculation | 01/08/2014
 118. News | 01/08/2014
 119. congratuations | 01/08/2014
 120. Low-budget Shopping Online | 02/08/2014
 121. This Site | 02/08/2014
 122. Click This Link | 02/08/2014
 123. McDonalds Jobs | 03/08/2014
 124. teeth whitening products | 03/08/2014
 125. Indian food catering | 03/08/2014
 126. gogol spain | 03/08/2014
 127. link | 03/08/2014
 128. important source | 04/08/2014
 129. daily news | 04/08/2014
 130. learn this here now | 04/08/2014
 131. useful content | 04/08/2014
 132. cardigan wanita | 05/08/2014
 133. DHA | 05/08/2014
 134. order levitra | 05/08/2014
 135. download expendables 3 theme song | 05/08/2014
 136. download film expendables 3 indowebster | 05/08/2014
 137. buy electronic cigarette | 05/08/2014
 138. why not check here | 05/08/2014
 139. adsense site | 06/08/2014
 140. Inspiration | 06/08/2014
 141. download english The Expendables 3 free | 06/08/2014
 142. Puppy Separation Anxiety | 06/08/2014
 143. latest hindi The Expendables 3 download | 06/08/2014
 144. check out the post right here | 06/08/2014
 145. dentists in the woodlands | 06/08/2014
 146. online email video marketing | 07/08/2014
 147. download The Expendables 3 online | 07/08/2014
 148. free download The Expendables 3 | 07/08/2014
 149. You Can Look Here | 07/08/2014
 150. how to download The Expendables 3 | 07/08/2014
 151. sugar free fudge brownies | 07/08/2014
 152. download The Expendables 3 online free | 08/08/2014
 153. check my reference | 08/08/2014
 154. best grand canyon tours | 08/08/2014
 155. Business Advertising | 08/08/2014
 156. roll roys | 08/08/2014
 157. buy printer online | 09/08/2014
 158. why not payday loans uk | 09/08/2014
 159. boligindretning | 09/08/2014
 160. boligindretning | 09/08/2014
 161. watch The Expendables 3 | 09/08/2014
 162. szczoteczka soniczna | 09/08/2014
 163. marketing companies | 10/08/2014
 164. chapter 13 | 10/08/2014
 165. chapter 13 | 10/08/2014
 166. healthcare system | 10/08/2014
 167. follow | 11/08/2014
 168. Buy best vibration machine | 11/08/2014
 169. Football quotes | 11/08/2014
 170. boligindretning | 11/08/2014
 171. seo service | 11/08/2014
 172. Computer Fix | 11/08/2014
 173. Designer with trade discount | 12/08/2014
 174. cialis 5 mg effetti collaterali | 12/08/2014
 175. Chicago burglary attorney | 12/08/2014
 176. los angeles canvas prints | 13/08/2014
 177. water ionizer | 13/08/2014
 178. paddle hair brush | 13/08/2014
 179. paleo recipe book | 13/08/2014
 180. buy website content | 14/08/2014
 181. buy instagram likes for multiple pictures | 14/08/2014
 182. anxiety and premature ejaculation | 14/08/2014
 183. funny commercials | 14/08/2014
 184. zaimo | 14/08/2014
 185. parking pyrzowice | 14/08/2014
 186. hausmeisterdienst münchen | 14/08/2014
 187. kantor online | 14/08/2014
 188. m88 | 15/08/2014
 189. paleo recipe book | 15/08/2014
 190. the lovelady center | 16/08/2014
 191. trappen op maat | 16/08/2014
 192. the lovelady center | 16/08/2014
 193. cialis durata | 16/08/2014
 194. the sentimental | 16/08/2014
 195. eshisha pen | 17/08/2014
 196. Making Money | 17/08/2014
 197. designer | 17/08/2014
 198. Water Heater Repair Denver | 17/08/2014
 199. vidoes humor | 18/08/2014
 200. printing services leicester | 18/08/2014
 201. скачать бесплатно индийский Неудержимые | 18/08/2014
 202. minoxidil | 18/08/2014
 203. paypal pro gateway | 18/08/2014
 204. ??δ?? | 18/08/2014
 205. how to last longer in bed sexually | 18/08/2014
 206. how to catch a cheating girlfriend | 18/08/2014
 207. luftaufnahme | 19/08/2014
 208. Deals | 19/08/2014
 209. sua may giat | 19/08/2014
 210. Discount codes | 19/08/2014
 211. click here | 20/08/2014
 212. indian hairstyle | 20/08/2014
 213. game | 21/08/2014
 214. Dating Love | 21/08/2014
 215. Caribbean travel tips | 21/08/2014
 216. Brasil | 21/08/2014
 217. cigars switzerland | 22/08/2014
 218. New Songs | 22/08/2014
 219. delicious south indian sg reviews | 22/08/2014
 220. escorts in london | 22/08/2014
 221. Home Business | 22/08/2014
 222. Shop for 14k Yellow Gold .90 mm Round Snake Chain 10 Inch on sale at JewelBerries. | 23/08/2014
 223. ?ατ???? στ? ???µÎ±??α | 23/08/2014
 224. drinks para crian?as brasilia | 23/08/2014
 225. buy cuban cigars online | 23/08/2014
 226. Learn Video Production | 23/08/2014
 227. Lookup by Phone | 23/08/2014
 228. GreenSmoke review | 23/08/2014
 229. why am i so lonely | 24/08/2014
 230. instagram users search engine | 24/08/2014
 231. cialis dove acquistare | 25/08/2014
 232. DC locksmith | 25/08/2014
 233. kargo | 25/08/2014
 234. sacred geometry | 26/08/2014
 235. YEPI 2 | 26/08/2014
 236. Countertop Installation | 26/08/2014
 237. shakeology review weight loss | 27/08/2014
 238. used cars in chicago | 28/08/2014
 239. Which Type of Mortgage Loan is Better? | 29/08/2014
 240. volkswagen microbus | 29/08/2014
 241. scentsy scam | 29/08/2014
 242. optometrist in tucson | 29/08/2014
 243. cialise medicaments | 31/08/2014
 244. pest control houston | 01/09/2014
 245. IT Support | 01/09/2014
 246. bee wild pest control | 01/09/2014
 247. poultry meat | 01/09/2014
 248. homemade italian sausage | 01/09/2014
 249. koszt sms | 01/09/2014
 250. www.sal-trans.net.pl | 01/09/2014
 251. fryzjerstwo | 01/09/2014
 252. Cialis | 02/09/2014
 253. how long do people last in bed | 02/09/2014
 254. Service Providers | 02/09/2014
 255. skup aut | 02/09/2014
 256. projektowanie stron www lódz | 02/09/2014
 257. m?s informaci?n | 02/09/2014
 258. freehold express | 02/09/2014
 259. soccer | 03/09/2014
 260. emotional intelligence training | 03/09/2014
 261. Bransjer | 04/09/2014
 262. Home Doing Online Jobs | 04/09/2014
 263. send homeopathic medicine to usa | 04/09/2014
 264. Sports Cards | 04/09/2014
 265. dalaman transfers | 04/09/2014
 266. click for review | 05/09/2014
 267. xlovecam generator | 05/09/2014
 268. emotional intelligence training | 06/09/2014
 269. emotional intelligence training | 06/09/2014
 270. badmintonschläger test | 06/09/2014
 271. the official dsa theory test for car drivers pdf 16th (2013) | 06/09/2014
 272. dubai escorts | 06/09/2014
 273. slot games free play | 07/09/2014
 274. Lettings agent surbiton | 07/09/2014
 275. AndyLooney.com | 08/09/2014
 276. ios hack | 08/09/2014
 277. travail a domicile | 09/09/2014
 278. PC Service | 09/09/2014
 279. spiritual awakening stages | 09/09/2014
 280. Cialis | 09/09/2014
 281. Click Here | 10/09/2014
 282. Learn How to Start Your Own Business | 10/09/2014
 283. research chemicals t3 | 10/09/2014
 284. web marketing perth | 10/09/2014
 285. zobacz oferte | 11/09/2014
 286. loyal 9 | 11/09/2014
 287. weight loss supplement | 11/09/2014
 288. hecigarette review | 11/09/2014
 289. Zelma | 11/09/2014
 290. kancelaria prawna ruda slaska | 13/09/2014
 291. donice drewniane | 13/09/2014
 292. cheap orange beach condo Rentals | 14/09/2014
 293. perfumes paris hilton | 15/09/2014
 294. Maisha Katt | 16/09/2014
 295. calculateur distance | 16/09/2014
 296. atm hire | 17/09/2014
 1. matej pravi:

  To ni več normalno, direktno se dela norca iz vseh nas!

 2. Majk pravi:

  Kaj tako je zaključu? Brez joka, stiska roke, še kakšne floskule??? Daj malo bolj podrobno opiši 🙂

 3. novomeščan pravi:

  Meni spodnje ne gre skupaj. Kaj a ni nobenemu omogočil, da se okoristi? Joj, o joj, kako se norčujejo iz ljudi…

  “Ko pa me obsojate koruptivnega dejanja, pa smatram, da je koruptivno dejanje takrat, ko nekomu omogočiš, da se okoristi ali ko se sam okoristiš. Sam se nisem z ničemer okoristil, niti prej ne, niti sedaj ko sem župan niti se nikoli ne bom. Zato se čutim nekako užaljenega, ko me obsojate, da sem nepošten.

 4. Fonz pravi:

  Kje so milijoni iz Zarje? Kje so milijoni za dvorano? Kje je denar od Ceroda?
  Če se res ni nihče okoristil (beri: jim ne bo mogoče dokazati) morajo pač odstopiti zaradi totalne nesposobnosti! Kajti ti milijoni so resnično izginili. Kar ni jih več. Pripadali pa so občanom.

 5. Milan pravi:

  Gospod župan ste totalno nesposoben ali pa vas drugi vodijo???
  Dvorano bi imeli če bi se stvari lotili pon pravipoti, to pa je da bi projektiranje in izvedbo prepustili investitorju, imeli bi jo in še cenejša bi bila cca 5mil. eur.ov. Saj nismo gradbinci bedaki!
  Prišel bo čas, ko vam bomo dokazali škodo, po USTAVI in zakonu, vse boste vrnili, pa še račune pokažite za vašo obnovo hiše-Begrad-
  Ste nesposobni ali pa delate načrtno v škodo naroda, parkirna hiša pri ZD bi biula zgrajena če ne bi bili preveč požrešni za 4mil. eurov sedaj še ceneje, ker so cene padle.!!
  Prišel bo čas, gospodje vse boste poplačali,-
  USTAVA ne govori o zastaranju kraj , oškodovanj….
  Lepo spite do takrat in se bojte poštenih svetnikov!!!!