ŠTEFANEC, ODSTOPI!

stefanec-odstopi

PETICIJA: ŠTEFANEC, ODSTOPI!

Zahtevamo, da naj Boris Štefanec, novoimenovani predsednik senata Komisije za preprečevanje korupcije, nemudoma odstopi s svojega položaja.

Obrazložitev

Boris Štefanec v postopku kandidature ni odkrito predstavil svojega članstva v Pozitivni Sloveniji, največji vladni stranki. S tem je ravnal netransparentno in v nasprotju z načeli, po katerih morajo ravnati javni funkcionarji v Republiki Sloveniji, še posebej če gre za vodjo najpomembnejšega protikorupcijskega organa. Seveda samo članstvo ni izključitveni pogoj za imenovanje na položaj, vendar je v tem primeru pomembno dejstvo, ki lahko vpliva na delovanje KPK, na njen ugled in nepristranskost v odločanju.

Štefanec je s tem že vnaprej izgubil svojo verodostojnost in ne more več biti primeren za vodenje KPK. Štefanec je s svojim dejanjem, še preden je nastopil s svojo funkcijo, že zasejal močno seme dvoma v nepristransko in transparentno delovanje Komisije za preprečevanje korupcije. KPK ne bo imela moralne in politične teže, ki jo tak organ mora imeti.

Glede na vse okoliščine pred in po imenovanju novega predsednika KPK je dejstvo, da ne bomo dobili močnega in nepristranskega šefa KPK, ampak nekoga, ki ne bo imel nikakršne moralne integritete za opravljanje svoje funkcije. Zato bo politična in moralna teža odločitev tovrstne komisije nikakršna.

Štefanec bo s svojim vztrajanjem na čelu komisije vnaprej obsodil KPK na propad.

Zato zahtevamo njegov takojšen odstop.

[signature]

7 signatures

Povejte prijateljem:

   

Zadnji podpisi
7Gregor AlbrehtLjubljanajan 28, 2015
6Mario BenkočBarkamar 13, 2014
5Damjan MandelcLjubljanamar 13, 2014
4Miha PitakoLjubljanamar 12, 2014
3Nejc ŠkofVrhnikamar 12, 2014
2Boris ŽuljLjubljanamar 12, 2014
1Uroš LubejNovo mestomar 10, 2014