OSUPLJIVI DOKUMENTI SDS: ČLANI STRANKE MORAJO PRINESTI POIMENSKI SEZNAM VSAJ TREH LJUDI, KI BODO ŠLI NA SHOD ZBORA ZA REPUBLIKO

| 05/02/2013

vabilo-io-nm-izrezDokument, ki smo ga prejeli na uredništvo Novomeškega Čuvarja, dokazuje, da so se člani stranke SDS znašli pod hudim pritiskom s strani vodstva stranke glede petkovega shoda Zbora za republiko. Predsednik mestnega odbora Slovenske demokratske stranke (SDS Novo mesto) in državni svetnik Bojan Kekec od članov novomeškega izvršilnega odbora stranke v dokumentu zahteva, da morajo člani stranke „poleg svoje udeležbe zagotoviti še najmanj tri udeležence za javni shod 8.2. 2013 v Ljubljani.“ Kekec od članov SDS zahteva celo poimenski seznam. Poimenski seznam so morali oddati na današnjem sestanku v strankinih prostorih v Novem mestu.

Danes, od 20. ure naprej, v prostorih SDS na Kandijski ulici, poteka sestanek mestnega odbora te stranke, na katerem obravnavajo tudi shod, ki ga pod krinko Zbora za republiko organizira SDS. Kot opomba pa je na vabilu zapisano navodilo članom o obvezni udeležbi na shodu in poimenskem seznamu udeležencev.

Povezava na dokumente:

– Vabilo na sestanek Izvršilnega odbora SDS Novo mesto

– Obvestilo SDS o brezplačnih avtobusih

– E-pošta predsednika MO SDS Novo mesto Bojana Kekca

V dokumentih so zaradi varstva osebnih podatkov anonimizirani vsi osebni podatki. 1. Na vabilu na sestanek izvršilnega odbora SDS Novo mesto: elektronski naslov Bojana Kekca in njegova GSM številka; 2. Na obvestilu SDS o brezplačnih avtobusih: osebna imena in telefonske številke obeh gospa, ki sprejemata prijave ter naziv v objavljenem elektronskem naslovu; 3. v e-pošti  predsednika MO SDS Novo mesto Bojana Kekca: elektronski naslov Bojana Kekca ter osebna imena vseh prejemnikov e-pošte, članov izvršilnega odbora SDS in nekaterih drugih funkcionarji SDS.

Na današnjo sejo so poleg članov izvršilnega odbora vabljeni tudi vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, sindikalist in predsednik regijskega odbora Albert Pavlič, poslanec državnega zbora Zvone Lah in predsednica SDM Novo mesto Eva Filej Rudman.

Kot je znano, je veliki javni shod stranka SDS napovedala s svojim tvitom 11. januarja 2013. Kmalu za tem so se začele javne tribune Zbora za republiko po številnih krajih po Sloveniji. Iz drugih dokumentov, ki jih objavljamo, je razvidno, da tudi na te shode aktivno vabi stranka SDS.

Prejeli smo dokument, ki dokazuje, da se je SDS aktivno vključila v organizacijo shoda 8. februarja. Gre za vabilo, na katerem je podpisana Slovenska demokratska stranka in je namenjena dolenjskim članom SDS. V njem je navedeno, da bo za vse, ki se bodo udeležili shoda Zbora za republiko, zagotovljen brezplačen avtobusni prevoz.

Poleg tega je na uredništvo priromalo tudi e-sporočilo mestnega predsednika Bojana Kekca, v katerem je zapisano, kakšen je resnični namen Zbora za republiko. Pod krinko “vseh, ki v srcu dobro mislijo” se skriva obramba lika in dela predsednika vlade in stranko SDS. „Glede na trenutne aktualne politične razmere moramo zagotoviti čim boljšo udeležbo. Napadi na predsednika JJ in celoten SDS se nadaljujejo in temu se lahko upremo le z množičnim odzivom,“ je svojim članom pisal Bojan Kekec.

Kekec tudi jasno pove, kakšen je cilj shoda: „Cilj je, da se nas zbere resnično veliko in da tudi mi pokažemo svojo organiziranost in moč. Prevoz bo organiziran, ker gre za prost dan, si rezervirajte termin. Na zborovanje pa pripeljite čim več svojih znancev in prijateljev. O nadaljnjih aktivnostih boste obveščeni.“

Ob tem se postavlja vprašanje tudi o tem, ali so ti avtobusi, ki jih organizira Slovenska demokratska stranka za državljane res brezplačni. Po podatkih Supervizorja je namreč SDS iz državnega proračuna od januarja leta 2003 do danes prejela kar 13.823.99013.823.990,35 evrov. Se pravi, da se avtobusni prevozi posredno financirajo tudi iz državnega proračuna.

vabilo-io-nmmail-clanom-sdsvabilo-avtobusi

 

 

 

 

 

 

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.