OSUPLJIVI DOKUMENTI SDS: ČLANI STRANKE MORAJO PRINESTI POIMENSKI SEZNAM VSAJ TREH LJUDI, KI BODO ŠLI NA SHOD ZBORA ZA REPUBLIKO

| 05/02/2013 | 39 komentarjev

vabilo-io-nm-izrezDokument, ki smo ga prejeli na uredništvo Novomeškega Čuvarja, dokazuje, da so se člani stranke SDS znašli pod hudim pritiskom s strani vodstva stranke glede petkovega shoda Zbora za republiko. Predsednik mestnega odbora Slovenske demokratske stranke (SDS Novo mesto) in državni svetnik Bojan Kekec od članov novomeškega izvršilnega odbora stranke v dokumentu zahteva, da morajo člani stranke „poleg svoje udeležbe zagotoviti še najmanj tri udeležence za javni shod 8.2. 2013 v Ljubljani.“ Kekec od članov SDS zahteva celo poimenski seznam. Poimenski seznam so morali oddati na današnjem sestanku v strankinih prostorih v Novem mestu.

Danes, od 20. ure naprej, v prostorih SDS na Kandijski ulici, poteka sestanek mestnega odbora te stranke, na katerem obravnavajo tudi shod, ki ga pod krinko Zbora za republiko organizira SDS. Kot opomba pa je na vabilu zapisano navodilo članom o obvezni udeležbi na shodu in poimenskem seznamu udeležencev.

Povezava na dokumente:

- Vabilo na sestanek Izvršilnega odbora SDS Novo mesto

- Obvestilo SDS o brezplačnih avtobusih

- E-pošta predsednika MO SDS Novo mesto Bojana Kekca

V dokumentih so zaradi varstva osebnih podatkov anonimizirani vsi osebni podatki. 1. Na vabilu na sestanek izvršilnega odbora SDS Novo mesto: elektronski naslov Bojana Kekca in njegova GSM številka; 2. Na obvestilu SDS o brezplačnih avtobusih: osebna imena in telefonske številke obeh gospa, ki sprejemata prijave ter naziv v objavljenem elektronskem naslovu; 3. v e-pošti  predsednika MO SDS Novo mesto Bojana Kekca: elektronski naslov Bojana Kekca ter osebna imena vseh prejemnikov e-pošte, članov izvršilnega odbora SDS in nekaterih drugih funkcionarji SDS.

Na današnjo sejo so poleg članov izvršilnega odbora vabljeni tudi vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, sindikalist in predsednik regijskega odbora Albert Pavlič, poslanec državnega zbora Zvone Lah in predsednica SDM Novo mesto Eva Filej Rudman.

Kot je znano, je veliki javni shod stranka SDS napovedala s svojim tvitom 11. januarja 2013. Kmalu za tem so se začele javne tribune Zbora za republiko po številnih krajih po Sloveniji. Iz drugih dokumentov, ki jih objavljamo, je razvidno, da tudi na te shode aktivno vabi stranka SDS.

Prejeli smo dokument, ki dokazuje, da se je SDS aktivno vključila v organizacijo shoda 8. februarja. Gre za vabilo, na katerem je podpisana Slovenska demokratska stranka in je namenjena dolenjskim članom SDS. V njem je navedeno, da bo za vse, ki se bodo udeležili shoda Zbora za republiko, zagotovljen brezplačen avtobusni prevoz.

Poleg tega je na uredništvo priromalo tudi e-sporočilo mestnega predsednika Bojana Kekca, v katerem je zapisano, kakšen je resnični namen Zbora za republiko. Pod krinko “vseh, ki v srcu dobro mislijo” se skriva obramba lika in dela predsednika vlade in stranko SDS. „Glede na trenutne aktualne politične razmere moramo zagotoviti čim boljšo udeležbo. Napadi na predsednika JJ in celoten SDS se nadaljujejo in temu se lahko upremo le z množičnim odzivom,“ je svojim članom pisal Bojan Kekec.

Kekec tudi jasno pove, kakšen je cilj shoda: „Cilj je, da se nas zbere resnično veliko in da tudi mi pokažemo svojo organiziranost in moč. Prevoz bo organiziran, ker gre za prost dan, si rezervirajte termin. Na zborovanje pa pripeljite čim več svojih znancev in prijateljev. O nadaljnjih aktivnostih boste obveščeni.“

Ob tem se postavlja vprašanje tudi o tem, ali so ti avtobusi, ki jih organizira Slovenska demokratska stranka za državljane res brezplačni. Po podatkih Supervizorja je namreč SDS iz državnega proračuna od januarja leta 2003 do danes prejela kar 13.823.99013.823.990,35 evrov. Se pravi, da se avtobusni prevozi posredno financirajo tudi iz državnega proračuna.

vabilo-io-nmmail-clanom-sdsvabilo-avtobusi

 

 

 

 

 

 

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentarji (39)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Matic Vidic pravi:

  K je to kakšen hec?

 2. micka pravi:

  In v čem je problem? :D

 3. Sonček pravi:

  Hej, čuvar, kateri del te je presenetil?
  Najbrž ne dejstvo, da to podpira SDS…
  A si morda o aktualnem predsedniku novomeške SDS imel boljše mnenje?

 4. simon pravi:

  Ma če rabijo več udeležencev še jaz pridem, ziher bo zanimivo!

 5. Janša si zasluži najmanj 40 let zapora pravi:

  Kot v najboljših časih SS, v tridesetih letih!

  • Jakob pravi:

   Po vsej verjetnosti se zgledujejo po komunistični partiji in prirejajo miting resnice za Ljubljenega vodjo. Isto se dogaja le še v Severni Koreji ! Naj živi naš ljubljeni vodja Kim Džong Janša, ki ne ve od kje mu gotovina :) !

 6. kekec pravi:

  tile sdsovčki so pa res eni kekci

 7. sloedge pravi:

  Hehehe, ko že misliš da nižje ne znajo, oni asa iz rokava in nadmašijo sami sebe :D

 8. Stane pravi:

  Kar naj pridejo, jih že čakamo. To bo praznik, ki ga ti kulturbundovci ne bodo kmalu pozabili…

 9. Chejka pravi:

  Hehe, ce je bus zastonj, se mrbit lahk odpravimo na kulturolosko izvidnico in se presvercamo sam zato, d lahk pridemo djabe na 3. Vseslovensko ljudsko vstajo. Res me zanima, s kaksnimi argumenti nasa aktualna ablast se pere mozag Kranjskim Janezom, ki pac ne znajo avtonomno funkcionirat brez avtoritarne nadentitete oziroma lahk svoj manko osebnosti zafilajo sam prek fasistoidnih person in pritiska.

  • ebeee pravi:

   Jst sm tudi razmislju o infiltraciji. Ampak, ko bi me pred avtobusom ustavili ker nebi imel nic S(D)Sovskkega reklamnega materijala, bi jim rekle da nism SDS in da samo izkoriscam brezplacen prevoz, ki je namenjen VSEM DRZAVLJANOM…kot so napisali sami. Me prou zanima kaj bi se zgodilu.

 10. MeKe pravi:

  Ok ni mi jasno nekaj, pa me čudi kak se admini Čuvara niste zaleteli v to veliko “napako”.
  Vabilo na 13. redno sejo OI MO SDS Novo Mesto, ki je bilo poslano 5. februarja 2013 vabi na le to sejo ki bo v torek 5. januarja 2013??!!
  Meni deluje to vabilo kot da bi jo res en kekec poslal pa še povrh je res Kekec :D

 11. jure pravi:

  Pošljite POZIV vsem medijem!

  VSI mediji bi morali popolnoma ignorirati MILOŠEVIČEVSKI MITING “Zbora za republiko” katerega organizira SDS v podporo Janši in z državnim oz. davkoplačevalskim denarjem nas vseh plačuje prevoze podpornikov iz cele države v prestolnico.

 12. Taki pravi:

  So napisali: …da TUDI MI pokažemo svojo organiziranost in moč.

  Ha ha, to pa je lepo! So nam, zombijem, priznali ORGANIZIRANOST in MOČ!

  Ti Kekec ga pa res pihneš, jih boš za tole še fajn slišal.
  No ja, sicer pa hvala. Kar je res je res :)

 13. Neuvrščeni pravi:

  Toliko o “vseslovenski revoluciji”. Kot že večkrat napovedovano gre v resnici izključno za politični boj med desnico in levico. Videno tako v pozivih SDSa, kot v komentarih na Čuvarju.
  Jaz pa tako pravim. Petelinite se, kolikor časa se še lahko. Tako levaki, kod desničarji. Ker boste v kratkem oboji končali na smetišču zgodovine. Mi, povprečni prebivalci, ki pa smo v večini, vas imamo obojih že poln kufer.

  • Bessnim pravi:

   lepo povedano, neuvrščeni. Samo jaz še vedno dvomim o mentalnem stanju večine slovencev in mislim, da nismo zreli za spremembe. žal..

  • Jakob pravi:

   @Neuvrščeni
   Tu ne gre za noben boj med levico in desnico, na ulice hodimo ljudje, ki imamo teh delitev dovolj in bi radi boljše živeli in imeli vpliv pri odločanju (neposredna demokracija). Vseslovenska ljudska vstaja bo potekala že tretjič in bo potekala še toliko časa dokler se politični prostor ne očisti in gredo določeni za zapahe ! Kar se pa tiče shoda SDS je pa škoda besed, dejanja povedo vse, to so zadnji izdihljaji v obupu, podpore ljudstva nimajo več, bliža se njihov konec !
   @Bessnim
   Kdo pa si ti, da lahko sodiš v mentalno stanje Slovencev ? Meni se zdi, da je skrajni čas za konkretne spremembe, če se jih pa ti bojiš je pa to tvoj problem !

 14. Tatjana pravi:

  No ja, saj jih človek razume. Njihov Janša odhaja, zato probajo vse, kar se še da. Ostanejo jim samo še provokacije. Če ne prostovoljno pa pod muz na shod v podporo ljubljenemu vodji, ki ne bo več dolgo.

 15. Vojko pravi:

  Ja, težko je pričakovati, da bi se drugače lahko poslovili od ljubljenega vodje.
  Proslava po slovesu je že sklicana.
  Pridemo prostovoljno, za nekoruptivno pot v novo državo.

 16. slonič pravi:

  Organiziran shod Zbora za Republiko,pomeni “Labodji spev”oranizacije ki je v zatonu odnosnorazsulu.Današnji
  nastop prdednika Zbora za Republiko na TVLJ jasno
  dokazuje s kakšnimi obljubami in načrti naj bi ta
  vladna organizacija pritegniti zopet državljane da bi
  ponovno pokleknili pred neznanjem nesposobnostjo in
  nedelom sedsanje vlade,katere čas se na srečo hitro
  izteka.Kot je najavljeno bo pozdravni govor imel janša
  kar da upati,da se je enkrat v življenju ojunačil in
  bo ob tej priliki najavil svoj “veličasten” odhod.

 17. Svasta pravi:

  Pozabil je dopisati, da bodo za nagrado bodo dobili službo na vodilnih položajih, znanci in prijatelji pa navadno službo.

 18. czpnn pravi:

  Pa smo očitno državljani s takim vodstvom popolnoma v pizdi…..!!!!

 19. Z distance pravi:

  A z organiziranimi avtobusnimi zastonj prevozi pod organizacijo Štruklja, Semoliča, Veteranov, pozivi svojim strankarskim veljakom LDS, ZARES, in ostalih na ‘neodvisno vseslovensko vstajo’ je pa vse v redu?
  Na to pa nimate pripomb da je to ‘spontano gibanje’ ravno tako organizirano in spodbujano s strani druge politične opcije?

  In celo toliko so/ste licemerni, da vse to delate pod krinko neodvisnosti in spontanosti. Zbor za repoubliko je imel vsaj toliko jajc, da je vse prijavil, organiziral in posledično tudi odgovarja za posledice!

  S takim pisanjem žal samo jemljete kredibilnost sebi in posredno delate škodo vsem tistim, ki dejansko in iskreno brez politikantstva (tega ali onega, ‘našega’ ali ‘vašega’ želijo(mo) kaj spremeniti na bolje v tej državi.

  P.s. Tudi tista o financiranju je bosa, zavajajoča in nevredna resne obravnave. VSE! stranke dobijo denar na enak način. Tudi razni veterani, borci, sindikati, ‘tako imenovana civilna družba’, idr. tudi na tak ali podoben.

 20. martin pravi:

  Zdaj pa verjamem, da člani Janšetove SDS doma pišejo kartoteke za sosede in znance, tako kot so to počeli v Nemčiji, ko se je Hitler vzpenjal na oblast. Pa nas ja ne mislijo v kaka koncentracijska taborišča potem strpat???

  • mitja vilar pravi:

   Ja ampak barake bodo pa energijsko samozadostne in iz slovenskega lesa, če bodo pa kontejnerji pa zagotovo Riko.
   Ali je slučajno kdorkoli opazil v teh blodnjah, ki se jih gre vrh poitike in njihovih oprod karkoli o uvedbi inovacij, finančni podpori razvoju, novim možnostim dela mladih, reševanju vprašanja sedaj 130 čez par mesecev 140.000 ljudi na zavodih za zaposlovanje? NIhče? Pa to za oblast ni niti toliko poembno, da bi o tem tekla vsaj beseda. To je brez veze, toje problem ljudi, ki nimajo služb.
   To je realnost Slovenije leta 2013. Trinajstica je pregovorno nesrečna številka, še posebaj pa, če je modre barve na rumeni podlagi.

 21. Blaž pravi:

  V petek bi se bilo smiselno ustaviti tudi pred špansko ambasado:

  http://www.dnevnik.si/mnenja/kolumne/veliki-evropejci

 22. Fonz pravi:

  Članek je napisan preveč pristransko in preveč bombastično, kar si Lubej kot demokrat novega vala ne bi smel privoščiti. Ne nazadnje je začel svojo spletno stran tudi tržiti (glej reklame v sredini) in mu naš obisk dviguje ceno. Obiskovali pa jo bomo le, če bo verodostojen in nepristranski.
  Moje mnenje je, da se je t.i. “slovenska vstaja” izpela, saj ni bila sposobna roditi konsistentnih zahtev, kaj šele novo politično stranko, ki bi lahko kaj pomenila v naši preljubi domovini. Osebne frustracije nezadovoljnih množic so se na protestih ohladile, naprej gremo po starem.
  Najbrž pa se niti ne zavedamo, v kakšen prepad drvimo.

  • mitja vilar pravi:

   Pisati o Lubejo kot demokratu novega vala manjka samo še, da potem svizec zavije čokolado tako in tako. Ljudje so lačni. In vedno več nas je. Medtem pa vladajoča opcija na ključna delovna mesta postavlja kadre s člansko izkaznico, ki so do sedaj naredili kaj fenomenalnega? So sploh na teh področjih delali?
   Pot v pekel je tlakovana z lepimi željami. Avtprevoznik iz Ribnice, k je vodil Intereuropo in je ustvaril razliko med ceno logističnega centra na robu Sibirije -100 mio eurov se skoraj 4 leta po tem mirno sprehaja naokoli, demonostranti v MB, ki se niso hoteli raziti na poziv policije in so sedel natleh, so šli naslednji dan v preiskovalnega.
   Ku… naše ureditve so nesposobni in funkcionalno nepismeni pravosodni ministri kar jih je.
   Glede poante, ki jo razuem iz vašega pisma, bi Lubejo najbrž svetovali , naj gre na katero od zasebnih fakultet tipa FUDŠ, kjer si bo pridobil potrebna zanja, kako pisati zgodovino n delati političen program? če je pred leti zmagal jj z mislijo, da nismo največji, najmočnejši, bo drugo leto še en plagat: lačen si ful drugačen

 23. Dvom pravi:

  Slabo ponarejate dokumente:

  #1 Seja, ki naj bi bila 5 januarja naj bi bila sklicana 5. februarja …

  #2 … in to na naslovu, ki sploh ni pravi naslov novemeškega SDS-a.

  Pravi kekci ste vi pri Čuvarju. Kaj neki čuvate?

 24. Dvom pravi:

  Pa še malo na temo t.i. spontanosti, palica ima dva konca:

  LJUBLJANA – V uredništvo smo prejeli elektronsko pošto Odbora Vseslovenske ljudske vstaje (VLV), ki dokazuje, da je vstaja vse prej kot spontana. Za udeležence vstaje namreč Odbor VLV organizira avtobusni prevoz iz različnih krajev, avtobusne prevoznike pa moledujejo, naj jim vozovnice prodajo za 30 odstotkov vrednosti redne vozovnice po uradnem ceniku. »Do tega zaključka smo prišli po preračunu vaših uradnih tarif/km z upoštevanjem, da avtobusi niso polni in da se lahko avtobusi v eno smer vračajo prazni,« so zapisali v elektronski pošti.

  Brez odgovorov

  Na e-naslov, s katerega je bila poslana prošnja, smo poslali vprašanja, zakaj se govori o spontani vstaji, če se v ozadju skriva nekdo, ki očitno zadeve dobro organizira, kdo bo plačal avtobuse – če jih bo organizator, od kod denar – in kdo je v Odboru VLV. Odgovorov nismo dobili. Obrnili smo se tudi na Uroša Lubej, podpornika vstaje, ki je sprva v pogovoru dejal, da je mogoče, da je bil poslan kakšen dopis avtobusnim prevoznikom, vendar smo se na koncu dogovorili, da bo na vprašanja odgovoril pisno. Na naša vprašanja se je ob 11.41 odzval:

  Odgovorov na vprašanja, ki smo jih navedli zgoraj in ki so bila poslana tudi Odboru VLV, do objave članka še nismo prejeli.

  Sicer pa je znano, da je Zbor za republiko shod oziroma javno prireditev napovedal pri ustreznih organih, in sicer bo trajal v petek od 11. do 13. ure. Sodeč po e-pošti, pa bo neprijavljeni shod VLV trajal nekaj več. V elektronski pošti so namreč zapisali, da je predviden prihod v Ljubljano ob 14. uri, odhod iz prestolnice pa naj bi bil ob 20.00.

  Pismo Odbora VLV avtobusnim prevoznikom objavljamo v izvirniku (nelektorirano)

  Od:
  Vseslovenska Ljudska Vstaja

  Za:
  undisclosed-recipients:;

  Spoštovani prejemnik pošte, v kolikor ta pošta ni namenjena tebi, jo posreduj osebi, ki je lahko naš sogovornik v tej zadevi.

  pišemo vam, ker bi želeli z vaše strani razumno ponudbo za ceno vozovnice povratne vožnje na osebo, iz kraja odhoda-Ljubljana-kraj odhoda, in, ki bi bila sprejemljiva za brezposelne, vse tiste, ki živijo pod pragom reviščine, vse tiste, ki si izjemno želijo udeležiti vseslovenskih ljudskih vstaj v Ljubljani, pa za to nimajo sredstev.

  Veliko ljudi si želi priti v Ljubljano na proteste, zato vas prosimo, da nam/ jim stopite nasproti in pripravite sprejemljivo ponudbo s ceno, ki bo obenem krila vaše stroške in bila dosegljiva in sprejemljiva za vse potnike.
  Prepričani smo, da bi cena vozovnice v višini 3,5€ za cc. 140 km poti oz. sorazmerno glede na kilometrino oddaljenosti, za dvosmerno pot krila vse vaše stroške. Oziroma max 30% celotne vrednosti po uradnem ceniku.

  Do tega zaključka smo prišli po preračunu vaših uradnih tarif/km z upoštevanjem, da avtobusi niso polni in da se lahko avtobusi v eno smer vračajo prazni. Kar pomeni, da je v enosmerni ceni vozovnice že vračunan rizik praznih sedežev v obe smeri.
  V kolikor ste pripravljeni biti del epohalnih zgodovinskih družbenih sprememb in stopiti nasproti in skupaj z nami v boljšo prihodnost, vas vabimo, da nam odgovorite in se dogovorimo o nadaljnih korakih.

  Dogodek bo 8. februarja, petek (dela prost dan). Predviden prihod v Ljubljano bi bil ob 14 uri. Predviden odhod iz Ljubljane bi bil ob 20.00 uri.

  ODBOR Vseslovenske ljudske vstaje

  Vir :Slovenske novice

  • Davor pravi:

   Znižana cena prevoza je po mojem mnenju namenjega predvsem tistim, katerih premožensko stanje ni ravno rožnato. Še vedno bi prevoz plačali sami…
   Na drugi strani pa SDS organizira in plača prevoz za vse ovce. Z davkoplačevalskim denarjem seveda…

 25. Vsaka normalna skupnost je razdeljena najmanj na dva politična pola in to nam omogoča družbeno samokontrolo, drugače nas lahko vodi tudi tajna policija, vojska ali pa kaka zelo markantna osebnost!

  Najboljše varinte vladanja še nismo iznašli, se pa je parlamentarizem iskazal vsaj za solidnega. Zato je iskanje “brezmadežnih” politikov in “strokovnih” civilov, ki “ne marajo” politike, po eni strani utopično, po drugi pa tudi preračunljivo, da ne rečemo politikantsko.
  Prav zato je smiselno, da nihče v nastali situaciji ne zmaga, ampak naj se politika vrne iz ulic v parlament. Ideologija je le orožje s katerim premagaš politično konkurenco, ne pa gospodarskih problemov in za to orožje so pooblaščeni samo politiki, ki smo jih izvolili, da se soočajo med seboj pred javnostjo. V publiki pa smo lahko vsaj prizanesljivi drug do drugega, S V E T N I Č R N O B E L !!

 26. martin pravi:

  JJ bolestno rije po preteklosti slovenskega naroda. Pokojni francoski predsednik Mitterand je zapisa: Gorje narodu, ki se vrača v zgodovino. Več sorodnikov so nam pobili nemški vojaki in domobranci, nekaj pa so nam pobili partizani, ker so Nemcem izdali kdaj jim partizani hrano pobirajo, pa kje se sestajajo, itd. Mene še ni bilo na svetu, ampak rad imam vse potomce takrat preživelih sorodnikov. In spoštujem vse, ki so v vojni vihri umrli. Gnusijo se mi vsi , ki si dovoljujejo razvnemati sovraštvo in biti nekakšni vrhovni sodniki z JJ na čelu. Ta horda od SDS poliva strup po domovini in jo hoče razgraditi na prafaktorje. Pa to se mora nehat! Mi se moramo ukvarjati z težko sedanjostjo, zgodovino pa pustimo pri miru, če ne nas bo res vrag odnesel.

 27. Bojan pravi:

  Mizerna udeležba na shodu SDS je dokaz, da so tudi v SDS normalni ljudje. Severnokorejske metode pač ne palijo.

 28. martin pravi:

  A, a , ne bo vojska in policija napadla 85 % Slovencev !
  EU to ne bo dovolila in Nato katerega članica je Slovenija tega ne bo dopustil. To so danes povedali Američani, in naj JJ končno spakira, da se ne bo dokončno zaje..l!!!

 29. DAN pravi:

  Glede na udeležbo bi lahko naročili cenejše ozvočenje, npr 2 x 500 w, ne pa tako ozvočenje za 20.000 ljudi! kakšna pušionaaaa…

Komentiraj