ODPRTO PISMO POLICISTOM

| 10/12/2012

Spoštovani policisti

Težko je, ko si stojimo nasproti, vsak na svoji strani varnostne ograje. Jaz golorok, z nageljnom v rokah in Vi, v popolni zaščitni opremi, skriti za čeladami in ščiti. Vem, da Vam je težko. Izvršujete ukaze, ki so najbrž včasih v nasprotju z vašim osebnim prepričanjem, toda služba, ki jo opravljate, takega razmišljanja ne dopušča. Vem, da imate doma, prav tako kot jaz družino in zavedam se, da bi kršenje ukazov za Vas lahko pomenilo izgubo službe in s tem vira preživetja vaših najbližjih. Vendar vem, da globoko v sebi zelo dobro veste, kaj je prav in kaj ne.

Pred mano lahko mirno spustite ščite in snamete čelade. Jaz nisem vaš problem. Tudi Vi niste moj problem. Problem, ki ga imamo oboji so ljudje, ki so v zgradbah za vašimi hrbti.

Pred nami branite zgradbe, v katerih sedijo tisti, ki smo jih, Vi in mi, skupaj na demokratičen način pripeljali tja. Sedaj ti isti ljudje ne slišijo več ne Vas ne nas. Ustvarili so si svoj svet, v katerem skrbijo samo zase. Za Vas in za nas jim je prav malo mar. Zato morajo oditi.

Verjetno Vam je že zdavnaj jasno, da so za ohranitev svojih privilegijev pripravljeni storiti marsikaj. Morda celo stvari, o katerih si ne upamo danes niti razmišljati.

Zato razmislite že sedaj, ker mogoče v tistem trenutku ne bo, ne dovolj časa, ne dovolj razuma za trezen premislek. Kje je tista meja, kjer Vaša osebna morala, z vsemi posledicami, ki bodo mogoče sledile, preglasi ukaze ljudi, ki jim več ne zaupate.

Upam, da stvari ne bodo prišle tako daleč, in da se Vam ne bo treba odločati. Če pa bo to potrebno, verjamem, da se boste odločili prav.

Pa vendar, čelade in ščite danes še vedno potrebujete. Z njimi morate braniti sebe, nas in našo skupno lastnino pred posamezniki, ki razmišljajo drugače. Meni je nasilje tuje, zavedam pa se, da se vedno najde nekaj posameznikov, ki jim je to način razmišljanja. Čeprav jih je malo, jih ne morete popolnoma odstraniti, ker je njihovo izzivanje očitno v interesu nekaterih. Verjetno o tam veste precej več kot jaz.

Zato se Vam iskreno zahvaljujem, da nas tudi za ceno poškodb, ki jih dobivate, varujete na naših upravičenih protestih proti ljudem, ki jih ne spoštujemo in ki bi proti naši volji radi upravljali z nami. Ta konflikt se bo končal z našo zmago, preprosto zato, ker imamo prav in ker nas je veliko veliko več, kot njih.

Na koncu, ampak res čisto na koncu, pa se boste morali še zadnjič postaviti med njih in nas. Če nas boste spustili preblizu, jih bomo poteptali. Oditi morajo v miru in sklonjenih glav. Ne smejo oditi kot žrtve, ampak živi in zdravi. Le tako jih bomo lahko postavili pred roko pravice, da bodo vsi, ki so krivi, odgovarjali za vso škodo in gorje, ki so ga povzročili Vam in nam.

S spoštovanjem,

Mišo Goriup

 

 

Rubrika: Vaši prispevki

Komentiranje je zaključeno.