ODBOR VLV SE BO UDELEŽIČ TRIBUNE V CANKARJEVEM DOMU

| 27/01/2013

Tudi Protestni odbor Vseslovenske ljudske vstaje se bo udeležil Odprte tribune Društva slovenskih pisateljevs, so sporočili iz Odbora VLV. Ob tem želijo javnosti sporočiti naslednje:

“1. Protesti, ki smo jim priča v Sloveniji, niso zgolj protivladni protesti. Niso zgolj protesti proti Janezu Janši ali stranki SDS. Seveda so tudi protesti proti vladi in tudi proti predsedniku vlade. Vendar so ti protesti predvsem protesti proti celotni slovenski politični kliki, ki vodi Slovenijo in je v zadnjih desetih letih zapravila zaupanje naroda. Ljudje na ulicah in trgih dejansko zahtevajo odstop vseh, tako da smo se znašli v podobni situaciji kot pred dvajsetimi leti, ko smo zahtevali konec vladavine komunistične partije in dejansko prenovo Slovenije Ne le Janševa vlada, ampak tudi tako imenovana levica, je globoko prepredena s korupcijo in klientelizmom, hkrati pa ne levi ne desni niso sposobni nikakršnih kreativnih rešitev za izhod Slovenije iz krize, ampak zgolj ponavljajo gesla o varčevanju in reformah.

2. Iz tega osnovnega uvida, uvida v nujnost, da odstopijo vsi, tako levi kot desni in da se v relativno kratkem času razpišejo nove volitve, se tudi med ljudmi, ki bodisi demonstriramo bodisi podpiramo demonstracije s svojih domov, čedalje bolj krepi zavedanje, da ni dovolj zgolj zahtevati odstope, ampak da moramo državljanke in državljani privzeti tudi bolj aktivno vlogo pri iskanju poti k bolj demokratični, bolj pravični in bolj socialni Sloveniji. V tej luči vidimo tudi namero Društva slovenskih pisateljev, ki bo v Cankarjevem domu 31. januarja dala prostor vsem tistim skupinam in posameznikom, ki že imajo ideje o tem, kako naprej. Poleg tega vidimo ta dogodek tudi kot spodbudo ostalim državljankam in državljanom, da se vključijo in aktivirajo v procesih iskanja rešitev.

3. Protestni odbor Vseslovenske ljudske vstaje bo na javni tribuni predstavil Manifest Vseslovenske ljudske vstaje, o katerem smo protestniki razpravljali in ga po razpravi tudi z veliko večino izglasovali.

4. Ob tem zavračamo trditve politične elite, ki pravi, da nove predčasne volitve ne bodo nič spremenile in da bomo spet dobili le stare obraze. Nasprotno, tribuna Društva slovenskih pisateljev bo dokazala, da Slovenija ima tako nove rešitve kot tudi nove obraze. Samo priložnost jim je potrebno dati.”

 

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.