NOVO MESTO BO OZNAČILO KULTURNO DEDIŠČINO IN DOBILO NOV TURISTIČNI VODNIK

| 24/07/2012

Zavod za turizem bo prihodnji teden postavil informativne table, s katerimi bo označil osem najpomembnejših območij oziroma objektov kulturne dediščine v Novem mestu. Poleg tega bo v kratkem izdal tudi nov turistični vodnik po Novem mestu.

Zavod za turizem je skupaj z Zavodom za varstvo kulturne dediščine določil osem lokacij: Frančiškanski trg, Kapitelj, Breg, Kandijski most, Na vratih, mestno jedro, Šance in Drevored ob Rozmanovi ulici.

Pokončne, dva metra visoke table bodo obsegala tekst z podrobnimi informacijami o posamezni kulturni dediščini ter fotografskim in arhivskim gradivom. Obogatene bodo tudi s QR kodo, ki bodo uporabnikom sodobnih elektronskih naprav omogočale dostop do dodatnih gradiv. Na posamezni lokaciji bosta dve takšni tabli. Na prvi bo nekoliko podrobnejši tekst v slovenskem jeziku, na drugam pa prevodi v angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.

Projekt so na Zavodu za turizem Novo mesto spomladi 2011 prijavil na razpis Zavoda Maribor 2012. Projekt so poimenovali »Označitev kulturne dediščine« in ga umestili v programski sklop Ključi mesta. Poleg označitve projekt obsega tudi izdelavo obširnega turističnega vodnika po Novem mestu in okolici.

Projekt je vreden 38.000 evrov. Celostna grafična podoba in način označitve nepremičnih kulturnih spomenikov je temeljil na Pravilniku o označevanju kulturnih spomenikov oz. njegovi dopolnitvi – priročniku za označevanje nepremičnih kulturnih spomenikov, ki ga je izdalo Ministrstvo RS za kulturo.

FOTOGALERIJA: NEKAJ SLIKOVNIH UTRINKOV S TABEL

 

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.