NOV PROTEST V MARIBORU: PROTI VLADI

| 05/10/2013

vstajaNatanko eno leto po prvih mariborskih protestih je prek socialnega omrežja facebook zaokrožila informacija o novem protestnem shodu. Shod z naslovom “Proti vladi” bo potekal 29. oktobra, na Trgu Leona Štuklja, z začetkom ob 16. uri. Udeležbo je zaenkrat potrdilo nekaj čez 200 ljudi.

Povezava na dogodek (za uporabnike facebooka).

“Mineva eno leto od prvega protesta 29. oktobra 2012 in stanje, na katero smo takrat opozarjali, počasi postaja realnost,” so zapisali protestniki. “Bankirsko-politična elita na hiter in pritlehen način preureja zakone in si podreja institucije, da lahko razproda vse, kar je Sloveniji še ostalo. Aroganca premierke in vlade ter celotnega državnega zbora spominja na superiornost diktatorskih režimov, ki smo jim bili priča v prejšnjem stoletju. V času, ko je pravna država samo še iluzija, ko mali človek na svojih plečih nosi napake požrešnih kriminalcev in z vedno večjim zadolževanjem, od katerega ljudstvo nima nič, tone vse globlje in globlje, ko sociala postaja trend, ko je upanje na boljši jutri samo patetični sentiment, ki spominja na Hollywoodske filme s srečnim koncem, je potrebno, da ljudstvo pokaže svojo moč in, da opomni poslance in ostale funkcionarje, da delajo oni za ljudstvo, ne ljudstvo za njih.”

“Sistematska kraja državnega premoženja, ki se je vršila 20 let, počasi dobiva svoj epilog, kjer bomo počasi ugotovili, da je državna malha prazna. Razprodaja premoženja in vse večje socialno brezno so znak, da mlada, sposobna in kreativna sila zaradi meglene perspektive beži iz svoje lastne dežele s trebuhom za kruhom. Deljenje naroda in potenciranje trivialnih političnih procesov in ostalih za življenje nepomembnih novic ter prikrivanje resnic samo oddaljuje ljudi od tega da uvidijo, da je takšen način vladanja katerekoli strani poguben za nas. Nenehno sklicevanje politikov, da je vedno kriva druga stran, medtem ko ni sposobna odkrite samokritike, samo podaljšuje začaran krog iz katerega moramo nujno izstopiti, če hočemo našim otrokom omogočiti dostojno življenje, kjer bodo lahko razvijali svoje potenciale.”

“V državi, kjer je pravica samo skupek črk na papirju, kjer gledamo lačne otroke v šolah, kjer sta samooskrba in suverenost na minimalnem nivoju, kjer gledamo na tisoče praznih stanovanj, medtem ko so mlade družine stiskajo v nelagodju, če bo uspela plačati najemnino za prihodnji mesec, je edina legitimna naloga ljudstva upor.”

“Pokažimo svoje človeško srce pred tirani človeštva.  Pokažimo svoj pogum pred izdajalci tega naroda.  Pokažimo svojo moč, s katero lahko vsak prisoten pripomore.”

Protestniki pozivajo tudi vsa druga mesta, da se dvignejo.

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO

Komentiranje je zaključeno.