NEDOKONČANO AVTOBUSNO POSTAJALIŠČE JEDINŠČICA

| 13/09/2012

Posatajališče Jedinščica, Ulica Pije in Pina Mlakarja, KS Gotna vas. Krajani že dve leti čakajo, da se uslišijo njihove prošnje po tem, da se uredi nadstrešek, da se postavi vozni red in da se njihova postaja sploh omeni v tem voznem redu.

Na uredništvo rubrike Šlamp so se tokrat obrnili krajani Jedinščice. Kot so nam pojasnili, že približno dve leti čakajo na dokončanje avtobusnega postajališča mestnega potniškega prometa na ulici Pije in Pina Mlakarja. Vse, kar želijo je, da se uredi nadstrešek, da se na postajališče izobesi vozni red avtobusov in da se to postajališče končno sploh označi v tiskani izdaji voznih redov.

„V krajevni skupnosti Gotna vas že približno dve leti čakamo na dokončanje avtobusnega postajališča mestnega potniškega prometa. Gre namreč za dokaj novo postajališče, ki se je z rekonstrukcijo Belokranjske ceste, umaknilo z zelo prometne glavne ceste v ulico Pije in Pina Mlakarja v KS Gotna vas. Da je omenjeno postajališče zelo obremenjeno, ni potrebno posebej omenjati, saj se tam v jutranji konici popolnoma napolni avtobus mestnega prometa. Postajališče nima nadstrešnice, ki nudi šolarjem in vsem ostalim zavetje pred dežjem in snegom, nima tudi obešenega voznega reda in sploh ni omenjeno v tiskani izdaji voznih redov,“ nam je povedal tajnik KS Gotna vas Matjaž Zaman.

Zaman je, kot pravi, že večkrat posredoval na Mestni občini Novo mesto oziroma na tamkajšnjem oddelku za promet. Zaenkrat je dobil zgolj obljube, da se bo zadeva uredila, ko se bo našel denar. Na krajevni skupnosti se bojijo, da gre za večne obljube in da do ureditve problema ne bo nikoli prišlo. „Na naša vprašanja ne dobimo pravih odgovorov, vsi se izgovarjajo drug na drugega, odgovornosti za šlamparije pa ne prevzame nihče.“

Uredništvo rubrike Šlamp bo od odgovornih poskušalo dobiti odgovore na vprašanja, ki jih postavlja krajevna skupnost. Ali se bo problem uredil, da pa je seveda odvisno predvsem od volje tistih, ki za to odgovorni. Bomo videli, kako močna je ta volja.

Oznake: , ,

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Šlamp

Komentiranje je zaključeno.