MUHIČ NA SEJI OBČINSKEGA SVETA OSTRO NAD HOSTEL SITULO IN MACEDONIJA

| 01/06/2012

Na včerajšnji seji občinskega sveta je novomeški župan Alojzij Muhič ostro napadel Hostel Situlo in potem še Gregorja Macedonija. Hostlu Situla je očital, da ima neprimeren odnos do gostov. Gregorju Macedoniju pa je očital, da je njegovo zavzemanje za Situlo sporno, saj je tam tudi lastnik.

Do razprave je prišlo po tem, ko je Macedoni predlagal, da se iz dnevnega reda seje umakne predlog župana, da se zavrne predlog za spremembo odloka o ureditvi cestnega prometa, s katerim bi študentom novomeških fakultet, ki živijo v ožjem mestnem jedru omogočili dostop do parkirnih dovolilnic. Gre za študente, ki so nastanjeni v Hostlu Situla, vendar do parkirnih dovolilnic ne morejo, saj so do njih upravičeni samo stanovalci, ki imajo tu prijavljeno stalno prebivališče.

Potem ko je župan utemeljeval svoje nasprotovanje sklepu, ki ga je pred nekaj meseci sicer občinski svet že potrdil, je dodal: „Sem pa zelo razočaran nad delovanjem Situle. Dokler bodo imeli tak odnos do gostov … ko pa ugotavljamo, kdo ima lastništvo v tem hotelu, potem postane zadeva še posebej sporna!“

Čeprav župan Macedonija ni izrecno imenoval, je jasno, da se njegova izjava nanaša nanj, saj se je ta očitek proti Macedoniju pojavil že v času zadnje volilne kampanje. Iz zgodovinskega izpiska sodnega registra, dostopnega na AJPES, je namreč razvidno, da je leta 2004 med ustanovitelje Zavoda Situle (ki ima v lasti Hostel Situlo) vstopilo pet nekdanjih predsednikov Društva novomeških študentov, in sicer Gregor Macedoni, Marko Zajc, Marko Dvornik, Mitja Ličen in Tadej Kapš. Med družbeniki Zavoda Situla je sicer poleg Društva novomeških študentov navedeno še Društvo za razvoj Novega mesta Situle, katerega zastopnik je Marko Zajc. Društvo je kot družbenik nastopilo 24. marca 2010, istega dne kot so omenjeni iz družbe izstopili. Med družbeniki sta sicer še vedno navedena tudi Macedoni in Dvornik.

Macedoni je po županovih ostrih besedah zahteval, da naj konkretno utemelji očitke proti Situli. Glede očitkov proti njemu pa je dejal, da so popolnoma neutemeljeni. „Župan, kar povejte, kaj ste mislili. Zelo grobo ste napadli ponudnika na Glavnem trgu in tudi grobo insinuirali glede lastništva. Enkrat sem vam že pisno povedal, za kaj gre, tako da ni prav, da insinuirate. Lastništvo v zavodu je čisto nekaj drugega kot lastništvo, denimo, v Zarji d.d.“

 

Oznake: , ,

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.