MNOŽICA LJUDI OBISKALA PRIREDITEV NOČ NA KRKI – TUDI KRITIČNI GLASOVI

| 26/08/2012

Prireditev Noč na Krki je letos uspela – vsaj kar zadeva ogromno množico ljudi, ki je prišla na Loko. Že skozi dan je bilo na Loki lepo število ljudi, v večernih urah pa je prizorišče pokalo po šivih.

Na teniških igriščih se je že ob deveti uri začel Beli turnir, sledila je slavnostna otvoritev kegljišča. Promenadni koncert godbenikov Mestne godbe Novo mesto in mažoretkt Mažoretnega kluba Takt Novo mesto je ogrel prve, še dokaj redke obiskovalce, ki so si lahko nato ogledali tudi predstavitev društev, ki so povezana z reko Krko.

Predstavil se je Rudolfov splav, Splav Nika, Ribiška družina Novo mesto, Gasilsko reševalni center Novo mesto, Rod gorjanski tabornikov, Kajak-raft klub iz Žužemberka, za varnost pa so skrbeli tudi reševalci KPA (kluba za podvodne aktivnosti).

V Novem mestu se glede Noči na Krki oglašajo tudi kritični glasovi. Bloger Luka Rems je tako prepričan, da se je Noč na Krki izpela: “Včeraj bi morali ugotoviti marsikaj. Koncept Noči na Krki se je izpel. Prireditev nima več zvestih spremljevalcev, nima srca in nima namena združevati in povezovati Novomeščane. Naslednje leto bi se morali organizacije lotiti drugače. Pozabimo na neki teniški turnir, ki ni zanimiv za širšo publiko, pozabimo na godbo, ki nikakor ne sodi na tovrstno prireditev. Pokažimo, da je “zadnji poletni dan” namenjen aktivnemu in kakovostnemu preživljanju prostega časa.” Povezava.

Množica se je začela ogrevati ob tekmovanju z rafti, ki ga je pripravila Agencija za šport Novo mesto. Med šestimi ekipami so zmagali novomeški gasilci. Medtem je potekala delavnica, ki jo je organiziral Dolenjski muzej, na kateri so otroci pripravljali čolniške s svečkami, ki so jih, ko je padla noč, spustili po reki.

Sledila je glasbeno plesna točka – uprizoritev Povodnega moža, ki so jo izvedli harmonika Žiga Troha ter plesalca Satin Papež in Luka Jedlovčnik. Točka se je končala tako, da so se fantje iz občinstva borili za Julijin venček, ki so ga vrgli v Krko. Zmagovalec Primož Košmerlj iz Stopič je prejel laskavi naziv Povodni mož 2012. Zabava se je nadaljevala ob nastopu glasbene skupine Dr. Šment in se na koncu, kot se spodobi, prevesila v avtohtono ljudsko veselico. (FOTO: MARKO HABJAN)

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.