MESTNA OBLAST ŠE NI VEDNO NI UREDILA POSTAJALIŠČA JEDINŠČICA

| 11/12/2012

„Že pred čas smo v KS Gotna vas opozarjali na nedokončano postajališče. Pred natanko dvema mesecema je tiskovna predstavnica MO Novo mesto, povedala da bo omenjeno postajališče urejeno v kratkem, kaj pa to pomeni v praksi, pa verjetno vedo samo pristojni za ta problem, saj je od takrat minilo novih 60 dni. Kako pa to postajališče zgleda pozimi, pa si lahko ogledate v priloženi fotografiji. Vsi šolarji in krajani, ki se vozijo z mestnim avtobusom in ki jih ni malo, stojijo na cesti. Se pa vsi sprašujemo, kako to, da ni nič očiščeno, da morajo vsi, ki se vozijo z avtobusom stati na cesti. Vsa postajališča v mestu so delavci CGP – ja lepo očistili, samo tega niso. Kdo bo prevzel odgovornost,“ nam je sporočil tajnik KS Gotna vas Matjaž Zaman.

13. SEPTEMBRA OBJAVILI NJIHOVO ZGODBO

13. septembra letos so na uredništvo Čuvarja res obrnili krajani KS Gotna vas. Kot so nam pojasnili, že približno dve leti čakajo na dokončanje avtobusnega postajališča mestnega potniškega prometa na ulici Pije in Pina Mlakarja. Vse, kar želijo je, da se uredi nadstrešek, da se na postajališče izobesi vozni red avtobusov in da se to postajališče končno sploh označi v tiskani izdaji voznih redov.

DVE LETI IGNORANCE

„V krajevni skupnosti Gotna vas že približno dve leti čakamo na dokončanje avtobusnega postajališča mestnega potniškega prometa. Gre namreč za dokaj novo postajališče, ki se je z rekonstrukcijo Belokranjske ceste, umaknilo z zelo prometne glavne ceste v ulico Pije in Pina Mlakarja v KS Gotna vas. Da je omenjeno postajališče zelo obremenjeno, ni potrebno posebej omenjati, saj se tam v jutranji konici popolnoma napolni avtobus mestnega prometa. Postajališče nima nadstrešnice, ki nudi šolarjem in vsem ostalim zavetje pred dežjem in snegom, nima tudi obešenega voznega reda in sploh ni omenjeno v tiskani izdaji voznih redov,“ nam je povedal tajnik KS Gotna vas Matjaž Zaman.

Zaman je, kot pravi, že večkrat posredoval na Mestni občini Novo mesto oziroma na tamkajšnjem oddelku za promet. Zaenkrat je dobil zgolj obljube, da se bo zadeva uredila, ko se bo našel denar. Na krajevni skupnosti se bojijo, da gre za večne obljube in da do ureditve problema ne bo nikoli prišlo. „Na naša vprašanja ne dobimo pravih odgovorov, vsi se izgovarjajo drug na drugega, odgovornosti za šlamparije pa ne prevzame nihče.“

OBČINA OKTOBRA OBLJUBILA REŠITEV „PO HITREM POSTOPKU“

11. oktobra je Judita Pirc, ki pri Mestni občini Novo mesto skrbi za odnose z javnostmi res napovedala hitro rešitev problema. “Mestna občina Novo mesto se na tem območju ONM z lastnikom (Raiffeisen banko) pogovarja o več lastniških vprašanjih, eden od teh je seveda tudi zemljišče na območju avtobusnega postajališča. Zadeve se rešujejo v paketu, zato trajajo nekoli dlje. Po zadnjih podatkih, ki jih imajo v kabinetu župana, bo lastništvo urejeno v kratkem (ampak res kmalu) in tudi zavetišče bomo nato postavili “po hitrem postopku”.

A očitno imamo občani in naša mestna oblast nekoliko različne poglede na to, kaj pravzaprav sploh pomeni beseda „čas“. Seveda smo na našo ljubo mestno občino že naslovili dodatna novinarska vprašanja.

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Šlamp

Komentiranje je zaključeno.