MARIBORČANI GREDO SPET NA ULICE: 5. VSTAJA BO 7. JANUARJA

| 30/12/2012

5-mariborska-vstajaFacebook skupina Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora je določila datum 5. mariborske vstaje. Le-ta bo potekala 7. januarja pred mariborsko občino. In tudi 5. mariborska vstaja ima jasen cilj: prisiliti mestni svet k temu, da se samorazpusti.

Kot je znano je 3. mariborska vstaja „odnesla vun“ Kanglerja. Na 4. mariborski vstaji je več kot 5.000 protestnikov prvič zahtevalo odstop mestnega sveta, vendar do tega zaenkrat ni prišlo.

Datum 5. mariborske vstaje so v spletni skupnosti, ki ima že skoraj 35.000 članov, izbrali z glasovanjem. Začetek vstaje bo ob 16.30, potekala pa bo pred občinsko stavbo.

Na anketi je bil izbran tudi slogan tokratne vstaje, ki bo „Pometimo jih vun!“. Zato so uredniki spletne strani pozvali Mariborčane, da na protest prinesejo tudi metle.

„Priti nas mora čimveč in na glas moramo povedati, da ZAHTEVAMO RAZPUSTITEV MESTNEGA SVETA, katerega še vedno obvladuje Franca! Naj se mestni svetniki nehajo iz nas delati norca! Vztrajati moramo do konca, pa če bo sneg ali dež! MARIBOR SO NAM TI HOBOTNIČARJI UGRABILI IN ZAHTEVAMO, DA NAM GA VRNEJO!“ so zapisali na spletni strani Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora.

Pozvali so Mariborčane tudi k akciji „POLEPIMO MARIBOR!!!“

„Maribor te spet nujno potrebuje! Polepit ga je treba s plakati, da bo 5. Mariborska vstaja največja!

Plakat si snameš tukaj: www.bit.ly/5MBvstaja in ga natisneš SI Z NAMI?“ so zapisali in pozvali vse, da informacije o protestu širijo prek facebooka.

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, UPOR 2012

Komentiranje je zaključeno.