MARIBOR GRE ZNOVA NA PROTESTE – GORENAKU SPOROČAJO: NISMO ILEGALNI

| 28/11/2012

Maribor je očitno še naprej enoten. Kolikor je moč razbrati s spletne facebook strani uporniške skupnosti, bodo nove demonstracije, s katerimi bodo „Franco odnesli vun“ potekale že v ponedeljek, 3. decembra. Tako se namreč odloča velika večina članov te spletne skupnosti. Dokončen datum sicer še ni „uradno“ znan. S posterjem na svoji facebook strani so poslali tudi jasno sporočilo notranjemu ministru Gorenaku: „Vinko, se zavedaš, da si nas v ponedeljek ponižal in nas imenoval, da smo ILEGALNI? Namesto, da bi začeli čistiti tam, kjer smrdi in je leglo korupcije, si nas označil za ilegalne! Tako se z nami ne bo pogovarjal nihče!“

Sporočilo je v slabih petih urah „všečkalo“ že skoraj 1500 ljudi. Očitno se bodo demonstracije proti Kaglerju sedaj dopolnile še z zahtevami, uperjenimi proti Vinku Gorenaku, ki je, kot je znano, pretest označil za ilegalne ter napovedal ukrepe proti organizatorjem protestov.

Skokovito narašča tudi število ljudi, ki so se vključili v to spletno skupnost. Sedaj (28. november) jih je že krepko preko 27.500.

Ogorčeni so tudi nad tem, da se je v krizne sestanke akcije vpletlo tudi slovensko vojsko: „Ne razumemo topoglavosti političnih in gospodarskih elit ter njihovega očitnega nerazumevanja sporočil ljudstva. Razočarani spremljamo zlorabljanje vojske v notranjepolitične namene, ki ga je ob popolnoma neustreznem času demonstrirala trenutna vlada, z vabilom načelnika generalštaba na nekakšen krizni sestanek. Kriza v kontekstu tega sestanka nedvomno je, pa ne za nas, ljudstvo, temveč za vladajoče elite.“

Narašča tudi število ostalih spletnih skupnosti, ki napovedujejo proteste proti županom. Spletna skupnost Za Novo mesto, brez župana Muhiča ima nekaj čez tisoč članov, spletna skupnost proti županu Trebnjega Alojziju Kastelicu pa ima 752 članov.

 

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Polis

Komentiranje je zaključeno.