KZS DEMANTIRA ŽUPANA MUHIČA: OBČINA MORA PORAVNATI 600.000 EVROV, ČEPRAV JE ODPOVEDALA PRVENSTVO

| 02/07/2012

Anže Blažič, tiskovni predstavnik Košarkarske zveze Slovenije (KZS), je za čuvar.si demantiral današnje navedbe župana Alojzija Muhiča, ki je zatrdil, da Mestna občina Novo mesto do KZS nima več nikakršnih obveznosti. Za KZS je stvar jasna: „Mestna občina Novo mesto je podpisala pogodbo, v kateri je jasno navedeno, da je njena obveznost do Košarkarske zveze Slovenije 600.000 evrov.“

Blažič je dejal, da je v pogodbi jasno navedeno, kakšna je obveznost Mestne občine Novo mesto. Pogodba sicer dopušča, da se KZS in Mestna občina Novo mesto dogovorita o spremembi višine te obveznosti, vendar je to stvar morebitnih pogajanj. „Župan ve, kaj piše o pogodbi, konec koncev pa je to potrdil tudi občinski svet.“

Alojzij Muhič je danes v svoji izjavi za medije dejal, da je zaradi odstopa Mestne občine Novo mesto od soorganizacije prvenstva edina obveznost občine plačilo 54.000 evrov kotizacije. Razlike do 600.000 evrov občina po besedah župana ni dolžna plačati. Nasprotno, občina pričakuje, da ji bo KZS vrnila preplačano razliko.

KZS IŠČE REZERVNE LOKACIJE

Anže Blažič je sicer potrdil, da s strani Novega mesta niso prejeli zahtevane dokumentacije, tako da se uradno začnejo pogovori o rezervni lokaciji. V igri za soorganizatorja so Celje, Maribor in ljubljanska Hala Tivoli.

Očitno pa ni dokončno odpisan niti Ptuj. Mestna občina Ptuj je namreč izpolnila zahtevo KZS in pridobila gradbeno dovoljenje za dvorano. Čeprav je ptujski mestni svet že sprejel odločitev o odpovedi, KZS še ni prejel uradnega obvestila o tem. Nasprotno, prejeli so gradbeno dovoljenje za novo dvorano.

 

 

 

 

Oznake: , , ,

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.