KULJAJ ZA NASLEDNJE POLETJE NAPOVEDAL MESTNO KOPALIŠČE NA REKI KRKI

| 23/08/2012

Direktor Zavoda za turizem Novo mesto Ivan Kuljaj napoveduje, da bi lahko že prihodnje poletje Novo mesto po dolgih letih spet dobilo mestno kopališče na reki Krki. Kopališče bi bilo pod teniškimi igrišči v Športnem parku Portoval, ob brvi, ki na Loki povezuje levi in desni brez Krke.

Ivo Kuljaj je skupaj z Igorjem Merlinom iz občinske uprave Mestne občine Novo mesto začel postopke za pridobitev projektne dokumentacije za mestno kopališče. Za začetek načrtujeta sestanek s Tomažem Slakom s Fakultete za arhitekturo, zato da bi organizirali arhitekturno delavnico, prek katere bi prišli do idejne rešitve za kopališče.

Kuljaj se bo v kratkim sestal tudi z direktorjem Zavoda za zdravstveno varstvo Novo mesto Dušanom Harlanderjem, zato da bi naredili meritve čistosti oziroma ustreznosti Krke za kopanje.

„Vendar bomo v projekt šli ne glede na te rezultate, saj je dejstvo, da se stanje reke Krke iz leta v leto izboljšuje. Vemo, da gradimo čistilno napravo in vemo, da bomo morali do leta 2015 vsa naselja priklopiti na čistilne naprave, tako da bo Krka iz leta v leto čistejša,“ je odločen Ivo Kuljaj. Kuljaj tudi ne vidi nobenega problema v algah, ki so v zadnjem mesecu preplavile Krko. „Imamo vse resurse, da te stvari uredimo.”

Kuljaj je prepričan, da je lokacijo ob brvi čez Loko zelo primerna. To območje je že v prostorskem načrtu opredeljeno kot območje za kopališče, poleg tega je na teniških igriščih že postavljen objekt (v celoti bo odprt to soboto), ki bi lahko služil tudi kopalcem.

Kuljaj se dogovarja tudi s predstavniki novomeških potapljačev, saj želijo le-ti v bližini postaviti čolnarno, ki bi se po Kuljajev mnenju dobro vklopila tudi v ponudbo kopališča.

O svojih namerah je že obvestil župana Muhiča in direktorja občinske uprave Mestne občine Novo mesto.

 

 

Oznake: , ,

Rubrika: ČUVARJEV IZBOR, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.