RSSRubrika: Komentar

O ZGREŠENIH NAČINIH BOJA: GIBANJE ČRTARJEV

| 01/05/2014 | 967 komentarjev

Pred kratkim je na nekem fb profilu prišlo do poziva ne le k bojkotu volitev, ampak k udeležbi na volitvah in oddaji neveljavnega glasu. Poziv je dobil veliko število pozitivnih odzivov, nekaj čez sto „všečkov“. Neveljaven glas se odda npr. z geslom „vsi ste isti“ in s tem, da se prečrta vse kandidate. „Edina rešitev v sistemu je, da se ga rešimo“, bo nekakšno geslo te akcije.

Beri naprej

KAJ JE SOLIDARNOST: ODGOVOR DR. IVANU ŠTUHECU

| 04/03/2014 | 505 komentarjev

Dr. Štuhec je v tedniku Družina, januarja 2014, v članku Pod krinko Solidarnosti napačno predstavil stranko Solidarnost in ji pripisal stališča, ki niso njena in nimajo podlag v javno objavljenih dokumentih stranke ali v javnih izjavah vodstva stranke. Pri opisovanju se je oprl na izjave piscev, ki niso člani naše stranke ali pa na stališča skupin, ki z nami niso povezana, zato so bralci Družine o stranki dobili napačno predstavo o njej. Kaj je paradigma Solidarnosti? Za kaj se zavzemamo?

Beri naprej

„NASILNI POLICISTI NAPADLI MIROLJUBNE PROTESTNIKE V MARIBORU IN LJUBLJANI“

| 11/12/2013 | 538 komentarjev

Se sprašujete, zakaj za vraga v slovenskih medijih lani ni bilo zaslediti tovrstnega naslova? K današnjemu pisanju me je vzpodbudilo poročanje današnjega Dnevnika na nacionalni televiziji. Upam, da bo kmalu dostopen tudi na spletu, da si ga bodo lahko ogledali tudi tisti, ki so ga zamudili v živo. TV Slovenija je veselo in brez vsake sence dvoma poročala o “policijskem nasilju nad demonstranti” v Kijevu.

Beri naprej

LETO VSTAJ, LETO JEZE, LETO UPANJA

| 29/10/2013 | 618 komentarjev

Bilanca vstaj je pozitivna in negativna. Že samo dejstvo, da so se ljudje po dvajsetih letih spontano prebudili in vstali proti skorumpiranim in propadajočim elitam, je uspeh, ki bo imel dolgoročne pozitivne posledice za samozavest naroda. Civilna družba je spet močna, nastaja nova politična stranka.

Beri naprej

PRIMER MARIBORSKIH VSTAJNIKOV: DOKAZ, DA DRŽAVA ŠE VEDNO ŠČITI MOČNE

| 14/09/2013 | 491 komentarjev

Drakonske kazni sedmerici mariborskih vstajnikov so dokaz, da sta pravna država in demokracija v Sloveniji v globoki krizi. Neodzivanje uveljavljene politike in pravne stroke na dogodek je še dodatno alarmanten. Tudi zato je vstajniško gibanje dolžno odločno ščititi svoje člane, ki so žrtve poskusov države, da bi nas kriminalizirala.

Beri naprej

IZLIV: LEVAKI IN DESNAKI, NJIHOVE DROBTINICE IN NAŠ PROPAD

| 02/09/2013 | 820 komentarjev

Desnaki upajo, da s prodajo obubožanih podjetij in provizijami, Levaki z izčrpavanjem in prijateljskimi povezavami. Ampak nihče, prav nihče med njimi, nima v glavi osnovne agende: kako povečati blagostanje podjetij in dežele, kako povečati profit ali pa vrednost podjetij, če smo občutljivi na profit. Desnaki nas skušajo zamotit s kričanjem: “Prodajmo, pa bo vse OK. Prišli bodo odgovorni privatni lastniki in bo super in sploh. Mana bo padala z neba in vsi bomo sedeli na desni strani apostola Janeza.”

Beri naprej

KAKO NAPREJ?

Natančno pred enim letom je CI SRP, katere član sem, objavila svoje prvo pismo slovenski javnosti, v katerem smo analizirali stanje v državi, s predlogom možnih rešitev. Del tega pisma ponavljam, sicer so vsa pisma na naši spletni strani.

Beri naprej

NAPAČNA RAZUMEVANJA KRŠČANSKIH IZROČIL G. JANEZA JUHANTA

| 29/08/2013 | 569 komentarjev

Pred dnevi smo bili ponovno priče razdeljevanju slovenskega življa. V Rovtah se je zgodila slovesnost, na kateri je bil podan govor. Nato pa mnogi odzivi. Ne sam govor in ne odmevi na ta govor niso vodili k spravi in poenotenju slovenskega naroda. Ponovno se je izkazalo, da deliti in vladati (beri ropati) deluje v že tako razdvojenem narodu, ki še vedno išče svojo lastno identiteto.

Beri naprej

PRIMER PINGVINA MIŠIČA ALI O TEM, KAM IZGINJA SLOVENIJA

| 27/08/2013 | 652 komentarjev

Zadnje kadrovanje v Luki Koper je nov dokaz, da imamo v Sloveniji opravka – ne s kakim mogočnim stricem iz ozadja – ampak s politično-tajkunskimi-bančnimi bandami, ki se med seboj trgajo za tisto malo plena, kar ga je še ostalo v Sloveniji.

Beri naprej

EVROPSKO PRVENSTVO V KOŠARKI IN NOVO MESTO: VLOŽILI NAJVEČ, DOBILI NIČESAR (GOSTUJOČE PERO)

| 22/08/2013 | 530 komentarjev

Le še dober teden nas loči od enega največjih športnih dogodkov organiziranih v samostojni Sloveniji – Evropskega prvenstva v košarki za moške (EPK). Dnevno smo priča pripravljalnim tekmam slovenske reprezentance na prizoriščih, kjer se bodo v kratkem merile številne reprezentance za napredovanje iz posameznih skupin. Celje, Koper, Jesenice in Ljubljana so izbrana mesta, ki so si zagotovila obisk številnih navijačev iz vse Evrope. Žal med njimi ni Novega mesta, kateremu bi med vsemi naštetimi to mesto poleg Ljubljane najbolj pripadalo.

Beri naprej

RDEČE LOVKE V VATIKANU: NEKRŠČANSKI STRAHOVI DR. IVANA ŠTUHECA

| 20/08/2013 | 682 komentarjev

Vrhovi slovenske RKC so v zadnjem času doživeli nekaj hudih pretresov. Zaradi dolgov, ki so nastali kot posledica pohlepa in ki potapljajo mariborsko nadškofijo in z njo slovenske banke ter posledično vse prebivalstvo (ki bo vse to plačalo v okviru t. im. “slabe banke”), sta bila umaknjena oba nadškofa, Anton Stres in Marjan Turnšek.

Beri naprej

ODPRTO PISMO JEZNEGA DRŽAVLJANA

| 28/06/2013 | 670 komentarjev

Že več kot pol leta se nam v Sloveniji dogaja ¨ulica¨. Protestirali smo proti desni vladi in njenem premierju Janezu Janši. Protestirali smo proti korupciji, županom, klientelizmu, kraji, uničevanju gospodarstva, netransparentni porabi državnega denarja in skratka proti vsemu, kar nas je motilo v tej državi.

Beri naprej

25 LET PROTESTOV NA ROŠKI, 25 LET PREVAR

| 30/05/2013 | 360 komentarjev

Pred petindvajsetimi leti sem se kot osnovnošolec skupaj s starši in starejšim bratom odpeljal v Ljubljano, na proteste v podporo četverici. Spomnim se gesel o človekovih pravicah, gesel o slovenskem jeziku ter gesel o tem, da si zaslužimo dostojno življenje, primerljivo z „Evropo“. Petindvajset let kasneje je eden od četverice, Janez Janša, množico ljudi, ki […]

Beri naprej

MARIBOR: LJUDSKA NEZAUPNICA IZREČENA TUDI PREK VOLITEV

| 17/03/2013 | 825 komentarjev

Rezultat mariborskih volitev je izjemno pomembna zmaga vstajniškega gibanja. Ljudje so izrekli nezaupnico kandidatom tistih političnih strank, ki so ljudstvu pustili na cedilu. Še posebej pomembno je to, da je kandidat, ki pripada Kanglerjevu krogu, dobil zelo nizek odstotek glasov in da so mariborske vstaje s tem dokončno izpolnile svoj prvi cilj.

Beri naprej