KOLIKO BO ZA NEIZVEDENO EP V KOŠARKI PLAČALO NOVO MESTO, ŠE NI ZNANO

| 01/08/2012

V ponedeljek, 30. julija je v prostorih KZS potekal sestanek med županom Mestne občine Novo mesto in predstavniki Košarkarske zveze Slovenije. Tema sestanka naj bi bila kotizacija, ki bi jo morala plačati Mestna občina Novo mesto kot soorganzatorica prvenstva. Podrobnosti sestanka še niso znane.

„Župan podrobnosti sestanka ne želi razkriti, dokler pogovori še tečejo in dokler ne bo sprejeta kakršnakoli odločitev,“ je pojasnila Judita Pirc, predstavnica Mestne občine Novo mesto za stike z javnostmi.

Pogodbe med KZS in Mestno občino Novo mesto predvideva plačilo 720.000 evrov. KZS trdi, da jih mora občina plačati ne glede na to, da je sodelovanje pri prvenstvu odpovedala.

Župan Muhič je od razglasitvi odpovedi sodelovanja najprej napovedal, da se bo v občinski proračun vrnil prvi obrok kotizacije in da bo občina morala poravnati zgolj 50.000 evrov. Kasneje je priznal, da se bo o vsem skupaj vendarle potrebno še dogovoriti s KZS. Skupni stroški, ki so ali bodo nastali zaradi EP 2013 in (tudi vsaj začasno odpovedane) gradnje dvorane Portoval bi lahko presegli tri milijone evrov (po občinskih podatkih sicer nekaj čez 2 milijona), čeprav Novomeščani tekem evropskega prvenstva v Novem mestu seveda ne bomo mogli spremljati, prav tako pa je veliko vprašanje, ali bo kdaj v Portovalu stala večnamenska športna dvorana.

Oznake: , , ,

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.