IZJAVA GIBANJA VLV OB DANAŠNJI OBSODILNI SODBI PROTI IVANU JANŠI

| 05/06/2013

3-vseslovenska-ljudska-vstaja (17)Današnja obsodba Ivana Janše je zgodovinski dogodek v procesu očiščenja slovenskega političnega prostora. Obsodba Janše sledi duhu vseslovenskih ljudskih vstaj, v katerih smo zahtevali, da vsi tisti, ki so oškodovali slovensko premoženje, za to tudi odgovarjajo.

Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja pozdravlja pogum tistih tožilcev, sodnikov in tistega dela pravosodnega sistema, ki je v zadnjih tednih in mesecih uspel ohraniti poklicni pogum in strokovno avtonomijo, ne glede na neverjetne politične pritiske, ki so jih bili deležni s strani sedanjih politikov.

Vstajniško gibanje sporoča pravosodnemu sistemu, da ima pri preganjanju politične korupcije in gospodarskega kriminala popolno podporo ljudstva.

Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja pričakuje, da pravosodni sistem ne bo ustavil samo pri tej sodbi in pri teh procesih, ampak da se bo lotil tudi drugih nerazčiščenih kriminalnih zgodb v času od slovenske osamosvojitve do danes, začenši s trgovino z orožjem, v katero so vpleteni isti akterji kot v aferi Patria.

Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.