IZJAVA GIBANJA SRP: ZASKRBLJENOST NAD IZJAVO JANEZA JANŠE

| 11/02/2013

Kot domoljubi in državljani Slovenije izražamo svojo zaskrbljenost nad izjavo Janeza Janše, predsednika vlade RS v video nagovoru na Zboru za republiko, dne 8. 2. 2013, ko označuje protestnike Vseslovenske vstaje

“s čisto levimi fašisti”, ko primerja le te z ,,nacisti in holokavstom”, ko opozarja in grozi ter poziva vojsko in policijo k urejanju zadev.

Enako se zgražamo nad izjavo ministra za obrambo, ki na istem zborovanju manifestira “voljo in željo po drugačni, po novi Sloveniji” kar v normalnih državah pomeni poziv na državni udar, če to izjavlja minister za obrambo.

Pozivamo predsednika države g. Boruta Pahorja, da kot vrhovni poveljnik oceni, kaj pomenita izjavi obeh funkcionarjev, enako predlagamo tudi vsem drugim pristojnim organom v državi, ki so po ustavi zadolženi za varnost in obrambo, da ocenijo kaj pomenita omenjeni izjavi z vidika varnosti nas državljanov.

Nam gre za Slovenijo.

Člani S (Slovenija ) R (resnica) P(poštenje)

Janez Butara, Remzo Skenderović, Rudolf Krošl, Janez Muhvič, Ernest Breznikar, Franci Medle, Boris Pogačar, Rafko Križman, Mitja Teropšič, Stane Jarm, Jože Butara, Jože Ribič in Darko Kastelic.

 

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.