IZJAVA GIBANJA SRP: DANES LUKA KOPER, JUTRI KRKA, D.D.

| 19/02/2013

slovenija-resnica-postenost“Resno smo prepričani, da sta vladajoča stranka in njen satelitski privesek dokončno izgubili kompas zdravega razuma in bi ju morali zaradi škode, ki jo povzročata državljanom s svojim škodljivim delovanjem, čim prej odvzeti opravilno sposobnost. Neracionalna namera prodaje kapitalnih delov slovenskega gospodarstva zaradi saniranja bančnih črnih lukenj je presegla mejo zdrave pameti,” so v današnji izjavi zapisali v gibanju SRP.

“Z državo upravljajo strankarski lobiji in posamezniki, ki v življenju niso ustvarili ničesar. Njihov največji domet je bilo nerazsodno in kriminalno upravljanje z proračunskim denarjem. Namesto, da se takoj lotijo zaplembe sumljivega premoženje tajkunov, preprečijo odliv kapitala v tujino, povrnejo ogromne količine denarja iz bančnih oaz ter pošljejo zahtevek vatikanski banki za povračilo milijardne škode, povzročene s strani njihove ekspoziture v Mariboru, so se trenutni oblastniki odločili, da bodo sledili diktatu bruseljskih menagerjev in začeli razprodajo najboljših slovenskih podjetij.

Ne gre več za tako imenovano srebrnino in nacionalni interes, gre za zdravo pamet. Na spletu smo našli apel zaposlenih v Luki Koper in njihovega sindikata, ki nasprotuje odprodaji večinskega deleža države v Luki. O pomembnosti tega rastočega in uspešnega podjetja je normalnim ljudem škoda zapravljati besede. Odreči se za nas edinemu strateškemu pomorskemu oknu v svet je na meji nacionalne izdaje. Še en dokaz več, da se je trenutna vladajoča opcija vedno posluževala in spretno izkoriščala lažni patriotizem.

Odločno protestiramo proti nameri invalidne vlade in podpiramo zaposlene v Luki Koper in njihov boj, da podjetje ostane v slovenskih rokah. Delavcem naj vrnejo državni delež in jim vrnejo lastništvo nad podjetjem, ki jim je bilo odvzeto pred desetletjem in nehajo delegirati neuke in nesposobne predstavnike v nadzorni svet.

Danes gre za Luko Koper, jutri je na vrsti naša dolenjska Krka…adijo pamet in Slovenija!” so zapisali v Civilni iniciativi SRP.

 

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.