IZBOR FACEBOOK UPORA: RAZGALJENA POLITIČNA OLIGARHIJA

| 12/01/2013

Vseslovenska ljudska vstaja se je začela na socialnem omrežju facebook in se preselila na ulice in trge slovenskih mest. Vendar je njen motor še vedno socialno omrežje. V zadnjih mesecih različni ljudje in različne skupine na kreativen, tudi šaljiv način izražajo svoje nezadovoljstvo nad pokvarjeno slovensko politično oligarhijo. Uredništvo Novomeškega Čuvarja bo nekaj facebook utripa poskušalo prenašati tudi našim bralec.

NAJ VAŠA DRUŽINA GLASUJE O TEM, ALI STE KRIVI PROMETNEGA PREKRŠKA!

Janša in Janković pravita, da nista kriva. O tem so se soglasno izrekli tudi njuni podrepniki v SDS in Pozitivni Sloveniji. Čeprav je uradna inštitucija, ki si jo je politična oligarhija sama postavila kot svojega nadzornika, nedvoumno ugotovila kršenje zakonodaje in sume hude korupcije, so se strankarski veljaki odločili, da o tem še glasujejo. S tem so dali zgled državljanov: kadar uradna inštitucija ugotivi, da ste kršili zakonodajo, lahko državljani preden plačate kazen o tem glasujete v krogu svoje družine ali prijatejev. In če vam izglasujejo podporo, niste več krivi.

glasujte-ali-ste-krivi

ČE VAM ZMANJKA DENARJA, POIŠČITE JURŠKOMAT!

jurckomat

Skorajda legendarna je postala fotografija uporabnika facebooka, ki je v Ljubljani odkril jurčkomat. “Državljan, čisto v šoku, nam je poslal to fotografijo, zraven pa pripel še izjavo: “Ko sem zjutraj odšel na enega izmed ljubljanskih bankomatov, me je pričakalo tole. Seveda, nisem neumen … odgovoril sem mu.” Na, pa bodo imeli še težave z nepojasnjenim virom odhodkov,” je zapisal Kričač. Seveda gre za znamenito Jankovićevo izjavo pred KPK, kjer je dejal, da kadar zaide v likvidnostne težave pokliče svojega sina, ki mu potem nakaže nekaj stotisoč evrov.

Seveda pa niso samo sinovi za to, da pomagajo očetom. Tudi očetje, čeprav so nelikvidni reveži, lahko pomagajo sinovom. Če drugega ne, z modrim nasvetom, kako preživeti v tem krutem času.

grabi-proti-sebi

PARLIAMENT ATTACK: NAŠI NOVI PARLAMENTARCI

Novomeška punk rock skupina Parliament Attack je objavila svojo uporniško pesem. Posnetek in provokativno fotografijo so objavili na facebooku in na youtubu.

YouTube Preview Image
AFRIKA PROTI BANANANA REPUBLIKI ZOKIJA IN JANŠE

Na spletnem omrežju je zaokrožilo tudi sporočilo iz Afrike. Mladeniči vzklikajo gesla proti Janši in Jankoviću ter zahtevajo pravno državo.

YouTube Preview Image
mladina-poljub-smrtiPOLJUB SMRTI JANŠOVIĆEV

Na socialnem omrežju je pozitiven odziv doživela tudi včerajšnja Mladina naslovnica. Mladina je namreč objavila novo priredbo znamenitega poljuba smrti med Brežnjevem in Honeckerjem. Tokrat sta v glavni vlogi seveda Janša in Janković, dva najmočnejša slovenska politika, ki ju druži to, da sta nad njima sumi korupcije in klientelizma.

 

 

 

To je naš skromni, skrajno nepopolni današnji izbor.

 

 

 

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.