GIBANJE VLV: SODBA BI MORALA BITI IZREČENA ŽE PRED DVAJSETIMI LETI

| 28/04/2014

0200Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja je v svojem odzivu na današnjo potrditev obsodilne sodbe proti Ivanu Janši zapisalo, da “je vstajniško gibanje danes doseglo enega svojih ključnih ciljev.”

“Zahtevali smo, da sodstvo procesira in obsodi kriminalce v vrhovih slovenske politike. Zato izražamo zadovoljstvo ob današnji odločitvi višjega sodišče v Ljubljani. Slovenski sodni sistem je z današnjo odločitvijo pokazal, da je sposoben avtonomnih in neodvisnih odločitev, ne glede na politične in medijske pritiske,” menijo v Gibanju VLV.

Sodba bi morala biti izrečena že v devetdesetih letih, ko je prišlo do medijskih odkritij o krajah v trgovini z orožjem, v katero je bil vpleten tudi Ivan Janša, so prepričani vstajniki. “Na žalost so vrhovi slovenske politike izkoristili svoj vpliv v tožilstvu in preprečili procesiranje kriminalnih dejanj. Napaka je z današnjim dnem popravljena.”

Sodba bo prispevala k normalizaciji političnega prostora v Sloveniji. “Pripomogla bo k temu, da bo v političnem prostoru manj prostora za umetno delitev naroda ter vračanje k polpretekli zgodovini ter več prostora za kreativne rešitve in nove pristope.”

“Slovenska politična desnica ima z današnjo sodbo priložnost, da svoje prihodnje politično delovanje ne utemeljuje več na škodljivi avtoritarnosti in na kultu osebnosti, ampak na političnih idejah. Desnica lahko s tem preobratom postane generator novega poenotenja naroda in ne le njegove nenehne delitve. Današnja sodba predstavlja izziv tudi za politično levico. Namesto da svoj obstoj še naprej utemeljuje na „antijanšizmu“, morajo v ospredje morajo priti koncepti in rešitve za izhod Slovenije iz globoke ekonomske in družbene krize,” so še zapisali v vstajniškem gibanju.

Rubrika: Vstaje 2012-2013

Komentiranje je zaključeno.