GIBANJE VLV PODPRLO INICIATIVO ZDRAVNIKOV: NAPOVEDALI PROTESTE

| 16/05/2013

gibanje-vlvGibanje Vseslovenska ljudska vstaja absolutno podpira Iniciativo zdravnikov za spremembe delovanja slovenskega zdravstvenega sistema, so sporočili predstavniki vstajniškega gibanja.

“Od obstoječih politikov zahtevamo, da naj nemudoma preučijo in v razumnem roku sprejmejo predloge, ki bodo bistveno pripomogli k izkoreninjenju sistemske korupcije in klientelizma v zdravstvenem sistemu, odtekanja javnega denarja v zasebne žepe ter neracionalne porabe javnih sredstev. V primeru, da politika ne bo sprejela predlogov Iniciative zdravnikov, se bo Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja pridružilo demonstracijam, ki so jih napovedali neodvisni zdravniki,” so zapisali v sporočilu za medije.

“Neodvisni zdravniki opozarjajo, da nobena vlada ni uresničila obljub o reformi zdravstvenega sistema. Po naši oceni je razlog tega v tem, da obstoječe stanje ustreza skorumpirani politični sferi ter zasebnim lobijem v zdravstvu. Namesto reforme smo priča zmanjševanju sredstev za zdravstvu. Namesto obračuna s korupcijo in klientelizmom smo priča zmanjševanju pravic in začetku razpada javnega zdravstvenega sistema pri nas.”

“Obstoječa vlada nadaljuje politiko vlade Janeza Janše. Dviguje davke in zmanjšuje plače medicinskim sestram, učiteljicam, policistom in drugim delavcem v sektorju javnih storitev. In tako kot vlada Janeza Janše tudi vlada Alenke Bratušek ne stori ničesar, da bi prišlo do temeljitega obračuna s korupcijo in klientelizmom, ki sta med glavnimi razlogi za globoko krizo, v kateri se je znašla Slovenija.”

“Skupna zahteva vstajniškega gibanja je vzpostavitev pravne države in ohranitev socialne države, javnega šolstva, zdravstva ter univerz. Pri teh zahtevah bomo vztrajali in pri našem boju podpirali vse iniciative in gibanja, ki bodo sledile skupnim ciljem.”

 

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.