GIBANJE VLV O TAJKUNSKIH BANKAH: ALI JE ODGOVOREN MARKO KRANJEC

| 08/09/2013

vseslovenska-ljudska-vstajaNa postopek likvidacije obeh “tajkunskih bank” se je že odzvalo tudi Gibanje VLV. Od Vlade in Banke Slovenije med drugim zahtevajo natančen podatek, koliko denarja bo šlo iz žepov prebivalstva oziroma davkoplačevalcev in preučitev odgovornosti bivšega guvernerja Marka Kranjca.

“Od Banke Slovenije in Vlade RS zahtevamo, naj takoj podata svojo oceno ali razkrijeta točen podatek o tem, koliko sredstev bo potrebnih v postopku likvidacije obeh bank. Naj pojasnijo, koliko denarja bo šlo neposredno iz proračuna Republike Slovenije in koliko iz depozitov Republike Slovenije. Vlada in Banka Slovenije naj jasno povesta, kakšni so stroški likvidacije oziroma koliko bo celoten postopek stal slovensko prebivalstvo oziroma davkoplačevalce na takšen ali drugačen način,” pravijo vstajniki.

Zahtevajo, da naj vlada pojasni, koliko in katere socialne pravice in koliko in katera sredstva za zagon gospodarstva bo potrebno žrtvovati za reševanje teh dveh tajkunskih bank ter razkrije podatek, koliko ljudi v obeh bankah bo izgubilo zaposlitev in kaj se bo s temi ljudmi zgodilo.

Prav tako zahtevajo, da se nova uprava, nov nadzorni svet in Banka Slovenije aktivno vključijo v iskanje kazensko in civilno odgovornih za propad obeh bank in s tem za oškodovanje slovenskega proračuna ter da se novo vodstvo Banke Slovenije jasno opredeli do morebitne kazenske, civilne in/ali strokovne odgovornosti bivšega guvernerja Banke Slovenije Marka Kranjca. “Od organov pregona zahtevamo, da poiščejo in najdejo tiste, ki so odgovorni za polom teh bank ter od njih izterjajo denar, ki ga bodo sedaj morali plačati slovenski davkoplačevalci,” zaključujejo v Gibanju VLV.

 

Gibanje VLV

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.